RPG Radar: Kendrick Perry Scouting Report

Manolo 77

Μπήκε η άνοιξη, λοιπόν, καλό μήνα σε όλους και ευχές σύντομα να ανοίξουν τα γήπεδα, για να απολαύσουμε ξανά το αγαπημένο μας άθλημα από κοντά! Περιμένοντας όμως και την… μπασκετική άνοιξη του Ολυμπιακού, το RPG Radar, άοκνο, συνεχίζει την έρευνα του ανά τον κόσμο. Επόμενος σταθμός και τελευταία στάση στα Βαλκάνια, πριν ταξιδέψουμε ΒΑ, η Σλοβενία και ένας νέος, αλλά με πολλά χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα, παίκτης της Cedevita – Olimpija, o Kendrick Perry!

Το παρελθόν

Γεννημένος στις 23/12/1992 στη Florida, γιος της Deborah και του Aubrey Perry Jr., o Perry (έχει και έναν αδελφό) ξεκίνησε από το Edgewater High school στο Ορλάντο, όπου υπήρξε μεγάλο γυμνασιακό όνομα της περιοχής, αποτελώντας μάλιστα τον ηγέτη και αρχηγό (τις 2 τελευταίες χρονιές του) των Eagles. Στη senior season του ο Perry οδήγησε το Edgewater στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος District 6A, απέναντι στους Winter Park Wildcats, του «πολύ» Austin Rivers, με τον ίδιο και την ομάδα του να ντύνονται στον τελικό Πρίντεζης και Ολυμπιακός αντίστοιχα. Οι Eagles βρίσκονταν 19 πόντους πίσω στα μέσα του 2ου ημιχρόνου και 12 λίγο πριν από τη λήξη, προτού μια επική αντεπίθεση με μπροστάρη τον Perry, με 16 pts και το νικητήριο τρίποντο, ολοκληρωθεί με σπουδαία νίκη (73–71)! Ο Rivers είχε σκοράρει 28 pts, αλλά ο Perry ήταν τελικά ο νικητής στη μεταξύ τους μονομαχία!

Ένας παίκτης – ομάδας, με κίνητρο και εργατικότητα, για τον οποίο οι προπονητές του έλεγαν τα καλύτερα λόγια, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη γυμνασιακή του καριέρα ως μέλος της 2ης καλύτερης 5αδας της περιφέρειας . Παρόλα αυτά, κανένα Κολέγιο της ευρύτερης περιοχής δεν έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπο του και ο Perry αναγκάστηκε να μετακομίσει πολλά χιλιόμετρα μακριά, στο Ohio, για να γίνει παίκτης του Youngstown State.

Από τη freshman season του μπήκε δυνατά και καθόλου ψαρωμένος, έχοντας σημαντικό ρόλο στο rotation των Penguins. Σε 15 παιχνίδια σκόραρε με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ στις 27/1/2011 έκανε προσωπικό ρεκόρ, μέχρι τότε, απέναντι στο Loyola με 21! Έπαιξε σε 30 παιχνίδια συνολικά (23 ως βασικός), έχοντας 8.9 pts b(67.6% στις βολές, 41.7% στα σουτ εντός παιδιάς και 31.5% στα τρίποντα), 3.6 rebs, 1.3 κλεψίματα και 4.1 astsγια 1.9 λάθη μ.ο.

Μπαίνοντας στη sophomore season του, ο Perry είχε καθιερωθεί ως ο βασικός άσος του Youngstown, αλλά και ως μια ηγετική φυσιογνωμία του Κολεγίου. Ολοκλήρωσε τη χρονιά ως μέλος της καλύτερης 5αδας της Horizon League, πραγματοποιώντας μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ ήταν 1ος στην περιφέρεια σε πόντους και κλεψίματα. Ήδη οι συμπαίκτες του άρχισαν να του βγάζουν τα πρώτα ψευδώνυμα, με το Golden Child και ΚΡ3 να είναι εκείνα που τον χαρακτήριζαν καλύτερα. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αγαπημένος παίκτης του ήταν ο Iverson! Στη 2η κολεγιακή του χρονιά αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια (όλα ως βασικός), «μετρώντας» 16.8 pts (70.6% στις βολές, 48.1% στα δίποντα και 35.5% στα τρίποντα), 3.3 rebs, 2.4 κλεψίματα και 3.9 asts για 2 λάθη μ.ο.

Το ίδιο καλά πήγαιναν και οι ακαδημαϊκές επιδόσεις του, με τον Perry, ως junior πλέον, να ανακηρύσσεται μέλος της καλύτερης Academic All-Horizon League 5αδας και παράλληλα Student-Athlete για τον Ιανουάριο του 2013. Ταυτόχρονα επιλέχθηκε στην καλύτερη 5αδα της περιφέρειας και για τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Μάλιστα κατέρριψε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων, σκοράροντας 31 σε μια νίκη απέναντι στη Μιννεσότα. Η χρονιά έκλεισε, με τον Perry να αγωνίζεται σε 30 παιχνίδια συνολικά (29 ως βασικός) με 17.3 pts (84.5% στις βολές, 44% στα σουτ εντός παιδιάς και 35.7% στα τρίποντα), 5.4 rebs, 1.9 κλεψίματα και 4 asts για 2 λάθη μ.ο. Ωστόσο, στα μέσα Φλεβάρη τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και έτσι η 3η του χρονιά εκλεισε με γλυκόπικρη γεύση.

Μπαίνοντας στη senior season του, ο Perry είχε ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και ήταν το «δυνατό χαρτί» του Κολεγίου, ενώ αρκετά Mock draft τον έφερναν κοντά σε μια πιθανή επιλογή μεταξύ των 60, το καλοκαίρι του 2014. Παρόλο που τελικά δεν τα κατάφερε, για να καταλάβετε τη σπουδαιότητα του παρ’ ολίγον επιτεύγματος του, ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Youngstown State, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ ήταν ο Leo Mogus από το 1947 έως το 1951!

Παρόλα αυτά και στην 4η χρονιά του θα κατέρριπτε πολλά ρεκόρ, με τον ίδιο να γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Penguins με 1.991 πόντους! Σε αυτή τη σεζόν σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Minnesota ξανά, θα «έσπαγε» την καλύτερη ατομική του επίδοση με 35 pts, την οποία θα ισοφάριζε και με αντίπαλο το Okland. Ταυτόχρονα θα ήταν ο κορυφαίος «κλέφτης» στην ιστορία του Κολεγίου και της περιφέρειας. Οι διακρίσεις όμως δε σταμάτησαν εκεί, καθώς στη senior season κατετάγη 1ος σκόρερ, 2ος σε κλεψίματα, 5ος σε asts και 4ος στο δείκτη asts/λαθών στη Horizon League! Παράλληλα, ανακηρύχθηκε μέλος της 2ης 5αδας σε όλο το NCAA για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις, παίρνοντας πτυχίο criminal justice, με το «γνωστό» μας Melvin Ejim, να είναι στην 1η και τον ακόμη πιο … δικό μας άνθρωπο, Patric Young στην 3η.

Ολοκληρώνοντας την πλούσια κολεγιακή του καριέρα θα γινόταν μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Πιγκουίνων, ο οποίος θα σκόραρε 500+ πόντους σε 3 σεζόν! Ακόμη και τα στατιστικά του ήταν τα καλύτερα, μέχρι τότε, με τον Perry να έχει 21.3 pts (73.6% στις βολές, 50.6% στα σουτ εντός παιδιάς και 35.6% στα τρίποντα), 4 rebs, 2.4 κλεψίματα και 4.4 asts για μόλις 1.8 λάθη μ.ο. Όπως είπαμε, παρά το γεγονός ότι είχε ελπίδες για να επιλεγεί στο ντραφτ, ενώ πραγματοποίησε θετικές εμφανίσεις στο Portsmouth Invitational Tournament, δεν άκουσε το όνομα του τη βραδιά της διαδικασίας.

Παρόλα αυτά ένα άτομο σαν τον Perry, με τόσο δυνατό χαρακτήρα, δε θα μπορούσε να το «βάλει κάτω». Συμμετείχε με το Orlando στο Summer League του 2014, στο πλάι παικτών όπως οι Elfrid Payton και Aaron Gordon, οι οποίοι είχαν επιλεγεί τότε στο ντραφτ από τους Magic, αλλά και ο γνωστός μας από το πέρασμα στον Άρη, Devyn Marble. Οι εμφανίσεις του πάντως δε μεταφράστηκαν σε ένα συμβόλαιο και έτσι έπρεπε ως ρούκι να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς.

Πρώτος του σταθμός θα ήταν η Αυστραλία και οι Sydney Kings, που εκείνο το καλοκαίρι … κινούνταν σε ρυθμούς Josh Childerss και έτσι η απόκτηση του Perry πέρασε σε δεύτερη μοίρα! Αλλά και αγωνιστικά τα «βρήκε σκούρα», μη καταφέρνοντας να αφήσει το στίγμα του σε μια ομάδα, που είχε υψηλές απαιτήσεις. Σε 28 παιχνίδια είχε 10.4 pts, αλλά με χαμηλά ποσοστά (41% στα σουτ εντός παιδιάς και 27.6% στα τρίποντα). Για άλλη μία σεζόν θα συνεισέφερε σε rebs(3.6) και κλεψίματα (1.1), ωστόσο είδε τις asts να πέφτουν στις 2.4 ανά αγώνα. Για ακόμη μια χρονιά, πάντως, είχε χαμηλό μ.ο. λαθών (1.7), κάτι που γενικά χαρακτηρίζει το παιχνίδι του. Στο τέλος της χρονιάς πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και στην G League, αγωνιζόμενος σε 9 παιχνίδια των Iowa Wolves με 6.8 pts και 2 rebs μ.ο.

Από το 2015 και έπειτα η μοίρα του θα ήταν συνυφασμένη με τα ευρωπαϊκά γήπεδα! Ξεκίνησε από την Ουγγρική Kormend, με την οποία μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο ίδιος έχει δηλώσει περήφανος για αυτή την επιτυχία του, αλλά δήλωσε πόσο μεγάλο ήταν το πολιτισμικό σοκ, όπου μετά το κοσμοπολίτικο Σίδνεϊ, θα έπρεπε να μάθει να ζει σε μια κωμόπολη, όπου οι περισσότεροι δε γνώριζαν Αγγλικά. Με την oυγγρική ομάδα θα έπαιρνε μέρος και στο Europe Cup, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία όμως. Σε συνολικά 18 αγώνες για την περίοδο 2015 – 16 είχε 14.9 pts (79.7% στις βολές, 43.2% στα σουτ εντός παιδιάς και 32.2% στα τρίποντα), 4 rebs, 1.9 κλεψίματα και 3.4 asts για 1.8 λάθη μ.ο.

Στη συνέχεια θα μετακόμιζε στην Karpos Sokoli στη Β. Μακεδονία, με την οποία συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα, κατακτώντας το, αλλά και στην Αδριατική Λίγκα. Σε 51 αγώνες συνολικά στη 2η ευρωπαϊκή του σεζόν, «μέτρησε» 12.3 pts (77% στις βολές, 45.5% στα σουτ εντός παιδιάς και 35.1% στα τρίποντα), 3.6 rebs, 1.5 κλεψίματα και 4.5 asts για 1.9 λάθη μ.ο.

Την περίοδο 2017 – 18 θα γύρναγε στην Ουγγαρία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Szolnoki, με την οποία πάντως δεν κέρδισε κάποιο τίτλο. Και πάλι θα είχε σημαντική συμβολή στην πορεία της ομάδας του, αγωνιζόμενος σε 58 παιχνίδια (για το πρωτάθλημα και το Europe Cup) με 14.9 pts (85.8% στις βολές, 49.7% στα σουτ εντός παιδιάς και 38.1% στα τρίποντα), 4.1 rebs, 1.3 κλεψίματα και 4 asts για μόλις 1.5 λάθη μ.ο. Με τα καλύτερα στατιστικά του, μέχρι τότε, στην 3ετή παρουσία του στην Ευρώπη και πιο μεγάλη ωριμότητα από ποτέ, ο Perry θα έπαιρνε προαγωγή την επόμενη περίοδο για τη ρωσική Nizhny, η οποία συμμετείχε στο BCL της σεζόν 2018 – 19.

Παρά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, που περιελάμβαναν και μια βραδιά με 34 pts, 6 asts και 3 bls στη νίκη επί της Venezia για τη φάση των 16 του BCL, η χρονιά θα έληγε άδοξα, με τον 2ο σοβαρό τραυματισμό της καριέρας του, ξανά στο γόνατο. Ο Perry θα έπρεπε να βρει ξανά τη δύναμη μέσα του, για να επιστρέψει δριμύτερος… Εκείνη τη σεζόν είχε σε 39 αγώνες 15.5 pts (72.6% στις βολές, 44% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα), 3.6 rebs, 1.6 κλεψίματα και τον αριθμό ρεκόρ, μέχρι τότε, στην καριέρα του 6.1 asts για 2.2 λάθη μ.ο.

Η ομάδα που του έδωσε πέρυσι την ευκαιρία για αγωνιστική ανάκαμψη, μετά από τον τραυματισμό του, ήταν η KK Mega, του … Raznatovic! Ο Perry δικαίωσε όλους όσους τον πίστεψαν και επέστρεψε δυνατός, καταφέρνοντας στην περσινή «μισή» περίοδο να έχει 17.8 pts (83.7% στις βολές, 45.7% στα σουτ εντός παιδιάς και το υψηλό, για τα δικά του δεδομένα, 41.1% στα τρίποντα), 3.7 rebs, 1 κλέψιμο και 6.4 asts για 2.1 λάθη μ.ο.

Φέτος αναμενόμενα πήρε προαγωγή για τη φιλόδοξη Cedevita – Olimpija και μέχρι τώρα πραγματοποιεί την πιο μεστή και παραγωγική, βάσει ανταγωνισμού φυσικά, σεζόν της καριέρας του, οδηγώντας την ομάδα του ψηλά στην Αδριατική Λίγκα και στην πρόκριση στους 16 του Eurocup! Ουσιαστικά έχει τα «κλειδιά» της ομάδας, καθώς είναι ο βασικός PG με μόνους αναπληρωματικούς το βετεράνο Ukic και το νεαρό Rupnik. Για μια ακόμη χρονιά καταφέρνει να είναι αποτελεσματικός οργανωτής με λίγα λάθη, έχοντας συνεισφορά σε άμυνα και επίθεση… Τα νούμερα του, μέχρι τώρα, σε 29 παιχνίδια συνολικά για όλες τις διοργανώσεις είναι 15.4 pts (83.6% στις βολές, 48.4% στα σουτ εντός παιδιάς και 36.8% στα τρίποντα), 2.5 rebs, 1.1 κλεψίματα και 5.4 asts για 1.5 λάθη μ.ο.

Το προφίλ

Στη συνέχεια, θα δούμε ως είθισται, στο καθιερωμένο βίντεο, το πλήρες αγωνιστικό προφίλ του Perry. Ωστόσο, να κάνουμε ένα mini breakdown των χαρακτηριστικών του για να δούμε αν θα μπορούσε να έχει θέση σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό.

Καταρχήν να πούμε ότι η εκτίμηση μου, είναι ότι ο Perry θα μπορούσε να έχει το ρόλο του back up PG σε μια mid-low tier ομάδα της Euroleague. Η 2-way ικανότητα του και στοιχεία όπως το low mistake παιχνίδι (με εντυπωσιακό δείκτη asts/λαθών όλα τα χρόνια, >2), σε συνδυασμό με τα αθλητικά προσόντα και την έμφαση του στο 1on1, τον καθιστούν ως μια ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή ακόμη και για το υψηλό επίπεδο. Θα έλεγα ότι τα βασικά του μειονεκτήματα, πέραν της έλλειψης μεγέθους, είναι αφενός το ασταθές μακρινό του σουτ και αφετέρου το γεγονός ότι δεν είναι elite σε κάποιον τομέα, απλά κάνει αρκετά πράγματα σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Πάντως η χαμηλή ροπή προς το λάθος του και η άνω του μέσου όρου ικανότητα του στη δημιουργία, τον καθιστά ως έναν παίκτη «οικονομίας», που ξέρει να κάνει σωστές επιλογές δίχως να εκβιάζει καταστάσεις στην επίθεση. Επίσης είναι αρκετά καλός αμυντικός, που κυνηγάει τα κλεψίματα για να «βγάλει» την ομάδα στον αιφνιδιασμό, παρόλο που μπορεί να εκτεθεί στο Post ή ακόμη και από εκρηκτικούς περιφερειακούς.

Στα του Ολυμπιακού, θεωρώ ότι για τη νέα σεζόν, είναι απαραίτητο οι ερυθρόλευκοι να επενδύσουν σε δύο guards, έναν αναπληρωματικό άσο και ένα βασικό combo guard, με έφεση στο σκορ. Ο Perry, ενώ θα μπορούσε βάσει του αγωνιστικού (και όχι μόνο ) προφίλ του, να αποτελέσει μια καλή και φθηνή λύση για τη 2nd unit της ομάδας, προσφέροντας σε πολλούς τομείς, εκτιμώ ότι κάποιοι περιορισμοί στο παιχνίδι του (σουτ), βάζουν ταβάνι στη συνολική του ικανότητα. Θα είναι δύσκολο (και οικονομικά), με δεδομένη την παρουσία του McKissic να γεμίσει η ομάδα με off ball shooters με υψηλό ποσοστό έξω από τα 6.75 μ. στις άλλες θέσεις, προκειμένου να καλύψουν αυτή του την αδυναμία.

Επίσης σε μια νέα εποχή, όπου οι περισσότερες ομάδες κοιτάνε να γεμίσουν το ρόστερ τους με ψηλούς περιφερειακούς, σε ένα σύνολο, όπου ήδη βρίσκεται ο Σλούκας, θα πρέπει προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό, να είναι ένας playmaker με εξίσου καλές οργανωτικές ικανότητες και αμυντική συμπεριφορά, αλλά μεγαλύτερο μέγεθος. Υπό αυτό το πρίσμα, θα θεωρούσα πιο ταιριαστές τις επιλογές των Darius Thompson ή Jerian Grant π.χ., που επίσης τους έχουμε δει σε αυτή την στήλη!

Αντί επιλόγου και πριν το scouting video, ας δούμε τι έχουν πει για τον Perry δύο πρώην προπονητές του…

Εχουν πει γι αυτόν

Jerry Slocum (Former YSU Head Coach): “Είναι ένα αξιοσέβαστο και ευγενικό παιδί, ένας σπουδαίος ηγέτης και ξεχωριστό άτομο” … “Είναι πολύ εργατικός τόσο στο γήπεδο, όσο και στην τάξη”.

Matt Turner (Former Edgewater High School Head Coach): “Κάθε προπονητής ομάδας του ΝΒΑ, που χρειάζεται έναν καλό παίκτη, που και να είναι σπουδαίος χαρακτήρας, θα πρέπει να ξέρει ότι ο Kendrick είναι ο ιδανικός” … “Μοιάζει με τον Derek Fisher, γνωρίζεις ότι σε 10 χρόνια θα είναι σαν και αυτόν, ένας ποιοτικός παίκτης, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα, αλλά και ένα καλό άτομο για τη λειτουργία των αποδυτηρίων”.

 

 

 

RPG RATING: 66.8

 

ΠΗΓΕΣ

https://www.eurohoops.net/en/trademarks/776901/kendrick-perry-open-horizon/

https://youtu.be/qkA7LeEx1w0

https://www.vindy.com/sports/local-sports/2020/05/living-his-dream/

https://horizonleague.org/news/2014/2/20/MBB_0220145346044.aspx?path=mbball

https://www.orangeobserver.com/article/wildcats-shocked-district-finale

https://www.orlandopinstripedpost.com/2014/7/11/5890337/2014-nba-summer-league-scores-orlando-magic-detroit-pistons-championship-victor-oladipo

https://www.wfmj.com/story/24794718/perry-leads-youngstown-st-past-milwaukee-88-83

https://hoopshabit.com/2014/06/20/nba-draft-blog-interview-with-kendrick-perry/

https://www.eurohoops.net/en/vtb/863460/kendrick-perry-done-for-the-season/

https://sportando.basketball/en/kendrick-perry-wont-play-for-metropolitans-92-next-season-due-to-a-knee-injury/

https://www.smh.com.au/sport/basketball/sydney-kings-guard-kendrick-perry-determined-to-find-form-against-cairns-taipans-20141119-11pvm3.html

https://joeknowsmo.wordpress.com/2014/09/29/second-to-none-talking-with-sydney-kings-point-guard-kendrick-perry/

https://basketa.gr/the-kendrick-perry-show-vids/

https://basketball.realgm.com/player/Kendrick-Perry/Summary/23765

https://thejambar.com/golden-child-has-nba-chops/

https://www.mynews13.com/fl/orlando/sports/2014/7/12/spotlight_edgewater_

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Encore: Coming back (?) to life

Μετά από αρκετές ήττες τις τελευταίες 45 ημέρες ήρθε επιτέλους η νίκη. […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: