Αντί Αβοκάντο: Bat Day

Νavaho

Ο Ολυμπιακός μας ταξιδεύει στην Βαλένθια και θα έχει μια ύστατη ευκαιρία να πετύχει μια νίκη απέναντι σε ομάδα της Ιβηρικής χερσονήσου στη φετινή διοργάνωση.

Ενώ πέρσι ο Ολυμπιακός έμοιαζε με το αραβικό χαλιφάτο του μεσαίωνα κατακτώντας την Ισπανία, φέτος οι Σπανιόλοι του κάθονται στο λαιμό.

Όμως πέρα από την πλάκα, το σημερινό παιχνίδι είναι αυτό που με το αποτέλεσμα του θα καθορίσει το ταβάνι της ομάδας στην κανονική διάρκεια της EuroLeague. Μία νίκη μας κάνει να ονειρευόμαστε τα ψηλότερα πατώματα και να μπούμε στην τριβδόμαδη διακοπή αισιόδοξοι και ήρεμοι. Ενώ μια ήττα μας βάζει σε διαδικασία να κοιτάζουμε την πλάτη μας και περιορίζει το περιθώριο σφάλματος στη συνέχεια.

Με την επιστροφή του Fall ο Μπαρτζώκας μπορεί να νιώθει περισσότερο άνετος. Ο φάρος επιστρέφει, σίγουρα όχι σε φουλ ρυθμό, δίνοντας του έξτρα επιλογές σε άμυνα και επίθεση.

Η επιστροφή αυτή μετράει δίπλα αν βάλουμε στην κουβέντα και την παντελή απουσία πενταριών από τις νυχτερίδες. Οι Toure και Davies δεν είναι διαθέσιμοι για τον Mumbru και έτσι η Βαλένθια αναγκαστικά θα χαμηλώσει.

Η πίεση που θα ασκήσει στην άμυνα είναι δεδομένη και δεν επηρεάζεται από τις απουσίες, άλλωστε η αμυντική της προσέγγιση στηρίζεται κυρίως στη δύναμη και στο versatility των πλάγιων και των forwards της.

Μεγάλα, δυνατά, κορμιά στα Forwards που μπορούν να μαρκάρουν έως και 5 θέσεις, peel switching στην πίσω γραμμή με διάθεση να βγουν μπροστά από τους αντιπάλους ψηλούς και να είναι έτοιμοι να βάλουν τα κορμιά τους στο διάδρομο των περιφερειακών, πολλά απλωμένα χέρια σε κάθε γραμμή πάσας.

Οι Arostegui, Puerto, Inglis, Pradilla, Anderson, Ojeleje, Claver, Reuvers, φέρνουν δυναμισμό, ταχύτητα και μάκρος που σε τριάδες μπορούν να καλύψουν το κενό καθαρού πενταριού.

Μεταξύ μας, η Βαλένθια έτσι και αλλιώς έχει μάθει να αμύνεται χωρίς ιδιαίτερο μέγεθος στη θέση 5.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε τα λεπτά του Jovic, που είναι πολύ ψηλό guard, αλλά και την πίεση που βάζει ο Robertson στην μπάλα αλλά και η ταχύτητα με την οποία κλείνει στις βοήθειες, φτιάχνουμε την εικόνα μιας ομάδας που μπορεί να αντιπαραβάλει σκληράδα και ένταση στο αμυντικό της μισό με διάρκεια.

Ο Fall υπερέχει και θα βάλει δύσκολα στο κομμάτι rebounds και σε τελειώματα πέριξ της στεφάνης, όμως δε θα είναι εύκολο να αποτελέσει πηγή δημιουργίας, αφού όπως θα θυμάστε και στο πρώτο παιχνίδι ο Mumbru ήταν έτοιμος να αμυνθεί με βάθος και να του κόψει τις πάσες.

Αντίθετα ο Μωυσής και ο Φίλιππος για διαφορετικούς λόγους μπορούν να αποτελέσουν σταθερές στην επίθεση.

Ο πρώτος είναι αρκετά δυναμικός για να βρει τελειώματα με κοντύτερους αντιπάλους όσο δυνατοί / σκληροί και αν είναι.

Ο Σέρβος είναι ντελικάτος, αέρινος και τεχνικά κατηρτισμένος ώστε να βρει τις εκτελέσεις που του ταιριάζουν στο mismatch.

Η αγωνία μου έγκειται στο τι θα συμβεί στην περιφέρεια. Κυρίως στο αν καταφέρουμε να διαβάσουμε με επιτυχία τις βοήθειες και τα ντουμπλαρισματα των Ισπανών.

Σήμερα το βράδυ, με εξαίρεση τον Harper & τα όποια λεπτά πάρει ο Pangos, οι guards μας δε θα βρουν κορμιά στα οποία μπορούν να επιβληθούν με το μέγεθος και τη δύναμη τους .

Επίσης, μια ακόμη παράμετρος είναι το πως θα διαχειριστούμε στο ρυθμό μέσα στο παιχνίδι. Από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και μετά υπάρχουν διαστήματα που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να εκτελέσει σε πρώτο, αντε δεύτερο χρόνο. Η παρουσία του Fall, για οσο παίξει, κάτι τέτοιο το περιορίζει αισθητά. Όμως από την άλλη, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Βαλενθια άλλαξε το μομεντουμ όταν βρήκε κλεψίματα και έτρεξε ή όταν με το Jovic χτύπησε στο early PnR.

Η άμυνα στο PnR ,ειδικά σήμερα που τα σχήματα της Βαλενθια θα είναι αρκετά Five out και με μεγαλύτερη έμφαση στο PnP, θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην ανάδειξη του νικητή.

Ojeleje και Peters απουσίαζαν από το πρώτο παιχνίδι, και οι δυο είναι κομβικοί και το ματσάρισμα τους θα είναι από τα κλειδιά της αναμέτρησης.

Ο Pangos δεν έχει ξεκινήσει καλά, όμως έχει την ποιότητα να κάνει τουλάχιστον ότι έκανε ο Hermansson στο ΣΕΦ και δε χρειάζεται να τον κάνουμε πάλι ήρωα όπως στο Μιλάνο.

Κλείνω γιατί αρκετά κούρασα, θέλοντας να μοιραστώ μαζί σας την ανυπομονησία σου να δω μαζί στο παρκέ Φιλιππο και Μωϋσή. Η ταυτόχρονη παρουσία τους μπορεί να αποτελέσει και μια λύση στην PnR άμυνα των νυχτερίδων.

Τα φιλιά μου.

Με τη νίκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Encore: Time Bomb

Τεράστιας σημασίας νίκη με 65-78 πέτυχε η ομάδα μας την Πέμπτη το […]

Άλλα κείμενα

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x