Season 2022-23, Pregame 8: Maccabi vs Olympiacos

Guest

Αυτό το preview το εμπιστευθήκαμε στον καλό φίλο, φανατικό μπασκετόφιλο και ακραιφνή θαυμαστή του κόουτς Κάτας, γνωστή και μη εξαιρετέα τουητερική περσόνα, τον Makis Pilouris, με την τρομερή εκπομπή Μπασκετική Παράκρουση, που βρίσκετε, όπως και άλλα πολλά, στο Ονειρόφωνο https://www.oneirofono.gr/ !

Ευχαριστούμε Μάκη!

Maccabi Tel AvivΟλυμπιακός ή αλλιώς TΟ ματς του πρώτου γύρου. Ο πολύ φορμαρισμένος Ολυμπιακός έρχεται αήττητος εκτός έδρας και η Maccabi έχει μόλις μια ήττα εντός. Μόλις κέρδισε το παιχνίδι κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο Hapoel Tel Aviv και περιμένει τον ΟΣΦΠ με ανοιχτές αγκάλες. Ο coach Kattash, εκδιωγμένος από την Ελλάδα και τον ΠΑΟ, σας θυμίζω ότι είχε κάνει μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό πριν την αποχώρησή του. Η φάση είναι Σκακιστής v.s. Δάσκαλος.

Από τη Maccabi βλέπουμε όλη τη χρονιά run and gun. Το δίδυμο στα guard ειναι o Baldwin με τον Brown, δυο παίχτες που θεωρητικά δεν έχουν σουτ. Όμως ο coach Kattash ξέρει! Συμπλήρωμα ο Di Bartolomeo, ο αρχηγός, ο σβούρας, ο μπομπέρ και ο Hollins να τα στάζει. Από την άλλη και οι «άσουτοι» θεωρητικά pg είναι στατιστικά στις πρώτες 15 θέσεις τούτη την ώρα από την περίμετρο. Πλαισιώθηκαν όμως από τον Jalen Adams, έναν guard οικονομίας. Δε θα παίξει πολύ, δε πάρει πολλές προσπάθειες, δε θα είναι ζημιογόνος.

Το παιχνίδι της Maccabi ειναι αντισυμβατικό. Ο Sorkin, ο Ισραηλινός Τσαλμπούρης -αν μπορούμε να το πούμε έτσι- παίζει αρκετά στο 4 και ο (γενικά περισσότερο 4) Poythress στο 5. Ένα σχήμα είναι όταν παίζουν αυτοί οι 2 μαζί. Αν παίξει ο Nebo, ο Poythress μετακινείται προς το 4. Στο 4 είναι και ένας 3&D forward, ο Bonzie Colson, ο οποίος κινείται σε λογικά για την εποχή στατιστικά. Προερχόμενος από το BCL, θεωρείται rookie και είναι πότε on fire και πότε απλά συμπαθητικός. Αν του δώσεις χώρο πάντως, σε διέλυσε. Στο τελευταίο ματς στη Winner League είχε 12 πόντους, 5 rebound και 8 assist. Πολυδιάστατος και two way παίχτης. O Ολυμπιακός λοιπόν χρειάζεται μια καλή εμφάνιση του Peters, όχι μόνο του Vezenkov.

Η αχίλλειος πτέρνα της Maccabi είναι η θέση 3. Εκει συνήθως παίζει ο J. Martin και ο Menco, με ολίγη και από Hilliard. Στην καλή τους μέρα είναι αρκετά επιδραστικοί, όμως δεν έχουν πολλές τέτοιες μέρες. Ο Hilliard είναι μεν πολύ δυνατός από το τρίποντο, χωρίς να παίρνει πολλές (μόλις ~1.8) προσπάθειες δε. Η περιφερειακή άμυνα της Maccabi μπορεί να μη φαίνεται τόσο καλή αλλά πιστέψτε με, όταν σοβαρεύεται κάνει ζημιές.

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στο τρίπτυχο Σλούκας – Vezenkov – Fall, με supporting cast πολλούς και διάφορους. Βασικός ο Walkup, που μπορεί να περιορίσει τις εξάρσεις του Baldwin ή τα pin down του Colson σε άμυνα με αλλαγές. Στα δυο αδύνατα -κατ’ εμέ- σημεία του Ολυμπιακού (ταχύτητα στο 5, second unit στους forward), η Maccabi έχει τις λύσεις. Τα δυο αδύνατα σημεία της είναι το firepower στο 1-2 (ο Hollins είναι streaky) και η συνολική ποιότητα της second unit στις θέσεις 3-4.

Πάντα η Maccabi ξεκινάει δυνατά, στη συνέχεια πέφτει και προς το τέλος φορτσάρει. Είναι 8η αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους θέλει αυτό το παιχνίδι. Καίγεται για τη νίκη και είναι το παιχνίδι που έχει στοχεύσει στη διπλή αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει το αήττητο εκτός, ειδικά σε μια φλεγόμενη έδρα, σαν αυτή. Παιχνίδι με υψηλό τέμπο, πολύ ένταση και σίγουρα θα έχει 1 με 2 τεχνικές ποινές, αφού και ο Δάσκαλος και ο Σκακιστής έχουν ροπή σε αυτές. Για να δούμε…

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

POLL: RPG Mood (O) Meter 22/11/2022

Loading…

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x