NBA- Week 2

Φίλες και φίλοι γεια σας και καλώς ήρθατε στην 3-andD!

Η στήλη φτάνει αισίως στην δεύτερη εβδομάδα της και τι εβδομάδα ήταν! Ελπίζω να είδατε κάποια από τα 47 παιχνίδια, αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρατε, εδώ είμαστε να δούμε μαζί όλα όσα αξίζει να θυμόμαστε μεταξύ Δευτέρας 22 και Κυριακής 28 Οκτωβρίου.

  1. Ομαδικές επιδόσεις:

Ανατολική Περιφέρεια

Οι Milwaukee Bucks παρέμειναν αήττητοι, πετυχαίνοντας 2 «επαγγελματικές» νίκες, αλλά και 2 νίκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Έφτασαν έτσι τις 6 νίκες σε 6 αγώνες, ρεκόρ που είχαν να κάνουν από το μακρινό 2001-02.

Ξεκίνησαν αντιμετωπίζοντας στη νέα τους έδρα στο πανέμορφο Fiserv Forum, τους ταλαίπωρους New York Knicks, που παίζουν φυσικά χωρίς τον Kristaps Porzingis από την αρχή της σεζόν. Κέρδισαν με 124-113, έχοντας σε δαιμονιώδη φόρμα τον Giannis Antetokounmpo με 31 πόντους, 15 ριμπάουντ, 4 ασσίστ, 2 κοψίματα και 3 λάθη, σε 37 λεπτά! Άξιος συμπαραστάτης του ο Khris Middleton, με 30 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Στην συνέχεια υποδέχθηκαν τους Philadelphia 76ers, βασικότατους τους ανταγωνιστές για την κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας, τους οποίους κέρδισαν με σχετική άνεση, με 123-108. Κορυφαίος για έναν ακόμα αγώνα ο Giannis Antetokounmpo με 32 πόντους, 18 ριμπάουντ, 10 ασσίστ, 2 κλεψίματα, 3 κοψίματα και 5 λάθη, σε 37 λεπτά! Αυτό ήταν το πρώτο triple double της χρονιάς για τον Έλληνα άσσο.

Ο τρίτος αγώνας της εβδομάδας τους βρίσκει στο Target Center της Minneapolis, αντιμέτωπους με τους Minnesota Timberwolves, οι οποίοι διανύουν περίοδο «σαπουνόπερας». O Jimmy Butler ζητάει από την αρχή της σεζόν επίμονα ανταλλαγή, κατηγορώντας τους 2 “super stars” της ομάδας KarlAnthony Towns και Andrew Wiggins ότι δεν δείχνουν την σκληράδα και την αφοσίωση που χρειάζεται για να γίνουν οι Wolves ομάδα πρωταθλητισμού. Παρόλα αυτά, ο Butler είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς ο KAT έχει ξεκινήσει πολύ νωχελικά, ενώ ο Wiggins έχει χάσει παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Χωρίς να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, οι Bucks επικράτησαν με 125-95. Δύο είναι τα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού αυτού για την ομάδα του Giannis: πρώτον ότι κανείς παίκτης δεν χρειάστηκε να σκοράρει πάνω από 16 πόντους και δεύτερον ότι είχαν 19 εύστοχα τρίποντα (με το πολύ αξιοπρεπές ποσοστό του 41,3%).

Το τελευταίο παιχνίδι της εβδομάδας τους βρήκε πίσω στο Milwaukee, αντιμέτωπους με τους ταπεινούς Orlando Magic. Η επικράτηση δεν ήταν δύσκολη (113-91 το σκορ) και ο Giannis Antetokounmpo είχε άλλη μια γεμάτη βραδιά στατιστικά, με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασσίστ, 1 κόψιμο και 4 λάθη σε 19 μόλις λεπτά, καθώς χρειάστηκε να αποχωρήσει στο ξεκίνημα τους δεύτερου ημιχρόνου με ελαφρά διάσειση.

Παρόλο που το ρεκόρ 6-0 είναι εντυπωσιακό, έχει έρθει κατά βάση στην έδρα των Bucks και αντιμετωπίζοντας ομάδες που για να έχουν οι Bucks ελπίδες να κάνουν το βήμα παραπάνω σε σχέση με άλλες χρονιές, πρέπει να τις κερδίζουν (76ers, Pacers, Wolves). Άρα πολύ σημαντικό τεστ είναι το παιχνίδι της Δευτέρας απέναντι στους Toronto Raptors, την μοναδική άλλη αήττητη ομάδα σε όλη τη Λίγκα.

Δυτική Περιφέρεια

 Στην Δύση, η κορυφή ανήκει στους συνήθεις ύποπτους Golden State Warriors που έκαναν ένα εύκολο 4-0 την εβδομάδα που πέρασε, αλλά μαζί τους θα ασχοληθούμε στο μέλλον, όταν θα κερδίσουν κάποια πιο δυνατή ομάδα από τους Suns, Wizards, Knicks και Nets. H δεύτερη καλύτερη ομάδα ως τώρα είναι οι Nuggets, αλλά σε αυτούς αφιερώσαμε μέρος της στήλης την περασμένη εβδομάδα.

Κοιτώντας τις υπόλοιπες ομάδες της Δύσης εντύπωση προκαλεί to ρεκόρ 1-4 των Houston Rockets, οι οποίοι την εβδομάδα που πέρασε «πέτυχαν» 2 στις 2 ήττες, και τις δύο στην έδρα τους, το Toyota Center. Η επιλογή να αφήσουν τους Trevor Ariza και Luc Mbah a Moute να τεστάρουν την αγορά και να αποχωρήσουν έχει αποδιοργανώσει εντελώς την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ενώ η έλευση τους Carmelo Anthony δεν έχει δώσει ακόμα τα αναμενόμενα αποτελέσματα (14 πόντοι και 6 ριμπάουντ μέσο όρο).

Στο πρώτο παιχνίδι της εβδομάδας υποδέχθηκαν τους Utah Jazz, του ασταμάτητου Donovan Mitchell (38 πόντοι, 7 ασσίστ, 5 ριμπάουντ) και γνώρισαν την ήττα με 100-89. Σημαντική ήταν η απουσία του Chris Paul, ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος λόγω της γνωστής τιμωρίας για τον καυγά στο Staples Center (κάναμε εκτενή αναφορά στο γεγονός στην στήλη της περασμένης εβδομάδας) Παρόλο το πολύ καλό παιχνίδι του James Harden (29 πόντοι, 7 ασσίστ, 5 ριμπάουντ με 53% στα σουτ σε 31 μόνο λεπτά), όλη η υπόλοιπη ομάδα αθροιστικά είχε μόνο 9 ασσίστ και αυτό στοίχισε στους Rockets και την επιθετική λειτουργία τους.

Στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι της εβδομάδας αντιμετώπισαν τους μέτριους Los Angeles Clippers, μια ομάδα μου βρίσκεται σε περίοδο rebuilding. Αυτή την φορά ενώ είχαν πίσω τον Chris Paul, απουσίασε ο James Harden, λόγω μικροτραυματισμού. Αποτέλεσμα… 39% ευστοχία στα σουτ και αντίο ζωή. Οι Clippers που φαίνεται να δίνουν ευκαιρίες σε όποιον περνάει την πόρτα, βρήκαν 30 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 27 λεπτά από κάποιον Montrezl Harrell (δεν κάνω πλάκα). Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι μόνοι που μπορεί να ήξεραν τον παίκτη αυτό είναι οι Rockets, μιας και τον έκαναν draft το 2015 και τον κράτησαν μάλιστα για 2 χρόνια.

Εν τέλει, ποιά μπορεί να είναι η απάντηση στα προβλήματα των Rockets;…

  1. Ατομικές επιδόσεις:

Και το Όσκαρ πάει στοοοοοον… Giannis Antetokounmpo! Ο δικός μας Γιάννης είχε την εβδομάδα που μας πέρασε μέσους όρους 24,8 πόντων, 13 ριμπάουντ, 5,3 ασσίστ και 2 κοψιμάτων, οδηγώντας τους Bucks σε 4 σερί νίκες και κρατώντας το απόλυτο 100% νικών στα 6 πρώτα παιχνίδια. Μάλιστα σε αυτούς τους πρώτους 6 αγώνες είναι 12ος καλύτερος σκόρερ, 4ος ριμπάουντερ, 14ος μπλοκέρ και 22ος στις ασσίστ. Επίσης είναι ο κορυφαίος του πρωταθλήματος σε Usage Rate (35.1%) και σε πόντους στο «ζωγραφιστό» (18,7). Καθόλου άσχημο ξεκίνημα.

  1. Γεγονός που έκανε εντύπωση:

Σκεφτόμουν πολύ αν είναι σωστό να αναφέρω οτιδήποτε έχει σχέση με την ευστοχία του Stephen Curry στο κομμάτι αυτό, γιατί τι μπορεί να μας κάνεις εντύπωση πλέον; Αλλά όταν έχει 11-16 τρίποντα και 10-10 βολές για 51 πόντους σε 32 λεπτά… κάπου πρέπει να το αναφέρουμε! Πρόλαβε επίσης να πάρει 4 ριμπάουντ και να μοιράσει 3 ασσίστ στο ίδιο παιχνίδι (νίκη επί των Wizards με 144-122). Και φυσικά ψηφίστηκε ο Παίκτης τηε Εβδομάδας στην Δύστική Περιφέρεια. Φυσικά.

 

FUN FACT:

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για τον ROY (Rookie of the Year), αλλά αν είσαι 19 χρονών και σημειώνεις 20,4 πόντους, παίρνεις 6,4 ριμπάουντ και μοιράζεις 4 ασσίστ ανά παιχνίδι σε σχεδόν 36 λεπτά… τότε αξίζεις μια μικρή αναφορά. Ειδικά αν είσαι Ευρωπαίος…

GAMES TO WATCH:

Αναμφίβολα το ντέρμπυ των αήττητων, Milwaukee Bucks Vs Toronto Raptors στο Fiserv Forum. Και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν δίχως τους franchise players τους (Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard) και αναμένεται να δώσουν δείγματα γραφής για το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν (χώρια ότι ο νικητής θα διατηρήσει bragging rights ως η μόνη αήττητη ομάδα σε ολόκληρη την Λίγκα.

Αυτά τα λίγα για αυτή την εβδομάδα αγόρια και κορίτσια. Αν σας άρεσε η στήλη και θέλετε να συνεχίσετε να την διαβάζετε, κάντε ένα like, ένα share, μια χαμογελαστή φατσούλα βρε αδερφέ. Θα πάρω 2 likes από τους δικούς μου λογαριασμούς (official και  burner…), αλλά καλό θα ήταν να είχα και μερικά ακόμη. Πληροφορίες και τρόποι επικοινωνίας στο Red Point Guard Facebook account. θα χαρώ πολύ να τα λέμε και μέσω των comments.

Ως την επόμενη εβδομάδα, να περνάτε καλά, μπασκετικά και να αγαπάτε το παιχνίδι!

DYSS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Pre Game Notes - CSKA Moscow vs Olympiacos

Καλησπέρα και καλό μήνα. 5η αγωνιστική για την Euroleague και ο Ολυμπιακός […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x