I always tell the truth. Even when I lie.

Η «μαγεία» στο χώρο του διαδικτύου δεν είναι η εύκολη πληροφορία και η διασκέδαση η οποίες προσφέρονται απλόχερα αλλά η ευκαιρία να γνωρίσεις μοναδικές υπαρκτές η και μή ηλεκτρονικές περσόνες. Ανθρώπους που μπορεί να είναι αυθεντικοί και ειλικρινείς είτε να έχουν μπει στο πετσί ενός εικονικού ρόλου και ενδεχομένως να υποκρίνονται πως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ότι είναι στην πραγματικότητα. Π.χ. φανταστείτε κάποιος να νομίζει πως είναι ο Τόνυ Μοντάνα και ποστάρει ατάκες από τον Σημαδεμένο όπως

Όμως η πραγματικότητα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική και ο Scareface να είναι ο Λαλάκης από τα Βόρεια Προάστεια ο οποίος στον άπλετο ελεύθερο χρόνο του όταν δεν τρώει τα λεφτά του μπαμπά απλά μας τρολάρει – κερδίζοντας με το φτωχό μυαλό του πόντους μαγκιάς και ψευτοανδρισμού. Παρόλα αυτά επιλέγουμε συνειδητά κάποιες φορές να πάρουμε στα σοβαρά αυτές τις περσόνες γιατί μας διασκεδάζουν και γιατί μας κάνουν να ξεφεύγουμε από την δική μας καθημερινότητα. Στο RPG έχουμε λίγους και καλούς αλλά η επικοινωνία μεταξύ μας έχει όλα τα θετικά της διαδικτυακής φάσης + την αγάπη για το σπορ και τον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα σήμερα θα αναφερθώ σε 2 από τους κύριους συντελεστές της σελίδας τον 8a_nice και τον Red&Gun.

O 8a_nice είναι ένας δυνατός Sports Betting Analyst ο οποίος δουλεύει σε μεγάλη εταιρεία του χώρου και όταν μιλάς μαζί του δεν χάνεις τον χρόνο σου. Συνήθως τον κυνηγάς να γράψει κανένα κείμενο επί μήνες αλλά μπορεί να σου αναλύσει με λεπτομέρεια το κάθε Play της ομάδας ή του αντιπάλου σε DM στο twitter με καταιγιστική ταχύτητα.. (πιστέψτε ότι θέλετε για τον τύπο αλλά όταν μιλάει έχει κάτι ουσιώδες να πει) τον ρώτησα λοιπόν εχθές τι βλέπει για το αυριανό.

“Σε ένα πρώιμο αρχείο προβλέψεων εσωτερικής κατανάλωσης με συνάδελφους είμαι ως τώρα στο 0/3. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα τις 2 εκτός έδρας νίκες ούτε όμως και την ήττα από Αρμάνι (σημείωση ότι οι προβλέψεις έγιναν εξ αρχής κι όχι ανά αγωνιστική).

Με τον τρόπο αυτό δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τις αστοχίες μου, όσο να επισημάνω ότι κάθε νίκη ή ήττα στην regular season δημιουργεί νέες συνθήκες για το επόμενο παιχνίδι. Όσο το δείγμα μεγαλώνει, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κι ένα γνωσιακό προφίλ για τις συνθήκες που η ομάδα αισθάνεται ανετά ή και άβολα. Με μόλις 3 αγώνες είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν αποτελεί κανόνα όμως ο Ολυμπιακός έδειξε να μην μπορεί να ελέγξει μια ομάδα με ικανότητα σε 1 on 1 καταστάσεις ειδικά στα γκαρντ, υψηλού τέμπο και ικανότητας υψηλών σκορ.

Πολλές αλλαγές λοιπόν έγιναν σε σχέση με το περυσινό ροστερ, αυτό όμως που δεν άλλαξε είναι η ατομική ικανότητα των παιχτών σε προσωπική άμυνα. Ο Ολυμπιακός προσέθεσε άλλον έναν παίχτη με above average χαρακτηριστικά σε επίπεδο άμυνας τον Τουπάν (στην ίδια θέση με τον έτερο καλύτερο αμυντικό του – Παπανικολάου) που όμως αδυνατεί προς το παρόν να πάει στην πρώτη γραμμή άμυνας.

Οι Τζειμς και Νέντοβιτς εξέθεσαν την έλλειψη αθλητικότητας στη γραμμή των γκαρντ, ενώ όταν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει την μπάλα από πάνω τους, η Αρμάνι με τον Μιτσοφ βρήκε πολύ καλές συνθήκες για σουτ.

 

View this post on Instagram

 

I 👀 u @gudaitisa

A post shared by Michael James (@mrnatural_05) on

Παρόμοια ομάδα είναι και η Μακάμπι των Ουιλμπεκιν και Πάργκο(;) του Ρολ που πέρα από πλάγιος έχει αρκετά playmaking στοιχεία και του εξαιρετικά πολυδιάστατου Κane. Βάση και μόνο αυτού είναι ένα εξαιρετικό τεστ για να δούμε αν το ματς με Αρμανι ήταν εξαίρεση ή δημιουργεί έναν κανόνα για τους αντίπαλους που ο Ολυμπιακός θα νιώθει άβολα να αντιμετωπίζει.

Επιπλέον να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρονιά ο Ολυμπιακός δεν έχει την άμυνα ως σταθερά. Κάθε καλή άμυνα δημιουργεί συνθήκες για ομαλή μετάβαση στην επίθεση και αντίστροφα. Αυτό ίσως εξηγεί και τις μεγάλες διάφορες σε βράδια που το πλάνο είτε πέτυχε είτε απέτυχε. Τέλος να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρονιά η ομάδα αδυνατεί πνευματικά και σωματικά να διαχειριστεί αγώνες με μικρή διαφορά μεταξύ τους, είτε μιλάμε για regular season είτε τελικής φάσης.”

Προσπάθησα να του εκμαιεύσω περισσότερα αλλά εξαφανίστηκε όσο γρήγορα μου έγραφε στο dm. Τώρα με τρολάρει η έπεσε δουλειά δεν ξέρω είναι μυστηριώδης περσόνα ο 8a_nice θέλω να πιστεύω πως ο λόγος που έφυγε έτσι βιαστικά σχετίζεται με Baysesian Statistics η έστω με Monte Carlo Theroy.

Στη συνέχεια μίλησα με τον Red&Gun o οποίος είναι ένας συνδυασμός του αδικημένου Point Guard που θα άφηνε εποχή αν είχε ψηλώσει λίγο περισσότερο και του τρελού επιστήμονα που ασχολείται με την εξάτμιση και την ισορροπία του νερού – προσπάθησε να μου εξηγήσει κάποια στιγμή το αντικείμενο του διδακτορικού του και με έχασε half way… Είχαμε να μιλήσουμε από Παρασκευή βράδι όταν έπεσε ο γενικός στο ΣΕΦ και όταν άνοιξαν τα φώτα χάναμε με -25π… έκανε διάφορες περίεργες ερωτήσεις στο γκρουπ μέχρι να καταλάβω πως δεν είχε δει το grande fiasco…

Καλησπέρα του λέω τι βλέπεις με την Μακάμπι?

“Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν π