S23-24 – Encore G2 “Keep Moving on”

p3nnyhardaway

Δυστυχώς η ομάδα μας δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 στην αρχή της φετινής σεζόν, καθώς το βράδυ της Παρασκευής ηττήθηκε από την Barcelona με 68-77, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε διαφορετική κατάληξη αν προσέχαμε λίγο παραπάνω τις λεπτομέρειες, ειδικά στο κλείσιμο του αγώνα. Δε θα κουράσω πολύ με τις λέξεις, φέτος στα ENCORE θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε περισσότερο σε ανάλυση μέσω βίντεο, καθώς ως γνωστόν μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ισχύει το ουδέν αληθέστερο τούτου.

Αυτό που θα επιχειρήσω να κάνω θα είναι μια κατηγοριοποίηση της προσέγγισης του Μπαρτζώκα σε άμυνα και επίθεση και κατά συνέπεια θα φανούν εμμέσως και οι αντίστοιχες του Grimau (κλασσική Ισπανική μπασκετική φιλοσοφία – δουλεμένη ομάδα με σαφές πλάνο για τόσο νωρίς στη σεζόν – καλή ομάδα βοηθών προπονητή).

ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ

Εδώ να πούμε ότι η Barcelona χρησιμοποιούσε κυνικά και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα “spain pick n roll”, καθώς οποιοδήποτε άλλη προσέγγιση μέσω 2vs2 δεν μας προβλημάτισε ιδιαίτερα. Έτρεξαν και κάποια side PnR και κάποια post ups μετά από switch άμυνά μας, αλλά ουσιαστικά θα εστιάσουμε στα spain pick n roll.

ΚΑΚΗ ΑΜΥΝΑ

Στα “spain pick n roll” παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο αμυντικό μας πρόβλημα, καθώς είχαμε θέματα επικοινωνίας μεταξύ των παικτών και κατά βάση θέμα προσέγγισης στο πως θα αμυνθούμε όταν ο backscreener/shooter της Barcelona δεν έδινε το backscreen, αλλά έκανε slip προς την περιφέρεια που ήταν και η συνηθέστερη επιλογή τους. Εκεί αλλάζαμε τον αμυντικό στη μπάλα με τον αμυντικό του backscreener κάτι που μας έβαλε τεράστια προβλήματα καθώς έπρεπε να καλύψουμε μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με το αν δεν αλλάζαμε και αυτό να επικοινωνηθεί στο κλάσμα του δευτερολέπτου (δύσκολη φάση). Πάμε να το δούμε.

Τα υπόλοιπα προβλήματα δημιουργήθηκαν κατά βάση από το αχρείαστο over-helping όταν παίζαμε drop στη λογική της pack line άμυνας. Και λέω αχρείαστο over-helping γιατί όπως προανέφερα η Barcelona δεν έχει τους παίκτες που θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα σε 2vs2 καταστάσεις, ειδικά όταν ο χειριστής έχει κάποιον σαν τον Walkup κολλημένο πάνω του. Θυμηθείτε την αντιμετώπιση του Ζοτς στο περυσινό μεταξύ μας παιχνίδι στη Σερβία ή την αντίστοιχη αντιμετώπιση χωρίς πολλές βοήθειες από τον Ιτούδη στη σειρά playoffs εναντίον της Fener.

Κάποια έξτρα προβληματάκια δημιουργήθηκαν από κάποια “side pick n rolls” στα οποία παίζαμε πολύ χαμηλά το drop δίνοντας εύκολη εκτέλεση στον χειριστή τους ή καθαρό σουτ στο pop out του Vesely στα 4-5 μέτρα.

Ίσως έπρεπε γενικά να αλλάζουμε περισσότερο στα screens στη μπάλα, καθώς όποτε το κάναμε οι Καταλανοί δυσκολεύονταν να περάσουν τη μπάλα στον ψηλό τους (κάναμε καλό front the post) χωρίς ταυτόχρονα να έχουν κάθετο παιχνίδι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Περνώντας στην επίθεση να δείξουμε με βίντεο κάποια πράγματα που λειτούργησαν καλά. Η επίθεση μας λειτούργησε καλά όταν έβαλε και τους 5 αμυντικούς της Barcelona να σκεφτούν και να κινηθούν. Ειδικά το play με handoff που καταλήγει σε “spain pick n roll” δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους Καταλανούς και εφόσον συνέβη κάτι τέτοιο, προσωπικά θα ήθελα να το δω να εφαρμόζεται περισσότερο και στην crunch time, που όπως θα δούμε στη συνέχεια κολλήσαμε στο στατικό μπάσκετ.

ΚΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Στο κλείσιμο του αγώνα μας κόστισε πολύ το στατικό μπάσκετ, καλό θα είναι να διατηρούμε τη ροή της επίθεσης με ωραία plays που έχει ο Μπαρτζώκας, θα βοηθήσει και η επιστροφή του Goss γενικά στην επίθεση, δε λέω άλλα θα αφήσω το βίντεο να μιλήσει σχετικά, όλες οι φάσεις είναι από τα τελευταία 2:30 λεπτά του αγώνα.

Συνοψίζοντας, θα πω ότι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον κόουτς και στο τεχνικό επιτελείο, ως προς το να εντοπίσουν τις ανορθογραφίες στο παιχνίδι μας, κρατάω την διάθεση στην άμυνα και την γεμάτη υποσχέσεις εμφάνιση του Brazdeikis. Όπως έχουμε ξαναπεί never too high never too low, η ομάδα μόνο καλύτερη μπορεί να παρουσιαστεί από εδώ και πέρα.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Ολυμπιακός - ΑΕΚ (79-71) αξιολόγηση παικτών

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x