Euroleague-Bet (18/12/2018)

Τρίτη “διαβολοβδομάδα” είναι αυτή που ξεκινάει αύριο για τη Euroleague! Την επιτυχημένη «πρώτη» της στήλης με 8/10 προτάσεις να περνάνε, θέλουμε να επαναλάβουμε και τώρα και για το λόγο αυτό θα προσεγγίσουμε μόνο τους αγώνες της Τρίτης και Τετάρτης και όχι αυτούς της Πέμπτης και Παρασκευής διότι οι παράγοντες όπως κούραση, νίκη/ήττα ψυχολογίας, τραυματισμοί κλπ δεν μπορούν να προβλεφθούν και όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, θέλουμε να προσεγγίζουμε τους αγώνες με λογική ματιά και όχι με τζογαδόρικη.

ΤΡΙΤΗ
Ξεκινώντας λοιπόν, ο πρώτος αγώνας της ημέρας είναι αυτός μεταξύ Efes και Buducnost. Οι δύο συνεχόμενες ήττες για τους Τούρκους κάνουν αυτό το ματς “must win” για αυτούς. Η Buducnost έχει δεχθεί στα 3 από τα τελευταία 4 ματς από 90 πόντους και πάνω και λογικά κάτι τέτοιο θα γίνει και στην Πόλη. Το Over 87,5 στους πόντους της Efes πληρώνει 1,75 και θα είναι η πρώτη επιλογή. Η 2η προσέγγιση σε αυτό το ματς λέει πως η Buducnost εκτός έδρας δυσκολεύεται να βρει τα τρίποντα από τα οποία ζει και συνήθως χάνει με διψήφια διαφορά (10 από Canaria. 22 από Ολυμπιακό, 16 από Khimki, 34 από Real). Θα πάμε σε μια safe επιλογή του 1,67 στο να νικήσει η Efes με διαφορά μεγαλύτερη των 11,5 πόντων.

Δεύτερο ματς της ημέρας, το ντέρμπι της πρωτοπόρου Fener με την CSKA. Οι Ρώσοι θα έχουν παίξει με το ματς στην Πόλη 4 εκτός στα τελευταία 5 ματς, νικώντας στο δυσκολότερο μέχρι τώρα (Real) και γνωρίζοντας την ήττα σε σχετικά πιο εύκολες έδρες (Buducnost, Baskonia). Καθώς θεωρώ πως το να ποντάρει κάποιος σε νίκη οποιουδήποτε ενέχει μεγάλο ρίσκο, ως πρώτη επιλογή τους πόντους του Lauvergne. Η front line των Ρώσων δε φοβίζει, ιδίως στα τελευταία 2 ματς όπου Poirier, Shengelia, Thomas και Mickey έκαναν ένα μικρό πάρτι ο καθένας τους, συνεπώς το 1,87 που πληρώνει το over 10,5 στους πόντους του Γάλλου δείχνει πολύ θελκτικό. Η 2η επιλογή από αυτό το ματς θα είναι η επίθεση των Ρώσων. O Clyburn έχει επιστρέψει και οι Ρώσοι έχουν μια σταθερά καλή επίθεση με 89 πόντους μέσω όρο στα τελευταία 5 ματς (με κακά αποτελέσματα), συνεπώς θεωρώ το over 81,5 που πληρώνει 1,73 μια σχετικά safe επιλογή.

Επόμενο ματς το Barca-Ολυμπιακός. Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες οι τελευταίοι 5 αγώνες. 1-4 για τους Καταλανούς με κακό μπάσκετ και συντριβή στο classico της προηγούμενης αγωνιστικής στη Μαδρίτη, 4-1 για τον Ολυμπιακό με δύσκολη νίκη απέναντι στην καλή φέτος Efes. Η φόρμα των ομάδων κοντράρεται με την παράδοση που λέει πως στα τελευταία 9 ματς στην έδρα της Barca το σκορ είναι 7-2. Συνεπώς και εδώ δεν θα κοιτάξω καν το αποτέλεσμα αλλά θα ψάξω για πιο έξυπνες επιλογές. Η πρώτη τέτοια θα είναι ο Milutinov. Ο Σέρβος σε εξαιρετική κατάσταση έβαλε στα καλάθια τον εξαιρετικό αμυντικό Dunston με 7/7 δίποντα και νομίζω πως το line των 9,5 πόντων εναντίον του soft Tomic θα το ξεπεράσει εύκολα. Η 2η επιλογή θα είναι ο Heurtel. Παίκτης που μπορεί να νικήσει και να χάσει μόνος του ένα ματς, σταθερός μόνο στο κομμάτι των assist. Με γνώμονα την σχετικά κακή περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς οι 5,5 assist του Γάλλου είναι μεν ρίσκο, αλλά πληρώνουν το πολύ καλό 2,15.

Gran Canaria-Baskonia το επόμενο και τελευταίο ματς της Τρίτης. 7-0 μετράνε οι γηπεδούχοι στα τελευταία εντός ματς με τους Βάσκους. Τρεις σερί νίκες στα τελευταία ματς για τους νησιώτες και 2 οι εκτός έδρας νίκες των Βάσκων συνολικά φέτος με τη μία να είναι την πρώτη αγωνιστική στη Zalgirio Arena και τη 2η μόλις την προηγούμενη αγωνιστική στο Tel Aviv επί της Maccabi του κάκιστου Wilbekin που έκαψε την ομάδα του και παράλληλα τη μία από τις προβλέψεις μας. Επ’ουδενί δε βλέπω φαβορί τη Baskonia και θα ρισκάρω στο 2,40 της απλής νίκης της Gran Canaria. Ακόμα πιο ρισκαδόρικη η 2η επιλογή από το ματς αυτό (αν και δε το συνηθίζω). Το 2,80 που πληρώνει η νίκη των νησιωτών με -2,5 πόντους δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά. Μπορεί να αποδειχτώ εντελώς εκτός τόπου αλλά το θεωρώ δώρο της στοιχηματικής.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Καθώς είναι μόλις Δευτέρα και ελλείψει χρόνου για να γραφτεί η στήλη την ημέρα των πρώτων αγώνων, δεν έχουν ανοίξει ακόμα όλες οι επιλογές για τα 4 ματς της Τετάρτης οπότε θα δώσω περιληπτικά 2-3 εικόνες που έχω για τους συγκεκριμένους αγώνες. Για το Darussafaka-Zalgiris, η παρουσία ή απουσία των Kavaliauskas-Wolters θα κρίνει πολλά και αν λείψουν θα κοιτάξω μια νίκη της Darussafaka με θετικό χάντικαπ (πχ +5,5 +6,5 πόντους) ενώ σίγουρα θα κοιτάξω τους πόντους του νεοφερμένου Douglas ο οποίος στα 2 πρώτα του ματς στην Euroleague έχει σκοράρει 14 και 15 πόντους αντίστοιχα, οπότε κάτι τύπου 12,5 ή 13,5 θα το αγοράσω με κλειστά τα μάτια. Στο Maccabi-Khimki θα επιλέξω τη μαχήτρια Khimki που μας δικαίωσε αν και οριακά την προηγούμενη εβδομάδα και θα πάω στο διπλό με ένα χάντικαπ +10,5 και ως 2η επιλογή θα δω τους πόντους του Tarik Black που λογικά θα κάνει πάρτι ελλείψει Gill. Στο Milano-Bayern βλέπω πως οι Γερμανοί έχουν κερδίσει μόνο την Gran Canaria εκτός και δύσκολα θα περάσουν από το Milano. Μια νίκη των Ιταλών με 4,5-5,5 πόντους δείχνει καλή, ενώ σίγουρα θα κοιτάξω τους πόντους του εκρηκτικού Williams που όταν ο αντίπαλος δεν έχει αθλητικότητα στη θέση του PF, κάνει πράγματα και θαύματα και αυτό ακριβώς είναι ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζει φέτος το Milano. Τελευταίο ματς της ημέρας το Real-ΠΑΟ. Οι Ισπανοί έρχονται από μεγάλη νίκη στο classico ενώ ο Παναθηναϊκός με σημάδια εσωστρέφειας έρχεται από σερί κακών εμφανίσεων σε Ελλάδα και Euroleague, μόλις 2 νίκες στα τελευταία 6 ευρωπαϊκά ματς και μονάχα μια νίκη εκτός έδρας φέτος. Οι συγκυρίες δείχνουν πως το γήπεδο στο συγκεκριμένο ματς θα είναι μάλλον κατηφορικό για τους πράσινους οπότε θα δω μια νίκη της Real κοντά στους 10-11 πόντους και θα το αφήσω εκεί. Ενώ σίγουρα θα κοιτάξω τους πόντους και τα ριμπάουντ των ψηλών της Real (πιθανότερα του Ayon) οι οποίοι πιστεύω θα έχουν εύκολο βράδυ απέναντι στην αχίλλειο πτέρνα του ΠΑΟ που δεν είναι άλλη από την front line του.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ :

EFS-BUD
1,75 πόντοι Efes over 87,5
1,67 νίκη Efes με -11,5

FNB-CSK
1,87 πόντοι Lauvergne over 10,5
1,73 πόντοι CSKA over 81,5

BAR-OLY
1,87 πόντοι Milutinov over 9,5
2,15 ασσίστ Heurtel over 5,5

CAN-BKN
2,40 νίκη Gran Canaria
2,80 νίκη Gran Canaria με -2,5

Ποσοστά και lines προέρχονται από τη στοιχηματική Stoiximan και αφορούν την ημέρα που γράφτηκε το άρθρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Μια επίσκεψη στο Emerald Club

Το αυτοκίνητο σταμάτησε και ο οδηγός μας άνοιξε την πόρτα. Ένιωσα το […]

Άλλα κείμενα

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x