Ο Χρησμός του Μπασκετόγαυρου

RPG Team 1

Από την αρχαιότητα, είναι γνωστή η επιθυμία του ανθρώπου να γνωρίσει το μέλλον, συνυφασμένη με μία εσωτερική του ανάγκη να προσεγγίσει την αιωνιότητα, σπάζοντας το φράγμα του χρόνου, το τεκμήριο της πεπερασμένης ύπαρξής του. Ενίοτε βέβαια κάποιος μασάει φύλλα δάφνης για να προβλέψει πιο ταπεινά πραγματάκια! Την πρόκριση της αγαπημένης του ομάδας. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι φημίζονταν πολύ για αυτά τα πράγματα. Βέβαια ως γατόνια ολκής μάσαγαν τα λόγια τους, μαζί με τα φύλλα της δάφνης. Τώρα που το λέμε ήταν μια πρωτόγονη μορφή δημοσιογραφίας, που η παράδοση του να λέω πολλά και να μη λέω και τίποτα ίσως κρατάει μέχρι τις μέρες μας. Μία ενδιαφέρουσα μορφή της τότε αρχαιότητας είναι οι προφήτες. Ως τέτοιοι χαρακτηρίζονταν οι άνθρωποι που είχαν δεχτεί από τους θεούς το χάρισμα να προφητεύουν. Να, όπως ο Penny o Hardaway, εδώ από την παρέα μας.

158256769341347180

Και φυσικά εμείς οι νεοέλληνες αγαπάμε πολύ τα χαρίσματα τους και τα τιμάμε, όπως είπαμε. Και τι πιο ωραίο από τα να θυμηθούμε πόσο ισχυρό είναι το γονίδιο του προφήτη στα κύτταρα μας. Στο RedPointGuard λοιπόν είπαμε να θυμηθούμε τις ικανότητες των αρχαίων ημών προγόνων και να ασκήσουμε την τέχνη τους, προβλέποντας την τελική κατάταξη των ομάδων της Euroleague που διεκδικούν πρόκριση. Και φυσικά, όπως κάθε μαντική τέχνη που σέβεται τον εαυτό της, θα αποφύγουμε όπως ο διάβολος το λιβάνι να μπλέξουμε επιστημονικά εργαλεία, σαν την στατιστική, στην διαδικασία πρόγνωσης. Ξέρω αφρίζει ο 8a_nice με αυτά που γράφουμε. Τι στην ευχή οιωνοσκόποι θα ήμασταν; Μοναδικά εργαλεία στο παρόν κείμενο, για μας τους Μπασκετόγαυρους προφήτες, δεν θα είναι βέβαια οι σπάλες από τα αρνάκια, αλλά το πρόγραμμα και η απόδοση των ομάδων στην παρούσα συγκυρία. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, επειδή υπάρχουν και πολλοί ανάμεσα μας βέβαια που έχουν την τέχνη να διαβάζουν και παϊδάκια, με κάθε αποστολή από 4-5 κιλά και πάνω στα γραφεία μας (λέμε τώρα), αναλαμβάνουμε να σας κάνουμε ότι πρόγνωση για τα μελλούμενα θέλετε. Και μετά μουσικής, έτσι Red Label;

1582567693413471801

Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσετε αρχικά για κάθε μία ομάδα ξεχωριστά το πρόγραμμα της και την πρόβλεψη για τελικό αριθμό νικών που θα κάνει, με βάση και την αγωνιστική της κατάσταση εξαιρώντας, σε πρώτη φάση, τα παιχνίδια μεταξύ των διεκδικητών. Στο τέλος, αφού υπολογίσουμε και αυτά, θα συμπερασματολογήσουμε – προφητεύσουμε την τελική κατάταξη. Οι ομάδες που θα μπούνε αναλυτικά στο «αγγείο» μας είναι οι : Panathinaikos Opap B.C, Valencia Basket, Khimki Moscow,  Olympiacos Piraeus, Fenerbahce, AX Armani Milan & Zalgiris Kaunas. Συνοπτικά θα αναφερθούμε σε Alba, Baskonia & Crvena Zvezda

Panathinaikos Opap B.C  (14 -11)

1582567693413471802

Αρχικά να πούμε ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού στην παρούσα φάση συμπεριλαμβάνεται όχι τόσο για τον αν θα προκριθεί, που αυτή τη στιγμή δείχνει σχεδόν βέβαιο, αλλά κυρίως  για την θέση που θα καταλάβει. Η αλήθεια είναι ότι οι συμπαθείς rivals έχουν ένα μικρό βουνό μπροστά τους, με τρεις εντός έδρα αναμετρήσεις και έξι εκτός. Στο ΟΑΚΑ θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά  CSKA , Khimki  & Maccabi ενώ θα ταξιδέψουν σε Real, Ολυμπιακό, Fenerbahce, Alba, Efes & Baskonia.  Με βάση την κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας μπορούμε να εκτιμήσουμε, αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με τους διεκδικητές που έχουμε υπογραμμίσει, ότι  θα περιοριστεί στις 2-3 νίκες (CSKA, Maccabi, Baskonia), ενώ από τα ντέρμπι αυτό που παρουσιάζεται ως φαβορί είναι αυτό με Khimki. Πιθανότερο τελικό σκορ 18-16. Οτιδήποτε χειρότερο από το προβλεφθέν, με βαριά καρδιά για την αποτυχία της πρόβλεψης μας, θα το υπομείνουμε στωικά. Toν Charles Bronson φοβόμαστε μόνο πως θα το πάρει… χεχεχε

Valencia Basket (12 -13)

1582567693413471803

Ίσως η έκπληξη της φετινής χρονιάς. Αθόρυβα και χωρίς να έχει παίξει σπουδαίο basket καταφέρνει να βρίσκεται σε τροχιά play off. Σύμμαχος στην προσπάθεια της από δω και πέρα το ευνοϊκό πρόγραμμα, αλλά ερωτηματικό το αν θα καταφέρει να επιδείξει το κατάλληλο μέταλλο για να πάρει τις νίκες που χρειάζεται στην τελική ευθεία. Ευχής έργον είναι να αποδειχτούν πιο looser και από τις ομάδες του Spanoularos στα κυριακάτικα διπλά του RPG. Θα υποδεχτεί κατά σειρά, Fenerbahce, Armani, Zalgiris, Real & Crvena Zvezda, ενώ θα επισκεφτεί Villeurbanne, Efes, Alba & Baskonia. Περισσότερα τα εντός από τα εκτός, τα οποία προσφέρονται και για νίκες. Εκτός των υπογραμμισμένων ντέρμπι, που εν ολίγοις  θα κρίνουν και την τύχη της, υπάρχει η δυνατότητα για 3-4 νίκες. Από τα ντέρμπι το πιο πιθανό είναι να χάσει από την αλεπού τον Ζοτς, να κερδίσει το λαπαδιασμένο risotto αλά Μιλανέζα του Messina και να υποστεί bulling από τον Saras. Τελική πρόβλεψη 17 νίκες.

Khimki Moscow (11-14)

1582567693413471804

Πάμε στην ομάδα που για κάθε λύση παρουσιάζει κι ένα πρόβλημα. Έγινε η αποτυχία συνήθεια τα τελευταία χρόνια για τη ρωσική ομάδα, και καλό είναι αυτά τα χούγια να μην αλλάζουν. In Shved & Kurtinaitis we trust!!! Στο πρόγραμμα της, ενώ αναφαίνεται η δυνατότητα πρόκρισης, πάντα υπάρχει η ελπίδα για μας τους υπόλοιπους ότι θα αποδειχτεί αυτοκαταστροφικός σύλλογος για ακόμα μία φορά. Εντός έδρας αντιμετωπίζει Villeurbanne, Fenerbahce, Bayern, Ολυμπιακό, Efes και εκτός Zalgiris, Barcelona, Παναθηναϊκό, Alba. Λογικά θα κερδίσει τις γερμανικές και την Villeurbanne, θα χάσει τα υπόλοιπα εκτός και θα ελπίζει σε νίκες τουλάχιστον με την ομάδα μας και την Fener. Δεν ξέρω. Είναι σαν να προσπαθεί ο @filman να βρεθεί σε τρία πάρτυ ταυτόχρονα, σε ένα βράδυ. Με μεγάλη δυσκολία στο τέλος να τη δούμε με 15 νίκες και ακόμα δυσκολότερα στις 16.

Olympiacos Piraeus (11-14)

158107269160878337 (2)

Καλώς τα ναυτάκια μας τα ζουμπουρλούδικα! Φέτος που η Euroleague μοιάζει με θάλασσα που έγινε γιαούρτι ξεμείναμε από κουτάλι, και πιθανότατα από πρόκριση. Κατόρθωμα! Σαν να στείλουμε τον Μανολίτο στην Αυστραλία για παίκτες και να γυρίσει με άδειο μπλοκάκι. Θα είμεθα αντικειμενικοί και θα πούμε ότι για την πρόκριση απαιτούνται μια σειρά από θαύματα, που ακόμα και ο Ιησούς θα κώλωνε. Στο ΣΕΦ έχουμε Παναθηναϊκό, Real, Crvena Zvezda, Barcelona και εκτός Maccabi, Efes , Armani, Khimki, Fener. Αρχικά να πούμε το μόνο θετικό του προγράμματος. ΔΕΝ έχουμε να αντιμετωπίσουμε φέτος στο τέλος την Zalgiris. Τέλος μετάδοσης μηνύματος θετικών ειδήσεων. Μια μη συναισθηματική εκτίμηση προβλέπει νίκες με Ερυθρό, Παναθηναϊκό και ίσως με μια αδιάφορη Barcelona, την τελευταία αγωνιστική. Όσο ελπίζουμε σε βελτιωμένη εικόνα δύσκολα μπορεί κανείς να δει να είμαστε «φαβορί» κάπου αλλού. Εντελώς μπασκετογαυρικά για να προκριθούμε θα πρέπει να ελπίζουμε περαιτέρω, σε νίκη με Real εντός και σε 1-2 διπλά επιπλέον στα εκτός έδρας παιχνίδια, κατά προτίμηση με Fener και Khimki. Ρεαλιστική πρόβλεψη 14-15 νίκες, υπεραισιόδοξο σενάριο οι 16-17.

Fenerbahce (11-14)

1582567693413471805

Τραγωδία. Εδώ και τρεις μήνες όλοι προβλέπουν ανάκαμψη, φορμάρισμα, ράλλυ πρόκρισης κλπ κλπ. Και ο Ataraxias προβλέπει εδώ και χρόνια τον κοινωνικό μετασχηματισμό προς μια αταξική ολοκλήρωση, δια μέσου της εφόδου στον ουρανό και δεν ξέρω τελικά αν έχουν τα δύο γεγονότα τις ίδιες πιθανότητες να συμβούν. Τουτέστιν μηδέν. Πραγματικά το παράθυρο ευκαιρίας του Obradovic να παρουσιάσει κάτι καλό κλείνει σύντομα. Εντός θα αντιμετωπίσει Crvena Zvezda,  Παναθηναϊκό, CSKA, Ολυμπιακό και εκτός Valencia, Khimki, Bayern, Zalgiris, Efes. Πέντε ντέρμπι πρόκρισης, δύο παιχνίδια με την elite και δύο με την ουρά. Από την τελευταία τετράδα πιθανότατα θα πάρει τα 3 ελέω Ataman τελευταία αγωνιστική, φτάνοντας τις 14 νίκες, οπότε η τύχη θα κριθεί από τα ντέρμπι. Εκεί θεωρητικά μπορεί να πετύχει άλλες τρεις νίκες νικώντας εμάς και τον ΠΑΟ, έναν εκ των Valencia, Khimki και λιγότερο πιθανό το διπλό σε Kaunas. 17-18 νίκες η τελική πρόβλεψη μας με κρίσιμο το Valencia – Fener την προσεχή αγωνιστική. Αν δεν νικήσει ταβάνι οι 16 νίκες.

Armani Milan (11-14)

1582567693413471806

Τι είχες Giorgio; Τι είχα πάντα… Ομάδα «αιώνιος φοιτητής» φίλε Φίλιππε… Πόσα χρόνια να αποφοιτήσει από την regular επιτέλους και πόσα εμβάσματα θα χρειαστούν γι αυτό από τον συμπαθέστατο Ιταλό μόδιστρο, που πετάει όλο τον τζίρο από τα αρώματά του κάθε χρόνο, σε μια μαύρη τρύπα; Έπιασε τα λεφτά του και με τον Messina φέτος, για τα καλά. Εύκολο πρόγραμμα μπορείς να πεις, αλλά για την Armani μιλάμε. Εντός με Real, Ολυμπιακός,  Villeurbanne, CSKA και εκτός  Zalgiris, Valencia, Crvena Zvezda, Baskonia,  Zenit. Παρατηρούμε ότι έχει 3 παιχνίδια με ομάδες από το κάτω ταμπλό, που της δίνουν την ευκαιρία για ισάριθμες νίκες. Έπειτα με Ολυμπιακό, και πιθανότατα αδιάφορη CSKA, μπορεί να κάνει άλλες δύο και ίσως μια αδιάφορη Baskonia προς το τέλος να τη βολέψει. Πρόβλεψη για 16-17 νίκες λοιπόν.

Zalgiris Kaunas (10 -15)

1582567693413471808

Εδώ είμαστε. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Δεν αντέχουμε άλλο το σαρδόνιο χαμόγελο, όχι του Saras, του άλλου, του δικού μας παιδιού την ώρα που χαϊδεύει την Κιάρα του. Η αλήθεια είναι ότι ο αγαπητός Ινδιάνος μας τον τελευταίο καιρό πολύ σωστά νιώθει δικαιωμένος. Η Zalgiris αποδίδει μπάσκετ στο γήπεδο που αξίζει πρόκριση σε play off, για να μην πούμε και παραπάνω. Το πρόγραμμα ίσως πλέον να έχει μικρή σημασία στην περίπτωση της, καθώς σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να κερδίσει παντού!!! Στο Kaunas θα υποδεχτεί Armani, Khimki, Fener, CSKA, Bayern και εκτός θα αντιμετωπίσει  Zenit, Barcelona, Valencia, Maccabi.  Έχει τη δυνατότητα να κερδίσει όλα τα εντός, και ίσως εκεί εν πολλοίς θα κριθεί και η πρόκριση της, καθώς είναι πολύ πιθανές οι νίκες τόσο με τη Zenit όσο και με Valencia. Εκτιμώμενο τελικό σκορ οι 16 νίκες χωρίς να αποκλείονται οι 17.

Alba, Baskonia & Crvena Zvezda

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία προβλέψεις για τις παραπάνω ομάδες για 3 λόγους:

α) Έχουν μείνει σχετικά πίσω βαθμολογικά

β) Η εικόνα τους δεν δικαιολογεί υπέρβαση

γ) Στην περίπτωση του Ερυθρού και της Baskonia στην παρούσα φάση απαιτούνται μεγάλα διπλά σε ομάδες της elite.

Αυτή την δύσκολη αποστολή, και αυτά τα θαύματα μόνο, ο Mourinio του football manager, ο ξακουστός Red&Gun, θα μπορούσε να φέρει εις πέρας. Έτσι, οι μεν Σέρβοι ενώ βρίσκονται στις 10 νίκες είναι σχεδόν αδύνατο να υπερβούν τις 15 ενώ οι άλλες δύο ομάδες πολύ δύσκολα θα κάνουν ένα 7/9 ή 8/9 για να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Όμως, επειδή θα δώσουν αρκετά παιχνίδια με διεκδικητές μπορεί να αποτελέσουν  τους «ρυθμιστές» της πρόκρισης.

Με αυτά και αυτά φτάσαμε και στο conclusion που λένε και στα χωριά μας. Υπήρχε έντονος προβληματισμός ανάμεσα μας. O Figure εκπροσώπησε τους αισιόδοξους και ο Νικ, ο RedEmerald, τους απαισιόδοξους. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, κέρδισαν οι απαισιόδοξοι καθότι είναι αφενός μανιακοί με τα στατιστικά, οπότε δεν θα είχαν που να κρυφτούν οι υπόλοιποι, και αφετέρου διότι ο αγαπημένος μας Νικ κοιμάται ελάχιστες ώρες προκειμένου να γαλουχήσει τον 4 εβδομάδων υιό του στα ερυθρόλευκα μπασκετικά ιδεώδη. Φήμες ότι τα κουφώματα στις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού του έχουν επενδυθεί με μαλακό υλικό, ώστε να μην τραυματίζεται κάνεις χτυπώντας μισοκοιμισμένος πάνω τους, ελέγχονται ως υπερβολικές. Πέρα δώθε όλο το βράδυ, έχει ευαίσθητα νεύρα και δεν είναι να παίζει κανείς με αυτά.

1582567693413471809

Πουρουμ πουπουμ. Ήχος από τρομπέτες. Και τώρα η μεγάλη στιγμή της πρόβλεψης.

6. Panathinaikos

7. Fener- Zalgiris

9. Armani –- Valencia

11. Khimki

12. Olympiacos

O PAO προβλέπεται να είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να φτάσει 18 νίκες. Στις 17 νίκες, με πιθανότητες ακόμα και για 18, έχει η Fener η οποία δείχνει φαβορί για την 7η θέση.  Η επόμενη τριάδα θα τερματίσει με σκορ 16-17 νικών, με τα μεταξύ τους παιχνίδια να εκκρεμούν.  Δίνουμε σε Zalgiris ένα μικρό προβάδισμα να πάρει τις περισσότερες νίκες, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των τριών ομάδων, εξαιτίας της πολύ καλής κατάστασης που βρίσκεται και επειδή… το χει ξανακάνει. H ομάδα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και ουσιαστικά αντέχει τρεις, το πολύ, ήττες. Όσο περισσότερο μπορεί να κρατήσει αλώβητα αυτά τα τρία «κανονάκια» τόσο θα μεγαλώνουν οι λιγοστές πιθανότητες που έχουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από μια μεγάλη νίκη στο Τελ Αβίβ. Ένα μικρό βήμα προόδου, ένα μεγάλο άλμα πρόκρισης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Red PointCast 2020 Ep5 - Βιλερμπάν, ακόμα μπαν και 9 βδομαδες για το μπαμ

Subscribe US Now

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d