RPG Daily Off Season Vol. 5

RPG Team

Η συντακτική ομάδα του Red Point Guard <γέλια κοινού στο βάθος> συνέρχεται σε ευρεία «All Hands On» διαδικτυακή σύσκεψη τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα, κάποιες φορές μπορεί και περισσότερες. Υπήρξαν και ημέρες που μιλάγαμε συνέχεια αν ήταν π.χ. μια καυτή Off Season και έτρεχαν οι εξελίξεις, αλλά και γιατί δεν βρίσκαμε τραπέζι για αντικριστό στις ημέρες και ώρες που θέλαμε. Στις υπόλοιπες ώρες και ημέρες λειτουργούμε φυσιολογικά μέσα στα όρια της τεχνολογίας της εποχής, αλλά και των προσωπικών μας υποχρεώσεων. Βγαίνει ένα πρόγραμμα που θέλουμε να υλοποιήσουμε και μετά τσακωνόμαστε για τις λεπτομέρειες μέχρι να σιχτιρίσει ο Red Emerald και να το πιάσει να το φτιάξει μόνος του.

Δεν είναι όμως όλα τόσο δύσκολα και απαιτητικά, υπάρχουν και οι νορμάλ ημέρες. Αυτές τρέχουν με ανταλλαγή μηνυμάτων σε πλατφόρμες και κάποιους να τρέχουν την ροή του περιεχομένου ή να διαχειρίζονται social media και την σελίδα στον ελεύθερο χρόνο τους. Μπορεί οι γυναίκες μας και οι εργοδότες μας να απορούν που βρίσκουμε την ενέργεια και ενώ είμαστε τόσο απασχολημένοι και αφοσιωμένοι στα «προβλήματα της καθημερινότητας και της δουλειάς» να βάζουμε χρόνο και εκεί. Αλλά δεν κατανοούν ότι ως οπαδοί υπάρχει ένα μικρό κομμάτι του εγκεφάλου μας που επεξεργάζεται 24/7 τα της ομάδας μας. Είναι μέρος του ιδιότυπου λειτουργικού μας συστήματος, το γράφει στην ROM του Μπασκετογαυρικού μας Hardware δεν γίνεται αλλιώς. Αν χρειαστεί λοιπόν το «σύστημα» αλλάζει module και μιλάμε για τον Θρύλο χωρίς δισταγμό αντί να μιλάμε για οικονομικές καταστάσεις, συμβάσεις και διεθνή λογιστικά πρότυπα ξέρωγω, σε κλάσματα του δευτερολέπτου. 

Εδώ και ημέρες επικρατεί αναβρασμός, όπως θα γνωρίζετε, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο καθώς η φημολογία (υπαρκτή και ανύπαρκτη) για την απόκτηση ενός σημαντικού παίκτη δημιούργησε υπερβολικές, ίσως και παράλογες, προσδοκίες. Τα γράφουμε αυτά όσο αναμένουμε το Μεσσιανικό Σαββατοκύριακο που σύμφωνα με τους Insiders θα σκάσει η Μπόμπα.. Μάλιστα, αφού μπόμπα – καλό θα είναι σκέφτεστε. Αλλά ποιος το είπε; Μα το λένε ΟΛΟΙ εεε για να το λέει ο @Μπάμπης_Ο_Λέπουρας και ο @Νικόλας_Ο_Γάντζος, στο Χ πρώην Twitter (και όπως το πάει ο Μάσκ πρώην γενικότερα σε βάθος χρόνου) κάτι θα ξέρουν… Ααααχχχ αθώα μας παιδιά…

Κατά τις γραφές λοιπόν το ΣΚ θα ανακοινωθεί ο Μεσσίας, ο παιχταράς που θα γράφει πόντους, θα παίρνει αμυντικό και επιθετικό rebound ταυτόχρονα και θα τσακίζει τις αντίπαλες άμυνες με χιλιάδες τρόπους! Και εμείς ως γνώστες αυτής την εξ αποκαλύψεως «αλήθειας», από τον έγκυρο τον @Μπάμπης_Ο_Λέπουρας, ξεκινάμε τον προγραμματισμό του τι θα πούμε για να «πετσοκόψουμε» τους αντίπαλους στα social, για να μάθουν άλλη φορά να σηκώνουν κεφάλι και να ξοδεύουν ένα σκασμό λεφτά. Θα το πούμε ευγενικά και σεβαστικά προς όλους εσάς τους αδερφούς μπασκετόγαυρους:

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ γιατί παίζει να ΞΕΝΕΡΩΣΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ και δεν θα φταίει καμία ΚΑΕ και κανένας Μπαρτζώκας γιατί εσείς αγοράσατε ελπίδα από τα παραπάνω account.

Επίσης σκεφτείτε πόσο αστείος είναι όλος αυτός ο συλλογισμός.. Η ΚΑΕ έχει κλείσει έναν παιχταρά και αυτό διέρρευσε, αλλά δεν το έμαθαν οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι αυτοί που βιοπορίζονται από το ρεπορτάζ, αλλά το έμαθε ο @Μπάμπης_Ο_Λέπουρας και σας το λέει με γρίφους. Γιατί???? Για να μην τον αποθεώσετε? Γιατί το γράφει το εγχειρίδιο του καλού Insider στην σελίδα 7? Και καλά όσοι τρολάρουν καλά κάνουν έχει την πλάκα του. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν μπορούν να επεξεργαστούν την όποια πληροφορία και τα παίρνουν στα σοβαρά..

Ας μείνουμε λοιπόν σε όσα γνωρίζουμε και σε όσα μπορούμε να θεωρήσουμε ως δεδομένα. Λοιπόν ο Ολυμπιακός ψάχνει για μια καλή περίπτωση παίκτη, αλλά όχι at any cost. Δεν πρόκειται δηλαδή να κάνει μια κίνηση που θα αλλοτριώσει την δουλειά και το Project των 2+ ετών. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΘΕΙ θα πρέπει να κουβαλήσει την ομάδα στα σημεία του παιχνιδιού που το έχει ανάγκη αλλά δεν θα πρέπει να την καβαλήσει!

Τι σημαίνει αυτό; Παίκτες τύπου και χαρακτήρα Mike James, Alexey Shved κλπ δεν μπορούν να αποτελούν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, με όσα γνωρίζουμε την φιλοσοφία του Coach B, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ επιλογές. Τώρα αν θα είχε πλάκα να γίνει για άλλους λόγους δεν σημαίνει και ότι θα συμβεί. Επίσης αν προσπαθήσουμε να «ακούσουμε» την σκέψη του Μπαρτζώκα το είπε ο άνθρωπος σε συνέντευξη του «προτιμώ να θυσιάσω την ποιότητα προς όφελος της χημείας». Μυρωδικό ψάχνει ο ΣΕΦ που θα δέσει την συνταγή δεν πετάει ότι βρεί στο ψυγείο μέσα στο τσουκάλι αλά Πετριτζίκης. Οι πυλώνες της ομάδας του Μπαρτζώκα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ.

1st Unit

PG: Walkup SG: Canaan SF: Παπανικολάου PF: Peters C: Fall

2nd Unit

PG: Goss SG: ΜΕΣΣΙΑΣ SF: McKissik PF: Sikma C: Milutinov

3rd Unit

PG: Λούντζης SG: Πάπας SF: Λαρεντζάκης PF: Αμπόσι C: Τανούλης

+Ενδεχομένως ένας 3ος ψηλός γέμισμα για την Euroleague.

Αυτός που θα έρθει θα πρέπει να ενταχθεί σε αυτό που υπάρχει, δεν θα στηθεί η ομάδα γύρω του γιατί τότε ο Ολυμπιακός θα χάσει το πλεονέκτημα της χημείας και των συνεργασιών των 2 τελευταίων ετών. Πολλά λοιπόν έχουν επενδυθεί στο ζήτημα χημεία. Θα προσπαθήσουμε να το ορίσουμε για χάρη της συζητήσεως.

Η «χημεία» μια ομάδας στο μπάσκετ αναφέρεται στην αρμονική συνεργασία, συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των παικτών της. Είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία μιας ομάδας σε έναν αγώνα ή μια σεζόν. Η χημεία ομάδας αφορά την εσωτερική κατανόηση των δυνατοτήτων, των περιορισμών, του αγωνιστικού στυλ και αντιλήψεων των συμπαικτών μεταξύ τους, καθώς και την ικανότητα να συνεργάζονται **αποτελεσματικά** (αυτή είναι η λέξη κλειδί) μέσα στο παρκέ.

Η χημεία μιας ομάδας έχει ως προαπαιτούμενα:

Συνεργασία: Οι παίκτες πρέπει να μπορούν να συνεργάζονται αποτελεσματικά, να μοιράζονται την μπάλα, να γνωρίζουν τις κινήσεις των συμπαικτών τους και να προβλέπουν των αντιπάλων, ώστε και να αντιδρούν ανάλογα. Αυτό το διασφαλίζει η τριβή και οι πολλοί αγώνες μαζί.

Επικοινωνία: Η ανοιχτή και συνεχής επικοινωνία είναι σημαντική. Η ομιλία, οι χειρονομίες και οι βλεμματικές «επαφές» μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να συνεργάζεται καλύτερα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γι αυτό και βλέπουμε πολύ χρόνο μαζί τις ίδιες πεντάδες.

Κοινός στόχος: Οι παίκτες πρέπει να έχουν έναν κοινό στόχο – τη νίκη και την επίτευξη κορυφαίων ομαδικών επιδόσεων. Αυτός ο κοινός στόχος μπορεί να συνδέσει την ομάδα και να την κινητοποιήσει. Οι ατομικοί στόχοι έπονται αν δεν είναι εντελώς εκτός συζήτησης.

Σεβασμός και εμπιστοσύνη: Οι παίκτες πρέπει να σέβονται τις δυνατότητες των συμπαικτών τους και να έχουν εμπιστοσύνη στις αποφάσεις τους και στο αγωνιστικό σύστημα που υπηρετούν. Όποιος δεν σέβεται τους συμπαίκτες του απλά θα βρεθεί εκτός του γκρουπ, το είδαμε στο παρελθόν να συμβαίνει με αρκετούς παίκτες.

Προσαρμοστικότητα: Η χημεία ομάδας απαιτεί την ικανότητα από κάθε παίκτη να προσαρμοστεί σε διάφορες καταστάσεις και αντιδράσεις των αντιπάλων. Αυτό συνεισφέρει στην αποτελεσματική συνεργασία μέσα στο παιχνίδι. Πχ ας θυμηθούμε το πόσες φορές πέρυσι ο Παπ φόρεσε διαφορετικό καπελάκι (από αμυντικό έως δημιουργό και σκόρερ) για να βοηθήσει την ομάδα όπου το χρειαζόταν.

Συνολικά, η καλή χημεία ομάδας μπορεί να κάνει μια ομάδα να λειτουργεί σαν ενιαία μονάδα, ενώ η έλλειψη χημείας θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα αρνητικά την απόδοση και τα αποτελέσματα. Αν το συνδέσουμε αυτό με τα διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά που φέρνει ο κάθε παίκτης στο σύνολο καταλαβαίνουμε ότι όλα δημιουργούν ένα άκρως ανταγωνιστικό και δυναμικό περιβάλλον, όπου ΟΛΟΙ και ΟΛΑ κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και είναι τελικά το αγωνιστικό αποτέλεσμα που θα κρίνει αν η χημεία της ομάδας κατέληξε σε μια νικηφόρα κουλτούρα. Και αυτό είναι το ζητούμενο όλων των προπονητών, σε όλα τα σπορ διαχρονικά.

Όταν λοιπόν την έχεις δημιουργήσει αυτή την χημεία => νικηφόρα κουλτούρα δεν θα αφήσεις ΤΙΠΟΤΑ να σου την διαταράξει.

Τι συμπεραίνουμε από όλα αυτα; Ας δούμε τι έκανε μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός και ο coach B. Προσέθεσε παίκτες στο βασικό rotation με φήμη καλού χαρακτήρα, που ξέρουν που έρχονται και που βλέπουν τον Ολυμπιακό ως πρόκληση να κατακτήσουν τίτλους. Αυτοί θεωρητικά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ομάδας χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Είτε γιατί το γνωρίζουν (Goss, Milutinov) είτε γιατί το βλέπουν ως την ευκαιρία της ζωής τους να επιτύχουν κάτι σημαντικό (Sikma). Με αυτά τα δεδομένα και το σκεπτικό πιστεύουμε ότι θα γίνει και η τελευταία σημαντική κίνηση. Και αυτό νομίζουμε ότι εκκαθαρίζει από την λίστα την συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων και φαντασιώσεων που διαβάζουμε αυτές τις ημέρες.

Τώρα αν ο Ολυμπιακός κάνει την έκπληξη και προχωρήσει σε μια τέτοιας λογικής κίνηση. Τότε θα μιλάμε για αλλάγη πλέυσης γιατί στην αντίθετη πλευρά αυτού που τώρα εκπροσωπεί υπάρχει το ηλιοκεντρικό μοντέλο με τον Σούπερ Σταρ και όλους να κινούνται σε τροχιές γύρω του.

Ενώ ταυτόχρονα θα είναι μια παραδοχή ότι το μοντέλο του Coach B μέχρι τώρα απεδείχθει ότι έχει ταβάνι. Οπότε έλα μεγάλε ηγέτη να σηκώσουμε τις κούπες… Βέβαια αυτό θα φέρει και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και ρίσκο προσαρμογής για όλους. Μα δεν υπάρχει μια μέση λύση θα αναρωτηθεί κάποιος; Μάλλον όχι είναι η απάντηση εκ του αποτελέσματος. Γιατί πολλοί μεγάλοι προπονητές πίστεψαν πχ ότι θα εντάξουν τον Mike James (τυχαίο το όνομα) στο σύστημα τους αλλά κατέληξαν να παίζουν το Mike James basketball. Καιρός γαρ εγγύς.. θα έχουμε πολλά να πούμε αν γίνει κάτι τόσο καινοτόμο για τα δεδομένα μας.

Την ώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο θα βρισκόμαστε στο μέσο του ΣΚ της Μπόμπας. Να είστε λοιπόν προσεκτικοί και με τον παραμικρό ήχο να καλυφθείτε για να μην έχουμε τίποτα τραυματισμούς. Αν λοιπόν δεν μας πάρει και να μας σηκώσει το ωστικό κύμα της έκρηξης τη ΜΠΟΜΠΑΣ ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στο επόμενο κείμενο του RPG Daily (την Τρίτη).

Μέχρι τότε να περνάτε καλά και να εκτιμάτε κάθε στιγμή με τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Discord Top 5

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

RPG Daily Off Season 2023 Vol.6

Καλημέρες, καλησπέρες, καληνύχτες δεν ξέρω τι ώρα θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: