RPG Daily Vol.16

Red Emerald 1

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Ελπίζω να γεμίσατε τις μπαταρίες σας μέσα στο Σαββατοκύριακο και να απολαύσατε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στα μέσα Οκτωβρίου. Δεν γνωρίζω αν εκλέχθηκε ή όχι ο υποψήφιος δήμαρχος / περιφερειάρχης της αρεσκείας σας, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείτε να νιώθετε προσωρινή αισιοδοξία, καθώς η κλιματική αλλαγή μοιάζει ότι θα μας κάνει για λίγο καιρό Καλιφόρνια πριν γίνουμε η Σαχάρα της Ευρώπης. Νικάμε παντού αδέρφια, απλά δεν θέλετε να το δείτε δεν φταίω εγώ. Τώρα πως αυτός που εκλέξατε θα δώσει λύσεις σε προβλήματα, που ούτε τεράστια κράτη με πόρους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω και να νοιάζει και πολλούς – κλαιν θα βρούμε κάποιον να ρίξουμε την ευθύνη και θα προχωρήσουμε μέχρι και την επόμενη φυσική καταστροφή. Οπότε, ας περάσουμε στο placebo της καθημερινότητάς μας.

Επικαιρότητα

Μια ολόκληρη εβδομάδα κύλησε από την προηγουμένη φορά που σας έγραψα το τελευταίο Weekly… ουπς Daily εννούσα… με λίγο πολύ αναμενόμενα αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό μας. Μια ήττα (68-77) από την Barcelona του αχώνευτου Grimau (αγγλικά χειρότερα και από του Λαρεντζάκη by the way), σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό μας μέχρι την στιγμή που μείναμε από βενζίνη, όπως αυτοκίνητο σε cartoon των 60’ς. (Σημ: Στο 35΄ ο Ολυμπιακός ήταν στο +4)

Δυστυχώς για εμάς δεν υπήρχε βενζινάδικο ενέργειας εκεί κοντά. Θα έχουμε ελπίζω την ευκαιρία να τα ξαναπούμε όμως κ. Grimau…

Δεν προχωράω σε περισσότερες λεπτομέρειες για το παιχνίδι, σας τα έγραψε και σας τα εξήγησε ωραία το ENCORE του P3nny Hardaway. Τα συζήτησε η επιστημονική επιτροπή του Aperitif δια ζώσης μαζί σας στο space της Παρασκευής και τα είπαμε και μεταξύ μας κατά την διάρκεια του ΣΚ, στο RPG Community στο Discord. Ενώ την Κυριακή το απόγευμα είχαμε μια απρόσμενα δύσκολη νίκη επί της ΑΕΚ (79-71), στο χωρίς κόσμο ΣΕΦ (δεν θυμάμαι για ποιο λόγο τιμωρηθήκαμε σίγουρα πάντως όχι γιατί κλέψαμε τα laptop από την γραμματεία). Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι έβγαλε και μεγαλύτερο προβληματισμό, κυρίως γιατί το αναμενόμενο step up από τα συμπληρώματα του κορμού της ομάδας δεν έρχεται. Για την ακρίβεια δεν βρίσκουν χρόνο καν ορισμένοι (Τανούλης, Πάπας, Τσιάμης, Αμπόσι) και όσοι παίρνουν χρόνο, όπως ο Λούντζης, δεν τραβάνε το κάρο στο βαθμό που χρειάζεται.

Προφανώς οι τωρινοί τραυματισμοί, και όσοι υπήρξαν τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έχουν επιτρέψει στην ομάδα να προπονηθεί με πλήρη σύνθεση ούτε να προστατεύσει νευραλγικούς της παίκτες για την λειτουργία της. Βέβαια ακόμα και έτσι:

-Ενδεχομένως να είχαμε και μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης αν οι Καταλανοί δεν σούταραν με 58% στο 3π. και εμείς με 28%.

-Ενδεχομένως και να είχαμε καθαρίσει ευκολότερα το ματς με τον δικέφαλο αν οι υπερφορτωμένοι Walkup, Παπανικολάου και Milutinov έπαιζαν περισσότερα από 25΄.

Αλλά με υποθέσεις δεν φτιάχνονται πραγματικότητες, όσο πολιτικά αφηγήματα και εμείς δεν έχουμε πρόθεση να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, σαν κάτι πολιτικάντηδες που ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν χάνουν ποτέ!

Αντιθέτως, έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή και στο επιτελείο (ακόμη και όταν χάνουν) ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να κρυφθούν τα προβλήματα, μέχρι να ξαναμπούν τα εξαρτήματα της μηχανής και πάλι στην θέση τους και να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της φετινής ομάδας. Μέχρι τότε υπομονή και στήριξη! Όσοι το μπορούμε και όσοι το αντέχουμε φυσικά. Σε κάθε περίπτωση, το οφείλουμε σε προπονητή και παίκτες που το έχουν κερδίσει με την δουλειά και τα αποτελέσματα τους τα τελευταία 2 χρόνια.

Σκόρπιες σκέψεις

Αυτό που προβλημάτισε περισσότερο ήταν τα μόλις 10’ αγωνιστικού χρόνου του Brazdeikis στα οποία ήταν μάλλον αρνητικός με 1/4 εντός παιδιάς. Ενώ και στην άμυνα έμοιαζε εντελώς χαμένος, τόσο στο να μαρκάρει τον παίχτη του όσο και στο να αντιληφθεί που πρέπει να δώσει βοήθεια. Και αυτό έκανε κακή εντύπωση, γιατί το μπάσκετ της Zalgiris, από την οποία και μας συστήθηκε δεν κάνει εκπτώσεις στην αμυντική προσπάθεια και αντίληψη. Ας ελπίσουμε να ήταν απλώς ένα κακό απόγευμα και την ερχόμενη εβδομάδα να μας δείξει κάποια από τα στοιχεία για τα οποία και τον αποκτήσαμε, είτε στο Μιλάνο είτε στο ΣΕΦ. Γιατί με την απουσία και των Goss και McKissic το βάρος της περιφερειακής μας δράσης έχει πέσει αποκλειστικά σε Walkup και Canaan με ολίγη από Λαρεντζάκη, που μοιάζουν σταδιακά ο ένας μετά τον άλλο να χάνουν λάδια.

Player Assessment

Τεχνική Παρατήρηση

Είναι απολαυστικός ο τρόπος που τρέχει ο Ολυμπιακός στο ανοικτό γήπεδο. Με δεδομένο ότι φέτος έχει έναν κυριαρχικό ψηλό σε 1st & 2nd Unit που μπορεί να του δώσει το αμυντικό rebound η πρόθεση να τρέξει με τους Walkup / Goss και Παπανικολαου / McKissic / Brazdeikis / Peters θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Και δεν θα βρούμε πολλές ομάδες της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας με αυτό το χαρακτηριστικό. Αυτό από μόνο του κάνει αυτή την ομάδα πραγματικά ενδιαφέρουσα. Για να δούμε όμως πως θα εξελιχθεί το δέσιμο και η ωρίμανση της.

Φήμες και Πραγματικότητες

Οι φήμες λένε ότι ο κ. Σλούκας δεν νιώθει «έτοιμος» για την επόμενη αναμέτρηση των αιωνίων στις 28/10 στο ΣΕΦ. Προφανώς και πρέπει να είναι φήμη, καθώς ο έμπειρος guard πήρε μόνος του την απόφαση να αποχωρήσει για το πράσινο στρατόπεδο και σίγουρα ζύγισε τις συνέπειες του να περάσει απέναντι. Ταυτόχρονα, ως παίκτης με τεράστιο αθλητικό εγωισμό θα πρέπει να δικαιολογήσει με την αγωνιστική του παρουσία και τα 3Μ ευρώ με τα οποία αμείβεται το χρόνο. Βέβαια, ποτέ μην λες ποτέ αλλά θα ήταν πραγματικά κρίμα να μην έρθει στα παλιά του λημέρια (λόγω π.χ. μιας απρόβλεπτης γαστρεντερίτιδας) και να προσπαθήσει να μας κερδίσει με την νέα του ομάδα. Δεν νομίζουμε ότι θα έχει και τίποτε να φοβηθεί άλλωστε, ειδικότερα από την στιγμή που όπως και ο ίδιος υποστηρίζει, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση σε διάφορα ΜΜΕ, ότι η σχέση του με τους πρώην συμπαίκτες του παραμένει άψογη. Σε ότι αφορά τον κόσμο του Ολυμπιακού έχει υποδεχθεί ολόκληρο Zarko (έναν σπουδαίο ηγέτη με μοναδική σύνδεση με τον ερυθρόλευκο κόσμο) με την πράσινη φανέλα και δεν άνοιξε μύτη. Ας ελπίσουμε λοιπόν να πάνε όλα καλά και να μην επιβεβαιωθούν οι φήμες.

Στους Απέναντι

Ο χρόνος από την τελευταία αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και οι δύο τελικά δύσκολες νίκες των πράσινων κόντρα σε Bayern και Περιστέρι αγόρασαν credits ηρεμίας στους απέναντι. Μπορεί ο coach A T A M A N να κατηγορεί σε κάθε ευκαιρία τον Vildoza για μειωμένη απόδοση και να κάνει 4 ώρες βίντεοθεραπεία, ώστε να μεταδώσει τις ιδέες του και να διορθωθούν τα λάθη, όμως, κακά τα ψέματα, η πίεση στον ίδιο και στους παίκτες του έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα. Και θα πρέπει να στείλουν, αν μη τι άλλο, και μια ευχαριστήρια επιστολή στην διαιτητική τριάδα των Παπαπέτρου, Πουρσανίδη, Καρπάνου που με 22-3 ελεύθερες βολές (θα το έβλεπε ο Αναστόπουλος και θα έβγαζε άγρια επιφωνήματα ενθουσιασμού για την σπορά του) «βοήθησαν» ώστε να μην έχουμε πρόωρα τρίφυλλα δράματα, Insta stories και κρίση. Βέβαια, αν οι πράσινοι δεν δείξουν σύντομα δείγματα γραφής που να κερδίσουν το απαιτητικό τους ακροατήριο ενδεχομένως τα Spaces και οι φωνές στα αθλητικά ραδιόφωνα να λειτουργήσουν σαν απειλητικά βαρίδια. Ο ΠΑΟ έχει σπουδαία ευκαιρία για νίκες (πληθ.) αυτή την εβδομάδα, καθώς αντιμετωπίζει την αποδεκατισμένη από τους τραυματισμούς Fenerbahce στην Κωνσταντινούπολη και μετά την κατατρεγμένη, λόγω πολέμου, Maccabi στο ΟΑΚΑ. Και κάθε νίκη θα βοηθήσει στο χτίσιμο αυτοπεποίθησης με την 28η Οκτωβρίου και το νέο ντέρμπι στο ΣΕΦ να πλησιάζει. Θα έχουμε άραγε break στην κόκκινη κυριαρχία ή ΟΧΙ… και 19-1;

Quote of the day

«Ο Ολυμπιακός έχει πολύ ταλέντο, εξαιρετικό προπονητή και ομάδα. Είχαν εννέα παίκτες ίδιους από πέρσι, εμείς είμαστε μια νέα ομάδα, όλοι καινούριοι. Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Μάθαμε να υποφέρουμε σήμερα. Παλέψαμε, αλλά αν κάνεις λάθη και χάσεις καλάθια δεν είναι εύκολο. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, κάναμε ένα βήμα για τα παρακάτω». Joan Plaza (15/10/2023)

Tweet of the day

Stat of the day

Ο coach B τους οδήγησε τους Ερυθρόλευκους στην 123η νίκη τους στην Basket League και έτσι προσπέρασε σε αυτήν τη λίστα τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που έχει 122 νίκες.

Σχεδόν.. σαν Σήμερα

Δεν έχουμε πολλούς πρώην παίκτες που να αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό και να γεννήθηκαν τον Οκτώβριο (τουλάχιστον από τα μέσα του 1980 και έπειτα που έχουμε καλής ποιότητας αρχείο). Όμως υπάρχει κάποιος που είχε γενέθλιά το Σάββατο 14/10 και θα ήταν χρήσιμο να το γνωρίζετε. Αναφέρομαι στον εξήντα ενός χρονών πλέον Τζίμη Μανιάτη τον Ελληνοαμερικάνο πρώην καλαθοσφαιριστή που αγωνίστηκε στον ΘΡΥΛΟ μας από το 1983-1991, δίχως να πανηγυρίσει κάποιο εγχώριο τίτλο. Τα κατάφερε όμως και με το παραπάνω από την θέση του βοηθού προπονητή στο πλευρό του συγχωρεμένου Γιάννη Ιωαννίδη όπου και μαζί πανηγύρισαν 4 Πρωταθλήματα (1993, 1994, 1995, 1996) και 1 Κύπελο Ελλάδας.

Blast from the Past

Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός του Γ. Σφαιρόπουλου ξεκινάει με νίκη (68-71) επί της Valencia του V. Perasovic για την Euroleague 2014-15. Το τέλος της περιόδου θα βρεί τους Ερυθρόλευκους να διεκδικούν μέσα στην Μαδρίτη την 4η τους κούπα. Από τότε ο Ολυμπιακός έφτασε σε άλλους 2 τελικούς με πρόσφατο αυτόν του Κάουνας και πάλι με την Real Madrid. (ξύνω πληγές το ξέρω..)

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

S5 Pre Game RS G3 @ Armani Milano

Μετά την εντός έδρας ήττα από την Barcelona, η πρώτη διαβολοβδομάδα της […]

Subscribe US Now

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x