Malachi Richardson Scouting Report

Manolo 77 1

Μετά την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, μοιραία το ενδιαφέρον της σελίδας στρέφεται στην προσπάθεια του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague, ενώ παράλληλα σας κρατάμε παρέα με τη στήλη EuroBall, η οποία σας ταξιδεύει στις υπόλοιπες διασυλλογικές διοργανώσεις και κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Σιγά, σιγά, όμως θα “μπει ξανά στη ζωή μας” το RPG Radar, ευελπιστώντας να έχει την ίδια απήχηση με την περσινή έκδοση. Μέχρις ότου, όμως, να ξεκινήσουμε με τη νέα σοδειά, μας δίνεται η ευκαιρία να “κλείσουμε” τον κύκλο της 1ης ενότητας του RPG Radar, με έναν παίκτη ο οποίος οριακά δεν ήταν στους εκλεκτούς της season 2019 – 20, κι έτσι θα τον αναλύσουμε σε αυτή εδώ τη γωνιά, στην πιο compact μορφή που καθιερώσαμε.

Ο λόγος για τον 24χρονο Malachi Richardson, ένα μεγάλο κολεγιακό ταλέντο, που διέπρεψε στη μοναδική του σεζόν στο NCAA, σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα όπως το Syracuse. Ας δούμε όμως, λεπτομερώς πως ο guard/forward από το New Jersey κατόρθωσε να φθάσει μόλις, στα 20 του χρόνια, μέχρι τον πρώτο γύρο του NBA Draft (νούμερο 22 από τους Hornets το 2016), προτού επισκεφθεί την Ευρώπη για ένα πέρασμα από τις Hapoel Ηolon και Vanoli Cremona πέρυσι.

Γεννημένος στις 5/1/1996, ο Richardson ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο Trenton Catholic Academy, στη γενέτειρα του Hamilton του NJ. Μετά από ένα διάλειμμα, ως sophomore, στο Roselle Catholic High School επέστρεψε για τις δύο τελευταίες γυμνασιακές του σεζόν στο Trenton, όπου εμφανίστηκε σημαντικά βελτιωμένος και ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες της class του 2015 (4-star recruiter και 5ος καλύτερος SG στις ΗΠΑ)! Στη senior χρονιά του είχε 18.7 πόντους μ.ο. και το μέλλον του προδιαγραφόταν λαμπρό!

Κέρδισε υποτροφία από το Syracuse του Jim Boeheim, το οποίο την περίοδο 2015 – 16 είχε να διαχειριστεί την αποχώρηση των star Rakeem Christmas και Chris McCullough (RPG Radar KBL), την ίδια ώρα που στο roster θα ενσωματωνόταν και ο Tyler Lydon. Ο πολύπειρος προπονητής έδωσε την μπαγκέτα του Κολεγίου στο Michael Gbinije (RPG Radar BBL), με το Richardson επίσης να έχει σημαντικό ρόλο στους Orangemen, αποτελώντας 2ο σκόρερ της ομάδας εκείνη τη χρονιά.

Σε μια σεζόν – αποκάλυψη το Syracuse, με το Richardson μπροστάρη, πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό NCAA Tournament, αποκλείοντας το Gonzaga του Williams-Goss και το Virginia του Anthony Gill στο Sweet Sixteen και Elite Eight αντίστοιχα, πριν αποκλειστεί στον ημιτελικό του final 4 από το North Carolina του Isaiah Hicks (RPG Radar VTB). Ο Richardson ολοκλήρωσε τη μοναδική του χρονιά στο NCAA με 13.4 πόντους (72% στις βολές, 38.8% στα δίποντα και 35.3% στα τρίποντα), 4.3 rebounds, 1.1 κλέψιμο και 2.1 assists για ισάριθμα λάθη κατά μ.ο..

Με μεγάλη αυτοπεποίθηση, και διαβλέποντας ότι είχε πιθανότητες να επιλεγεί στο draft του 2016, ο Richardson δήλωσε πρόωρη συμμετοχή σε αυτό, αφήνοντας νωρίς το Κολέγιο και φάνηκε να δικαιώνεται αρχικά, καθώς τον επέλεξαν οι Hornets στο νούμερο 22. Ωστόσο, δε θα αγωνιζόταν σε κανένα παιχνίδι με τη Charlotte, καθώς δόθηκε ως αντάλλαγμα στους Kings για τον Ιταλό sharpshooter, Marco Belinelli!

Στο Sacramento έμεινε 1.5 season, αγωνιζόμενος συνολικά σε 47 αγώνες, προτού στις αρχές του 2018 μετακομίσει στo Toronto ως αντάλλαγμα για τον Caboclo. Στους Raptors έμεινε μέχρι το τέλος της season 2018 – 19, χωρίς ωστόσο να είναι στο τελικό roster των Ρ/Ο της ομάδας, η οποία κατέκτησε τον τίτλο του ΝΒΑ. Συνολικά στο ΝΒΑ βρέθηκε 70 φορές στο παρκέ σε παιχνίδια της RS (4 ως βασικός), έχοντας 2.8 πόντους (78.3% στις βολές, 41.5% στα δίποντα και 30.1% στα τρίποντα), 1 rebound και 0.3 assist για 0.4 λάθη μ.ο.

Σε αυτή την τριετία, αρκετές φορές ήταν με assignments στην G League με τους Reno Bighorns και Raptors 905 με τα χρώματα των οποίων αγωνίστηκε συνολικά σε 41 παιχνίδια, μετρώντας 15.6 πόντους (79.5% στις βολές, 40.3% στα δίποντα και 37.6% στα τρίποντα), 4.6 rebounds, 1 κλέψιμο και 2.1 assists για 2.6 λάθη μ.ο.

Πέρυσι αποφάσισε να διασχίσει τον Ατλαντικό, ερχόμενος για 1η φορά στην Ευρώπη, αρχικά για λογαριασμό της Hapoel Holon, όπου όμως η συνύπαρξη του με τους Caupain και Foster δεν υπήρξε ιδανική, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει στα τέλη Δεκέμβρη. Επόμενος σταθμός του ήταν η Cremona του Happ όπου, με προπονητή το Romeo Sacchetti, κατάφερε να δείξει ένα μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων του. Ωστόσο, ένας τραυματισμός στο δεξί του χέρι στα τέλη Ιανουαρίου, τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για τη συνέχεια.

Πλέον ο Richardson κυκλοφορεί ως FA και το πακέτο του είναι ιδιαίτερα θελκτικό για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς συνδυάζει έφεση στο σκοράρισμα, είτε με spot shooting είτε σε on ball καταστάσεις, με δυνατότητα να εξελιχθεί σε point forward σταδιακά, λόγω του καλού χειρισμού και των ενστίκτων που διαθέτει στην πάσα.

Μόλις στα 24 του χρόνια, αν βελτιώσει την αμυντική του συμπεριφορά και κοντρολάρει το παιχνίδι του στην επίθεση εστιάζοντας στον τομέα των αποφάσεων και shot selection, θα είναι ένα ενδιαφέρον prospect για αρκετές ομάδες επιπέδου Eurocup / BCL σε πρώτη φάση.

Παρά το συνολικά μέτριο αθλητικό του πακέτο, διαθέτει εντυπωσιακό wingspan για το ύψος του (2.13 m), το οποίο τον βοηθάει σημαντικά σε άμυνα και επίθεση. Αυτό ήταν το σύντομο profile του Malachi Richardson. Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ακόλουθο video:

RPG RADAR Rating: 63.1

EUROLEAGUE Alter ego: James Anderson

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Αν αγαπάς κάποιον άσ’ τον να φύγει! Αν γυρίσει πίσω, είναι δικός σου! Αν δεν γυρίσει, δεν ήταν ποτέ!

Αν αγαπάς κάποιον άσ’ τον να φύγει! Αν γυρίσει πίσω, είναι δικός […]

Subscribe US Now

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x