No one like us… we don’t care

ataraxias7 8

Βρισκόμαστε στο τέλος του Μάρτη, το 2011… «Θα τους διώξω όλους, δε με νοιάζει, αρκεί να με σέβονται και να ακούνε τι τους λέω…». Έτσι λέει ο θρύλος ότι μονολογούσε ένας από τους θρύλους του Θρύλου, ο Ντούντα, πίνοντας τα ουισκάκια του μισομεθυσμένος, εκείνο το τραυματικό βράδυ του αποκλεισμού με 1-3 από την Σιένα το 2011.

Ivkovic

Η χρονιά κατέληξε αποτυχημένη, ήρθε καπάκια η επαπειλούμενη (και ευτυχώς μη πραγματοποιημένη τελικά) αποχώρηση των Αφών από την ομάδα αλλά μια περίοδος, αυτή των παχιών αγελάδων, είχε τελειώσει. Δεν ξέρουμε, λέω γω, σε τι ποσοστό (το μεγαλύτερο εκτιμώ) η από βάθρων αναδόμηση του Ολυμπιακού εκείνο το καλοκαίρι ήταν λόγω της μείωσης του μπάτζετ και σε τι ποσοστό (μικρότερο, σίγουρα) ήταν δρομολογημένη από τον Ίβκοβιτς.

Εκείνη η αναδόμηση έγινε με τον Ντούντα να έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των Αφών, στον δεύτερο χρόνο του εκείνης της θητείας του στην ομάδα, να έχει τα κλειδιά της ομάδας και το απόλυτο κουμάντο στις κινήσεις. Μια αναδόμηση που στην αρχή της χρονιάς έκανε εμάς τους οπαδούς να είμαστε μουδιασμένοι, απογοητευμένοι και την μπασκετική πιάτσα να μας έχει ξεγράψει. Οδήγησε τελικά στην τρομερή διετία ‘11-‘13 και το θρυλικό Β2Β με τον Σοφό να αποχωρεί το πρώτο καλοκαίρι της διετίας και να έρχεται στο πόδι του ο αγαπημένα εκρηκτικός κόουτς Μπι.

Επιστροφή στο 2019. Η χρονιά καταλήγει σε πλήρη αποτυχία με την ομάδα σε αποσύνθεση, ο κόουτς Μπλατ ίσως μονολόγησε μέσα στο καλοκαίρι κάτι αντίστοιχο σφίγγοντας τα δόντια από την τσαντίλα ή και τους πόνους. Μια άλλη αποχώρηση από καιρό καθυστερημένη, άθλια εκτελεσμένη αλλά τελικά απαραίτητη σημαδεύει το καλοκαίρι, η αποχώρηση από την Α1. Η περίοδος που ξεκίνησε το 2011 τελειώνει, μια άλλη ξεκινάει και μάλιστα ίσως η κίνηση του Ολυμπιακού μας ορίσει την έναρξη μιας νέας εποχής όχι μόνο για το μπασκετικό τμήμα του Συνδέσμου αλλά και για το διευρωπαϊκό συλλογικό μπάσκετ. Σε μεγάλο ποσοστό η αναδόμηση υπαγορεύτηκε από τις νέες συνθήκες, αλλά σε ένα σεβαστό σίγουρα έχει δρομολογηθεί από τον αιμοδιψή ραββίνο.

Blatt2

Ο κόουτς Μπλατ φαίνεται να έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των Αφών, στον δεύτερο χρόνο του στην ομάδα, να έχει τα κλειδιά της ομάδας και το απόλυτο κουμάντο στις κινήσεις. Τώρα στην αρχή της χρονιάς οι οπαδοί είμαστε μουδιασμένοι, απογοητευμένοι και η μπασκετική πιάτσα μας έχει ξεγράψει.

Το καλοκαίρι κατά πάσα πιθανότητα ο Δαυίδ θα αποχωρήσει, λόγω των θεμάτων της υγείας του. Ο γνωστός και ως Νηφάλιος Αρτίστας Σκακιστής Παρκέ (πάντοτε γελάω με αυτό) είναι χωρίς ομάδα και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το επόμενο καλοκαίρι.

Bartzokas

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα» Καρλ Μαρξ, 1818-1883, Γερμανός φιλόσοφος

«Όμως επειδή Θρύλος είμαστε, η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί και ως νέος κύκλος θρυλικών θριάμβων, σαν παραμύθια»

Αταραξίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων αμπαλοφιλόσοφος.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Προβλέψεις 2020 (Μέρος Α)

Να μιλάς για μπάσκετ κατόπιν εορτής είναι εύκολο. Ειδικά να λές έπρεπε […]

Subscribe US Now

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: