RPG Daily Off Season Vol. 4

RPG Team 1

Όποιος είδε λίγο από Εθνική εχθές, δεν μπορεί να μην εντυπωσιάστηκε από την εμφάνιση του νέου με το εντυπωσιακό μουστάκι, που φορούσε το Νο3. Ψάξαμε με αγωνία, και με την βοήθεια των Gavronymous, τα πιο προηγμένα face recognition databases – που για όσους δεν το γνωρίζουν βρίσκονται σε ηλεκτρονικά χρηματοκιβώτια «θαμμένα» σε virtual servers στα βάθη της Νορβηγίας, της Κίνας, των ΗΠΑ και της Δραπετσώνας, περιμένοντας κάποιος από εμάς να γράψει ένα απλό search και να αναζητήσει την αλήθεια του. Μπορεί το αρχικό search να μας έβγαλε κάτι οδηγούς άσπρων βαν, με άσχημο ποινικό μητρώο και τον Unabomber, αλλά στην 3η (τυχαίο;) προσπάθεια… διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι επρόκειτο για τον αθλητή του Ολυμπιακού τον Μιχάλη Λούντζη! Μα πως γκένεν αυτό αναρωτηθήκαμε μεταξύ μας… σχεδόν τον είχαμε ξεχάσει.

Εντάξει ο Μιχάλης έχει προσόντα και το έχει δείξει και στο παρελθόν με τις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά η καριέρα του φαινόταν να έχει πάρει την κατιούσα με το άοσμο πέρασμα του από τον ΠAO, Λαύριο και τον Προμηθέα που ήταν καλύτερος, αλλά όχι κάτι εξαιρετικό. Στην περυσινή χρονιά βοήθησε στο μέτρο που του αναλογούσε στην Euroleague με λίγο χρόνο (6λ.) και στοχευμένη παρουσία, κυρίως στην άμυνα. Τα δείγματα της σοβαρής δουλειάς που φαίνεται ότι κάνει φάνηκαν όμως στην σειρά των τελικών της Basket League απέναντι στον ΠΟΑ, όπου εκτός από την καλή του άμυνα, φάνηκε πολύ καλός και στον χειρισμό της μπάλας αλλά και στις επιθέσεις που πήρε. Βέβαια η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τέτοια πέρυσι που πέρασε όλο αυτό χωρίς ιδιαίτερο hype. Το χθεσινό του όμως ματς απέναντι στην Σλοβενία του Luka “έχεις παχύνει” Doncic με 30′, όπου και πέτυχε 13 pts και έδωσε 7 asts δεν μπορεί παρά να μας τραβήξει την προσοχή. Μα τι έγινε έτσι ξαφνικά πως εξηγείται αυτή η μεταμόρφωση του Μιχάλη; Μιλήσαμε με παράγοντες και προπονητές, international scouters αλλά τελικά η είδηση βγήκε από τον Ζάχο τον μπαρμπέρη στην Ραφήνα που μας εκμυστηρεύτηκε με νόημα ότι είναι το μουστάκι που έκανε την διαφορά. Ρε λες;

Η ιστορία του μουστακιού είναι πολύ πλούσια και εκτείνεται σε διάφορες πολιτιστικές, κοινωνικές και ιστορικές περιόδους. Το μουστάκι έχει “φορεθεί” και ερμηνευθεί διαφορετικά σε διάφορες εποχές και κουλτούρες. Στην Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη: Το μουστάκι ήταν σύμβολο ανδρείας και εξουσίας στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή κουλτούρα. Πολλοί ηγέτες και φιλόσοφοι καλλιεργούσαν μουστάκια, και αυτό θεωρούνταν ένα σύμβολο ανδρισμού και δύναμης. Κατά τον Μεσαίωνα, το μουστάκι συχνά συνδεόταν με την κατηγορία της κοινωνικής τάξης. Οι άνδρες της ανώτερης τάξης μπορεί να είχαν πιο εξεζητημένα μουστάκια, ενώ η κατώτερη τάξη μπορεί να τα είχε πιο απλά. Ενώ κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ού αιώνα, το μουστάκι παρέμεινε δημοφιλές, αλλά η μόδα του άλλαξε. Κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής, τα μουστάκια συχνά συνδέονταν με την καλή μορφή και την ευγένεια. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1900, οι διάσημοι όπως ο Charlie Chaplin και ο Salvador Dalí, είχαν χαρακτηριστικά εκκεντρικά μουστάκια που έγιναν αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο. Στην σύγχρονη εποχή το μουστάκι φοριέται από άνδρες σε όλο τον κόσμο, με διάφορες μορφές και στυλ. Από τα πυκνά μουστάκια του “Movember,” που στοχεύουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα της υγείας των ανδρών, μέχρι τα μουστάκια που αντικατοπτρίζουν διάφορα στυλ και προσωπικότητες, το μουστάκι συνεχίζει να είναι ένα ενδιαφέρον και πολυσήμαντο στοιχείο της ανδρικής εμφάνισης. Συνολικά, το μουστάκι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας, αντικατοπτρίζοντας πτυχές της κουλτούρας, της ταξικής δομής και της προσωπικής ταυτότητας σε διάφορες εποχές και κοινωνίες.

Και επειδή όπως όλα στην ζωή στα πάντα υπάρχει ένα συμβολισμός. Ο Μιχάλης όπως και άλλα παιδιά αυτής της ομάδας νιώθει πιο σημαντικός στην Εθνική ομάδα απ’ ότι στην ομάδα του και η αυτοπεποίθηση του αυτή αντικατοπτρίζεται από την αγωνιστική του παρουσία μέχρι και την προσωπική του εμφάνιση.

Και αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε πολλά.

Μήπως πχ να μην πάρουμε Lillard ή Mike James ή Nunn για να μην κόψουμε χρόνο από τον Μιχάλη; Τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο που είναι και παχιά τα μουστάκια; (Σκληρέ αν διαβάζεις σε παρακαλούμε μην το πάρεις τις μετρητοίς)

Μήπως να ψήσουμε τον Thanasty να αφήσει την θέση του στην υπηρεσία αρχαιοτήτων του Μιλγουόκι και να έρθει στην ΘΡΥΛΑΡΑ να νιώσει τι πάει να πει Project που σε εξελίσσει; Στην τελική θα είναι μια καλή αφορμή να είναι εδώ ο Γιάννης κάθε εβδομάδα για να βλέπει τα αδέρφια του. Ας σκεφτούμε λίγο και το έρμο το ΑΕΠ αυτής της χώρας.

Και τέλος κόβοντας την πλακίτσα το σοβαρότερο ερώτημα μήπως τελικά υπάρχει αξία κρυμμένη στην δεξαμενή των Ελλήνων της Basket League;

Και το ερώτημα είναι σοβαρό. Γιατί σίγουρα στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι συζητήσεις μας καταλήγουν στο ότι δεν υπάρχει ταλέντο στους Έλληνες παίκτες ειδικά στα fundamentals κλπ., αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες σε αυτά που θεωρητικά διακρίνονται (άμυνα, τακτική αντίληψη κλπ) στο υψηλότερο επίπεδο. Βλέπω ήδη Navaho και κάποιους άλλους φίλους να ξεσκονίζουν τα επιχειρήματα τους για Καλαϊτζάκια Μαντζούκες και άλλα παιδιά που τα τελευταία χρόνια πήραν χρόνο, αλλά δεν εξελίχθηκαν όσο θα περίμενε κάποιος. Όμως δεν πρόκειται να εξελιχθούν αν δεν παίξουν και αν δεν αναλάβουν ευθύνες. Αν έστω και ένας έχει ταλέντο και δεν πάρει ευκαιρίες θα χαθεί. Δηλαδή πχ ο Λούντζης, εν τη παρουσία Σλούκα και Καλάθη, τι ευθύνες να έπαιρνε στην Εθνική; Εχθές υποχρεώθηκε να βγει από το comfort zone του και φάνηκε αν μην τι άλλο Euroleague material. Μπορεί να έτυχε αλλά θα τον κρίνουμε και πιο αντικειμενικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Θα βρεθούν αρκετοί που δικαίως θα πουν ότι αν είναι έτσι γιατί οι μεγάλοι Έλληνες προπονητές (αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν, όχι εμείς οι απ’ εξω) δεν τους εμπιστεύονται στις ομάδες τους. Μεγάλη κουβέντα που μάλλον θα πρέπει να την κάνει ένα <Μονόλογο> ο Spanoularos, που είναι μέσα στο χώρο. Βέβαια έχουμε ακούσει τους πλέον επιτυχημένους προπονητές π.χ. ο coach B πρόσφατα είπε σε συνέντευξη του ότι λείπει το ταλέντο συνολικά από την Ευρώπη, γιατί το απορροφά το ΝΒΑ στην πρώτη ευκαιρία – και σίγουρα ξέρει για τι μιλάει. Όμως αν δεν δοθούν ευκαιρίες σε όσους απομείνουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα, ίσως αυτό να είναι και το τέλος τους. Γιατί πιο παιδί θα ασχοληθεί σοβαρά αν βλέπει ότι δεν θα έχει ευκαιρίες – τουλάχιστον στην χώρα του. Και δεν υπάρχουν εθνικά πρωταθλήματα χωρίς γηγενείς παίκτες.

Την ίδια στιγμή που τα λέμε αυτά, 9 στους 10 μπασκετόφιλοι υποστηρίζουμε ότι αν αυτά τα παιδιά δεν κοντραριστούν με ξένους μπαρουτοκαπνισμένους ποιοτικούς παίκτες δεν θα βγουν ΠΟΤΕ. Ενώ παράγοντες και ομάδες ψάχνουν τα κοροΐδα που θα τους αναπτύξουν ώστε να τους πάρουν έτοιμους. Βάλε εσύ πχ Προμηθέα τον Μαντζόυκα και τον Τανούλη για κρέας ώστε να ταΐσω τον εγωισμό των δικών μου έτοιμων, βετεράνων κλπ και θα τα μιλήσουμε… και θα χάνει τα ματς ο κάθε Προμηθέας στην λογική του έχεις να λαμβάνεις.

Ρε σείς κάπου ΩΠΑ πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός, φωνάζει η φωνή της λογικής! Όχι περίμενε, έχει και άλλο φίλε αναγνώστη. Γιατί χωρίς Έλληνες δεν θα υπάρχει σύνδεση των οπαδών με τις ομάδες και χωρίς ποιοτικούς Έλληνες δεν έχουν οι ομάδες αξιόλογο υλικό για τα απαραίτητα συμβόλαια στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Χωρίς πελάτες και χωρίς καλλιτέχνες μάλλον θα φαληρίσει και ο θίασος. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά μεταξύ τους και δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Όπως βλέπετε τα περί ΕΟΚ τα αφήνω στην άκρη γιατί η Εθνική εκμεταλλεύεται το παραγόμενο αποτέλεσμα του (χρόνου x τεχνογνωσία x οικονομική επένδυση) των ομάδων. Και μπορεί στις νεαρές ηλικίες να δημιουργεί τις προϋποθέσεις να γίνουν οι παίκτες γνωστοί (γκουχου γκουχου σε κάποιες περιπτώσεις τα κλιμάκια είναι φοβερή μπίσνα), αλλά το περιβόητο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΟΚ είναι αναχρονιστικό και σίγουρα δεν έχει τους κατάλληλους ανθρώπους στο οργανόγραμμα. Κάτι που προσπαθεί(;) να διορθώσει η νέα διοίκηση Λιόλιου και θα κριθεί για αυτό εν καιρώ.

Που καταλήγουμε; Στο ότι έχουμε μια πρώτη ύλη που δεν ξέρουμε την αξία της, προγράμματα ομάδων που δεν έχουν ως προτεραιότητα να την εξελίξουν και στο ότι το θυμόμαστε στην κάθε καλή εμφάνιση κάποιου που μας κάνει να αναρωτιόμαστε (ρε λες;) και να στριφογυρνάμε σαν σβούρες… και λέγοντας αυτό θυμήθηκα το παλιό ανέκδοτο:

Κάποτε πάει μια γυναίκα στο Παράδεισο και λέει στον Αγιο-Πέτρο ότι ψάχνει τον άντρα της.

– Πώς ήταν ο άντρας σου; ρωτάει ο Αγ. Πέτρος.

– Τον έλεγαν Τάκη και ήταν μελαχρινός, γυμνασμένος, άτριχος και με ανεπαίσθητο μουστάκι.

– Δυστυχώς όλοι οι Τάκηδες των τελευταίων ετών είναι μελαχρινοί, σχετικά γυμνασμένοι, άτριχοι και έχουν ανεπαίσθητο μουστάκι. Πες μια άλλη πληροφορία, λέει ο Αγ. Πέτρος.

– Του είχα πεi ότι όποτε τον απατώ θα κάνει και μια σβούρα.

– Α, τον Τάκη το σβούρα θες!

Με αυτά και με τα άλλα σας αφήνουμε να συνεχίσετε τα μπάνια του λαού. Και με μια προειδοποίηση από την μεταγραφική ΕΜΥ. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες… όπως με Sasha

TOP 5 Discord

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Στο μυαλό του "Μπι"...

Ο Red Philosopher εν μέσω του μεταγραφικού off season “καύσωνα”, προσπαθεί να […]

Subscribe US Now

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: