Ξεκαθαρίζοντας τις σκέψεις… Ή προσπαθώντας.

Guest 1

Χτες βράδυ καθόμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου και ακούγοντας το αγαπημένο Απεριτιφ και τους προβληματισμούς των συνοπαδών μου που πήραν τον λόγο, προσπαθούσα και εγώ να χαλιναγωγήσω κάποιες σκέψεις. Η ώρα περνούσε, πήγε 4, πήγε 5 και ενώ το υποσυνείδητο μου λειτουργούσε, το μυαλό μου δεν μπορούσε να ανταποκριθεί καθαρά λόγο της θολούρας, της στεναχώριας από την ήττα ή ακόμη και από την περασμένη ώρα.

Ξύπνησα σχετικά νωρίς για την ώρα που κοιμήθηκα και ακολουθώντας πιστά μια μακροχρόνια κλασσική ρουτίνα ενός απλού παιδιού από μια μικρή κωμόπολη της επαρχίας, κάθισα και έκανα ένα feedback αυτές τις σκέψεις πιο καθαρά και έχουμε και λέμε…
1ο πράγμα: Κοουτς Μπαρτζώκας
Σαφώς δεν θα κρίνω την δουλειά του γιατί θα πέσει φωτιά να με κάψει. Η δουλειά του είναι εξαιρετική και αυτό αποτυπώνεται κάθε φορά στο παρκέ. Εγώ θα σταθώ στην συμπεριφορά του. Ήταν σε μια αδικαιολόγητη σύγχιση. Θεωρώ ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο και πιστεύω μεταφέρθηκε και στους παίχτες αυτό. Πραγματικά στεναχωρέθηκα σε κάποια στιγμή που κερδίζαμε με 10 πόντους και συνάμα να λειτουργούμε καλά εκείνη την στιγμή να τον δείχνει η κάμερα να κοπανιέται στον πάγκο. Είναι σε κακό φεγγάρι πνευματικά. Δικαιολογείται, αθλητισμός είναι, συμβαίνει συχνά στον οποιοδήποτε.
2ο πράγμα: Άμυνα
Σαφώς η άμυνα μας δεν κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα. Συχνά στους αγώνες υπάρχουν στιγμές που φαίνεται καθαρά. Το δίδυμο Μπολομπόι-Πιτερς πίσω δεν λειτουργεί. Ο στυλοβάτης της άμυνας μας, ο Φαλ, λόγο της ίωσης δεν μπορούσε να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο πλάγιος σου και connector των δύο γραμμών μεταξύ γκαρντ και ψηλών, Παπανικολάου, είναι σε κακό αμυντικό φεγγάρι. Είναι σαφές πως με τέτοια εικόνα στην άμυνα πολύ δύσκολα θα κερδίσεις στο μεγάλο επίπεδο. Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα διάθεσης, είναι απλά θέμα αυτοσυγκέντρωσης και πνευματικής ετοιμότητας. Πρέπει όλοι να δουλέψουν πάνω σε αυτό το θέμα, είναι σαφές.
3ο πράγμα: Για θέμα ενίσχυσης
Στο ξεκίνημα της χρονιάς σκέφτηκα πολλά πράγματα, αλλά όσο περνούσε η χρονιά σιγά σιγά κατέληξα κάπου. Στην αρχή πίστευα ότι θέλαμε combo guard. Τώρα θα φανώ αιρετικός εδώ ίσως. Πλέον έχω πειστεί ότι και χωρίς combo και με αυτόν τον Κάαναν μια χαρά μπορεί να βγει η χρονιά. Πλέον ξεκάθαρα εντοπίζω άλλου το πρόβλημα. Θεωρώ ότι επιβάλλεται να αποκτηθεί ένας ακόμη πλάγιος να μοιράζεται την θέση με τον Παπανικολάου και να σε ανεβάσει ένα ακόμη επίπεδο στην άμυνα. Έναν ακόμη connector του στυλ Άλφα Ντιαλό ή του στυλ Γουίλιαμ Χάουαρντ (παίζει και στο 4). Τέτοιον στυλ παίχτη πρέπει να χτυπήσουμε.
Last but not least πράγμα: Κόσμος
Διακρίνω πολλά αρνητικά σχόλια το τελευταίο διάστημα. Ναι, ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και δύσκολος αλλά δεν γίνεται να βγαίνει τέτοιος οχετός για μια τέτοια ομάδα. Να διοχετεύεται αυτός ο οχετός σε αρνητική ενέργεια και να περνάει στην ομάδα. Ξέρετε όλοι οι παίχτες έχουν πρόσβαση στα σοσιαλ, όλοι διαβάζουν σχόλια και κάποιοι λογικό είναι να τους επηρρεαζει όλο αυτό, άνθρωποι είναι και αυτοί. Είμαστε υπέροχος λαός ακόμη και με τα περίεργα μας αλλά πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα σε αυτή την δύσκολη φάση. Το έχουμε αποδείξει σε δύσκολες καταστάσεις στο μπάσκετ στα χρόνια του Κορυδαλλού, ακόμη πιο πολύ στην μπάλα στα πέτρινα χρόνια εκεί που πραγματικά ο κόσμος κράτησε την ομάδα όρθια. Μπορούμε και τώρα! Οπότε συνιστώ εγκράτεια και στήριξη!
Τέλος, πιστεύω επιθετικά είμαστε πολύ καλά. Ακόμη και χωρίς το iso στοιχείο, που μας λείπει εμφανέστατα, η ομάδα μπορεί να προχωρήσει και να μακροημερεύσει στην διοργάνωση. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε από κανέναν τίποτα. Έναν ακόμη connector στο 3 να δέσουμε περισσότερο την άμυνα και όλα καλά θα πάνε!
Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως σε αυτήν την φάση θα είναι ότι χειρότερο να καταρρεύσουμε ψυχολογικά και πνευματικά… Ας βάλουμε και εμείς το χεράκι μας με την φωνή μας ή με την πένα μας ή το κινητό μας ή κάποιοι και από το πληκτρολόγιο να δώσουμε θάρρος στους παίχτες και στο προπονητικό επιτελείο να καθαρίσουν μέσα τους και να συνεχίσουν την δουλειά!
Να αγαπάτε την ομάδα,
Εις το επαναλέγειν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Σκαντζόχοιρος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Μια καρδιά ποτέ δεν παραλογίζεται

Ο Αριστείδης Εύλογος, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν ήταν μια συνηθισμένη […]

Subscribe US Now

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: