Ότι σπείρεις, θα θερίσεις

Η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού δεν αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα της Α1 ώστε να συναγωνιστεί, κατά κύριο λόγο, με τον Παναθηναϊκό για τους εγχώριους τίτλους. Ταυτόχρονα στην Ευρώπη ο ανταγωνισμός είναι σαφώς μεγαλύτερος, οπότε οι πιθανότητες για τίτλο βραχυπρόθεσμα μειώνονται σαν το ύψος σε ελεύθερη πτώση. Στο κείμενο αυτό δεν θα αναλωθούμε στα λάθη της διοίκησης ή στα χαμένα χρόνια που ήδη πέρασαν. Με την τελευταία πρόταση να διευκρινίσω ακριβώς τι εννοώ.

Εννοώ πως στα καλύτερα χρόνια των Σπανούλη και  Πρίντεζη, δεν εκμεταλλευθήκαμε όπως έπρεπε αυτήν την ευνοϊκή συγκυρία και με την πάροδο των χρόνων εξανεμίσθηκαν οι όποιες ελπίδες για ευρωπαϊκούς τίτλους.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα πως με τις σωστές ανανεώσεις η ομάδα θα είχε και άλλες ευρωπαϊκές κούπες. Με θεωρητικές απόψεις όμως δεν κερδίζουμε κάτι, πλέον βρισκόμαστε σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, άρα κάτι πρέπει να βγει ως κέρδος από την φετινή χρονιά, δεν νομίζετε; Αν θεωρεί ο οργανισμός πως η είσοδος στα playoffs είναι εφικτός στόχος, πρέπει να αρχίζει να παίζει και ως τέτοια ομάδα. Μπορεί όμως; Πόσο εύκολο είναι αυτό; Βελτίωση φυσικά και υπάρχει. Όποιος πει το αντίθετο η σκέψη του είναι θολή, λόγω των πολλών και συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων αλλά και εικόνων και συναισθημάτων που του περνάνε το μυαλό. Σοβαρά όμως τώρα, πιστεύει κανείς ότι η βελτίωση αυτή είναι αρκετή για όνειρα;

Αν ρωτάτε εμένα, όπως και να είναι η ομάδα, σε οποιαδήποτε κατάσταση, πάντοτε θα περιμένω πως και πως να αρχίσει το επόμενο παιχνίδι. Βέβαια αν μπορούσα να κάνω μια παρομοίωση του σημερινού Ολυμπιακού με κάτι άλλο θα ήταν ένα ληγμένο προϊόν. Μια σοκολάτα για παράδειγμα, σαν τον παλιό χορηγό μας.

Την αγοράζεις από το μαγαζί, ανοίγεις το περιτύλιγμα, δοκιμάζεις και κάτι δεν σου αρέσει. Λογικά δεν θα συνεχίσεις να τρως την σοκολάτα, έτσι δεν είναι; Aσχέτως αν σου άρεσε η συγκεκριμένη μάρκα που μόλις έχεις αγοράσει. Οι Ολυμπιακοί όμως την φάγαμε την σοκολάτα, παρότι δεν μας άρεσε η γεύση, και ίσως και να μας πείραζε και τα στομάχια. Γιατί; Γιατί δεν μπορούμε χωρίς αυτήν αλλά και γιατί δεν είχαμε και άλλη επιλογή.

Παρασύρθηκα όμως.

Το θέμα μας σήμερα είναι πως και τι θα ήθελα να κερδίσουμε από την φετινή χρονιά.

Για αρχή να αναφέρω πως για το brand name και την διοίκηση του οργανισμού μοιάζει να είναι σημαντική η είσοδος στα playoffs. Ας υποθέσουμε ότι κάπως έρχεται η πρόκριση, θα είμαστε σε θέση να σταθούμε στους 8; Ή μάλλον ρεαλιστικά είμαστε σε θέση (με την εως τώρα εικόνα) να ανταγωνιστούμε τις Maccabi, Milano, Khimki για μια θέση στην 8άδα; Δεν το νομίζω.

Οπότε είναι αναγκαίο από τη σεζόν 2019-2020:

1) Να κρατήσουμε κάποια πράγματα και να πετάξουμε όσα δεν μας κάνουν.

2) Να μπουν βάσεις για την επόμενη σεζόν

3) Να κερδίσουμε παίκτες

4) Να επιλέξουμε τον κατάλληλο προπονητή για να ηγηθεί της προσπάθειας

Ο Baldwin ας πούμε είναι ένας τέτοιος παίκτης.

Σε ένα podcast o Red Emerald με ρωτούσε αν βλέπω τον συγκεκριμένο παίκτη σαν ηγετικό guard στον Ολυμπιακό και αν μπορεί να βοηθήσει. Είμαι σίγουρος γελούσε με τις απαντήσεις που έδινα: “Αυτός ο παίκτης πρέπει να προσεχθεί”, “Μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πάρα πολύ καλό”.

Στο ματς με την Valencia πολύς κόσμος αναφερόταν στο ότι δεν μπορεί να κατεβάσει την μπάλα και ότι έκανε δύο φορές λάθος στο κατέβασμα. Εγώ όμως είδα κάτι άλλο απ’ αυτόν τον αθλητή. Είδα πρόβλημα στην ψυχολογία του. Το πιο σημαντικό σε έναν παίκτη είναι η ψυχολογία. Δεν γίνεται να μην παίξει σε υψηλό επίπεδο έλεγα στην παρέα που ήμασταν στο γήπεδο. Επίσης τα αθλητικά του προσόντα είναι πραγματικά δυσεύρετα, ίσως ακόμα (εντάξει, εδώ ίσως υπερβάλλω) και για το ΝΒΑ.

156465124152756368 (5)

Μπορεί ο Ολυμπιακός ως οργανισμός να στηρίξει τον Baldwin;

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει τον Baldwin “to reach his potential”;

Επιβάλλεται λοιπόν να τον βγάλεις από το “τούνελ” που θεωρούσε ότι είναι, να κερδίσεις πράγματα από την παρουσία του, διότι πρώτη φορά περνάει τον Ατλαντικό και θέλει τον χρόνο του. Μετά την πολύ δύσκολη περίοδο του στο ΝΒΑ δεχόμενος αρκετό bullying, όντας ως rookie το λιγότερο αθυρόστομος, μπορεί να θεωρούσε ότι θα έρθει Ευρώπη και θα είναι…. Westbrook. Πέρασε  την δύσκολη περίοδο και από εδώ και πέρα τον περιμένω αρκετά καλύτερο. Σπάνια βλέπω παίκτη μέσα στο γήπεδο να παίζει στο “ρελαντί”, γιατί αυτό νιώθω όταν παίζει. Στο παιχνίδι με την Bayern, τον έβλεπα άνετο με τις κινήσεις του. Αυτό, πιστέψτε με, δείχνει ποιότητα και μοιάζει αναγκαίο να τον κερδίσεις. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι τα σουτ από την μέση απόσταση που δοκίμασε και ευστόχησε με την Bayern, ενώ στο φιλικό με CSKA έκανε airball.

Δεύτερο σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι οι Vezenkov και ο Pokusevski.

Θα αρχίσω αντίστροφα και θα μιλήσω για τον “Poku”. Ο νεαρός πρέπει οπωσδήποτε να πάρει χρόνο ώστε να εξελιχθεί μέσα από το παιχνίδι. Καλός ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην Α2, σίγουρα μαζεύει εμπειρίες, αλλά ο ρόλος στην Ευρωλίγκα θα τον βελτιώσει με γεωμετρική πρόοδο. Αν ήμουν στην ΚΑΕ θα απαιτούσα να έπαιζε ο μικρός  που απ’ όσο μαθαίνουμε είναι άρρωστος  με την δουλειά και αρκετά ήπιων τόνων. Οπότε πρέπει να τον βάλεις να παίξει και ας χάνουμε. Μήπως διαφορετικά κερδίζουμε;

Όμως για να γίνει αυτό, και να δεχθεί ο κόσμος πως θα χάσεις αρκετά παιχνίδια, θα ήταν σωστό να βγει η διοίκηση να αναφέρει πως ο Pokusevski θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ώστε μακροπρόθεσμα να είναι παίκτης του κορμού της ομάδας. Δεν είμαστε ο οργανισμός όπως της Real που είναι στο πλάνο της η ομαλή προσαρμογή νέων αθλητών. Τα παραδείγματα πολλά για την ομάδα της Μαδρίτης, αντίθετα με εμάς. Μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο; Όχι;

Κανείς δεν το γνωρίζει γιατί ποτέ δεν το προσπαθήσαμε.

Όμως (!) αν προσπαθήσει ο οργανισμός να βγάλει παίκτες και το επικοινωνήσει σωστά (γελάει ο κόσμος εδώ) τότε ο υγιής κόσμος θα στηρίξει. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ευρώπη όπως ο Σέρβος; Δεν το νομίζω. Οπότε ελπίζω μέσα στη χρονιά να το καταλάβουμε και να μπει στο rotation.*

157441318382263690 (1)

Ο Sasha Vezenkov από την άλλη είναι μια περίεργη περίπτωση.

Στα 19 του, στον Άρη, βγήκε πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γενικότερα κάτι τέτοιο δεν είναι μεγάλο επίτευγμα στην σύγχρονη Α1, όμως για ένα παιδί 19 χρόνων είναι. Η μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα βρήκε χρόνο συμμετοχής και απέδειξε πως μπορεί να σταθεί στην Ευρωλίγκα. Οι πολλές αλλαγές σε διοικητικό και προπονητικό επίπεδο στην ομάδα της Καταλονίας τον έβαλαν στο περιθώριο, που η αλήθεια είναι δεν το άξιζε καθώς οπότε αγωνιζόταν ήταν καλός. Η φυγή του Παπαπέτρου τον έφερε στο λιμάνι με αρκετές απαιτήσεις από εμένα. Στα πρώτα παιχνίδια, με τον David Blatt στον πάγκο, έδειχνε να έχει κολλήσει στην ομάδα. Μετά εξαφανίστηκε!

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία; Ρητορικό το ερώτημα.

Την παραπάνω πρόταση την αναφέρω διότι δεν γίνεται να ξέχασε να σουτάρει. Είναι αντιπροσωπευτικό το 20% από την γραμμή των 6,75; Όχι.

Θα το φωνάζω και θα το λέω! Η σεζόν 2019-2020 πρέπει να γίνει η χρονιά κρίσης για την επόμενη. Να πάρουν χρόνο παίκτες, ώστε να καταλάβει ο οργανισμός αν μπορούν να βρίσκονται στον κορμό της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Με πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής ο παίκτης χάνει:

1) Την ψυχολογία

2) Τον ρυθμό του

3) Βρίσκεται εκτός χημείας της ομάδας, διότι αν δεν αγωνίζεσαι βρίσκεσαι στο περιθώριο και δεν νιώθει παίκτης της ομάδας

4) Για πολλούς παίκτες η ζωή τους είναι η καριέρα τους. Όταν αυτή παίρνει την κατιούσα πρέπει να έχουν τα ψυχικά αποθέματα να αρχίσουν ξανά την άνοδο.

Πιστεύω ο Vezenkov είναι ένας παίκτης που μπορεί να έχει ρόλο στον φετινό Ολυμπιακό αλλά και σε αυτόν του μέλλοντος.

157441318382263690 (2)

Σε μια χρονιά που φαίνεται να είναι χαμένη αγωνιστικά επιβάλλεται να κερδίσουμε πράγματα. Είναι μονόδρομος – εκτός και αν η ομάδα έχει αφεθεί στην τύχη της..

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν εννοώ να χάνουμε και να βρίσκουμε άλλοθι και εικονικές επιτυχίες (ήττες σαν νίκες) – αυτά είναι για άλλους όχι για τον Ολυμπιακό. Με την Bayern είδαμε αρκετά θετικά πράγματα, όπως γράφτηκε και στο post game report, όπως άλλωστε και στο νικηφόρo ματς με την Alba. Όμως δεν αρκεί, αν δεν κερδίσουμε παίκτες και δεν δημιουργήσουμε αξία – για τις επόμενες σεζόν.

Τέλος το πιο σημαντικό κατά την προσωπική μου άποψη είναι το θέμα του προπονητή.

Έχει τα εχέγγυα ο coach Kemzura να αναπτύξει και να εξελίξει για παράδειγμα τον Pokusevski; Διότι όσο και να αγωνίζεται στην Α2 υπάρχει ένα ταβάνι στην εξέλιξη του. Δηλαδή φτάνει μέχρι το σημείο -B, για να φτάσει στο +Α θέλει χρόνο και χώρο στην Ευρωλίγκα, ώστε να πιεστεί να αποκτήσει εικόνες και αγωνιστικές εμπειρίες και την νέα σεζόν να είναι πιο έτοιμος. Ιδανικό θα ήταν η διοίκηση με τον coach να προετοίμαζε το έδαφος για τον επόμενο προπονητή, να έβαζε τις βάσεις για την επόμενη σεζόν. Οι Baldwin, Vezenkov, Pokusevski είναι οι παίκτες που πρέπει να κριθούν και όσο το δυνατόν να βελτιωθούν φέτος. Και αυτό πρέπει να γίνει με το βλέμμα στο μέλλον.

Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι αντίθετος με κινήσεις τύπου Rochestie. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αν θα βγω 9ος ή 13ος. Το αποτέλεσμα, ότι θα βρίσκεσαι εκτός playoffs, δεν αλλάζει. Οπότε προτιμώ παίκτες στοιχήματα σε μια τέτοια περίοδο, που αν σου βγουν να έχεις την δυνατότητα να τους κρατήσεις την επόμενη σεζόν, και να αρχίσει το χτίσιμο του κορμού του μέλλοντος. Παίκτες όπως ο Taylor δεν θα βρίσκονται και του χρόνου στο ρόστερ. Εφήμερες κινήσεις – εφήμερες ομάδες. Δεν είναι ο Ολυμπιακός κάτι τέτοιο – εκτός και αν έγινε. Η φυγή του Kuzminskas μας δείχνει ότι δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε  ούτε αποδεδειγμένα ποιοτικούς παίκτες. Όσο λανθασμένη και να ήταν η κίνηση αυτή, δεν αναιρεί πως είναι ένας έμπειρος και ποιοτικός παίκτης.

156553348821716636

Ο δε Happ στο ντεμπούτο του άφησε με το στόμα ανοιχτό μερικούς, όμως σας τα λεγε ο Navaho. Ο δανεισμός θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί σε ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει στους ψηλούς και θα πάρει χρόνο και εμπειρίες, ώστε του χρόνου να είναι πιο έτοιμος. Έχει πολλά προτερήματα ο Ethan Happ, που θεωρώ ότι θα αναπτυχθούν στο ιταλικό πρωτάθλημα και θα γυρίσει αρκετά καλύτερος. Ας γινόταν όμως το ίδιο με τον Poku, πιο πολλά θα κέρδιζε απ’ ότι στην Α2.…

Η κατάσταση δεν είναι ιδανική και οι προοπτικές δεν μοιάζουν ευοίωνες για το άμεσο μέλλον. Πολλά θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες και μετά το “ντέρμπι” του ΟΑΚΑ εκεί θα χρειαστεί καθαρό μυαλό και σοβαρές διοικητικές αποφάσεις. Όσο και αν αποφεύγουν οι Αφοι την πραγματικότητα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ξαναοργώσουν και να ξανασπείρουν. Και πρέπει να μην αφήσουν το χρόνο να πάει χαμένος γιατί ό,τι σπείρεις θα θερίσεις… αλλά για να πάει καλά η σοδειά θα πρέπει να το κάνεις με γνώση, μέθοδο και την κατάλληλη στιγμή.

* Ένα άρθρο που αξίζει να διαβάσετε για τον Pokusevski από τον Ignacio Rissotto. https://www.thestepien.com/2019/05/06/2020-international-guide-curious-case-aleksej-pokusevski/

9 thoughts on “Ότι σπείρεις, θα θερίσεις

  1. Καλησπέρα φίλε μου. Για μένα αυτό με τον κόσμο αλλάζει αρκετά εύκολα. Βγαίνεις σε συνέντευξη ή στο συνέδριο και λες. ”Φέτος σας θέλουμε δίπλα μας , θα είναι δύσκολη χρονιά , όπως και η επόμενη .Έχουμε στόχο σε δύο χρόνια να κυνηγήσουμε final 4 , και να βγάλουμε αυτή την διετία καινούργιους πρωταγωνιστές” Ο κόσμος είμαι σίγουρος θα στηρίξει και θα είναι πιο ομαλή η κατάσταση. Όσο ο κόσμος βρίσκεται σε άγνωστο τούνελ , όχι δεν θα στηρίζει. Επειδή δεν έχουμε την δυνατότητα να κυνηγάμε πλεονεκτήματα , f4 ,εδώ καλά καλά δεν μπορούμε να μπούμε οκτάδα είναι αναγκαίο να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να διαφωνήσω πως δεν έχουμε αθλητική παιδεία , αλλά εδώ δεν έχουν μπασκετική γνώση οι αρμόδιοι….
    Όσον αφορά τον Γιώργο Μπαρτζώκα είμαι θερμός υποστηρικτής αυτής της άποψης , διότι τον θεωρώ top class προπονητή. ΟΜΩΣ με πλήρη προστασία απ’όλο τον οργανισμό, ώστε μη γίνει ο εύκολος σάκος του μποξ. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου

  2. Καλημερα, ωραιο αρθρο, θεωρω ολα αυτα που γραφεις ιδανικα, οχι ομως δυστυχως για μια ομαδα οπως ο Ολυμπιακος και οχι για μια Διοικηση οπως οι Αφοι. Ο Ολυμπιακος, οπως και ο Παναθηναικος ειναι φτιαγμενοι στις συνειδησεις των οπαδων τους για να πρωταγωνιστουν. Οι υγιείς που λες, δλδ οχι οι οπαδοι της νικης αλλα του μπασκετ ειναι δυστυχως ακομα η μειοψηφια. Συνεπως η ομαδα στα ματια της καθε Διοικησης πρεπει να πρωταγωνιστει ή να σωζει τα προσχηματα εξου και επιλογες οπως ο Ροτσεστυ σε αυτην την ηλικια ειναι αναποφευκτες. Εξου και οι νεαροι δεν προωθουνται στην ομαδα, βλεπε Ποκουσεφσκυ.
    Για μενα το ιδανικο με τα δεδομενα της ομαδας (δλδ ομαδα ελληνικη, που διοικειται απο ανθρωπους που συντηρουν και επαυξανουν την ελληνικη νοοτροπια της εφημερης αποδοσης και παντελους ελλειψης σχεδιασμου και υποστηριζεται απο οπαδους χωρις ιχνος αθλητικης παιδειας στην πλειονοτητα τους) θα ηταν να συνδυαστει η εφημερια και το κυνηγι της νικης με μια προωθηση νεων παικτων και χτισιμο μελλοντικης ομαδας, οσο αυτο ειναι δυνατο.
    Θεωρω οτι ο μπολντουιν εχει ποοολλα να προσφερει αν εχει καθαρο μυαλο, ο Χαπ και αυτος ειναι υποσχομενος (ας θυμηθουμε πως ηταν ο Μιλου οταν ηρθε και τι ακουγε απο ολους τους σχετικους μπασκετανθρωπους οπαδους).
    Τελος ελπιζω να εχουν ηδη γινει κινησεις για προπονητη Μπαρτζωκα με βοηθο Μιλαν για το νεο ετος.
    Καλη συνεχεια!

  3. Σπανουλαρε συμφωνω πολυ στο κειμενο σου που μολις προλαβα να τελειωσω. Το κλειδι βρισκεται σε μια λεξη: ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Δεν ειναι καθολου ντροπη μια ομαδα που δε μπορει να στηθει για 4-5 σεζον με 40εκ€ μπατζετ κ δε μπορει να κραταει μεγαλους παιχτες μαζι για χρονια να “χανει” μια περιοδο χτιζοντας. Πιστευω οπως εχω γραψει κ γω οπως γραφεις κ συ οτι μια μεγαλη μεριδα κοσμου θα εκτιμουσε αυτη την ΑΛΗΘΕΙΑ εκ μερους της διοικησης, ποσο μαλλον που υπαρχουν τα εργαλεια για να γινει αυτο.
    Η διοργανωση της Ευρωλιγκας δε θα μας ξεπερασει αν παμε με τη νοοτροπια τη δικη σου, ισα ισα πιστευω οτι μακροπροθεσμα θα υπαρχει πρακτικη ανταμοιβη κ πολλαπλα ωφελη στο Συλλογο μας.

  4. Καλησπέρα φίλε μου. Για τον Βεζενκοφ ,μπορεί να έχεις δίκιο όμως δεν τον έχουμε δει. Δεν θεωρώ πως μπορούμε να τον κρίνουμε 100% . Όταν έπαιζε με ρυθμό ήταν θετικός στην Μπαρτσελόνα. Εδώ ,την τωρινή στιγμή δεν έχουμε υγιές περιβάλλον ώστε να κριθεί

  5. Θεωρώ πως καίγεται ένας αθλητής όταν δεν υπάρχει στήριξη και πλάνο απ’όλο τον οργανισμό. Αν έβγαινε η διοίκηση ανοικτά και σου έλεγε , ξέρετε τι παιδιά , φέτος ο στόχος δεν είναι τα πλευ οφφς αλλά να βγάλουμε παίκτες , να παίξει ο Ποκουσεφσκι κλπ. Δεν πιστεύεις θα στήριζε; Ναι θα έκανε λάθη ο παίκτης αλλά θα κέρδιζες πράγματα μακροπρόθεσμα. Όσον αφορά τους ξένους με αθλητικότητα συμφωνώ

  6. Διαφωνω για τον βενζε. Στα δικα μου ματια εχει πτωτικη πορεια τα τελευταια χρονια. Οι τελευταιος προπονητης που του εδωσε χρονο ηταν ο Μπαρτζωκας αρα κατι κανει και αυτος λαθος δεν γινεται!!!
    Πιστευω οτι δεν ειναι για το επιπεδο της Ευρωλιγκας. Ετσι οπως το βλεπω θα δουμε στην επομενη του ομαδα αν ειχαμε δικιο η οχι!!

    PS: Για λεντει ελεγα δεν κανει και ειναι βασικος σε ομαδα euroleague!!!!

  7. Μπράβο Σπανούλαρε! Φαίνεται ότι η απόφαση είναι να κυνηγηθεί με κάθε τρόπο η 8άδα κυρίως για τις εντυπώσεις. Παρόλο που συμφωνω ότι θα επρεπε να είναι μεταβατική χρονιά και να αναδειχθούν ταλέντα, η όλη στελέχωση ίσως να είναι λάθος και αν βάλεις π.χ. τον Πόκου στα βαθιά να καεί… Ενώ η Ρεάλ βάζει τα ταλέντα μέσα κ γύρω τους υπάρχουν παικταράδες και παίκτες με αλληλοσυμπληρούμενα χαρακτηριστικά! Του χρόνου περιμένουμε αλλαγές και ελπίζω τουλάχιστον να προωθηθεί ο μικρός και να πάρει χρόνο, αλλά θέλει προπονητή όπως λες να δουλέψει πάνω του κ να τον εξελίξει και φυσικά ξένους φουλ στην αθλητικότητα…

  8. Θοδωρή συμφωνώ πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για παραπάνω επιτυχίες. Διότι κορμο με δύο από τους καλύτερους όλων των εποχών στην καλύτερη ηλικία είναι δύσκολο έως ανέφικτο να ξανά “τύχει” . Θεωρώ είναι μονόδρομος να κατασταλάξει η ομάδα τι θέλει και τι πρέπει να κάνει. Ένα βήμα φέτος για καλύτερη ομάδα του χρόνου. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου

  9. Χάθηκε ιστορική ευκαιρία να γίνουμε η νέα γιουγκοπλάστικα με το καλύτερο νέο ελληνικό κορμό μαζί με Σπανούλη και Πρίντεζη και άλλους αξιόλογους έλληνες και ξένους που έχουν περάσει απ την ομάδα…..Τέλος πάντων περασμένα μεγαλεία…
    Στο δια ταύτα, είναι μονόδρομος να γίνει αυτό που λες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Pre Game #11 vs Armani Milano

Σας έχω ένα δυσάρεστο και ένα ευχάριστο νέο. Το δυσάρεστο είναι ότι […]

Άλλα κείμενα

Subscribe US Now