Γκέλα ήταν και πάει…

Έχοντας πια πέσει οι σφιγμοί, θα κάνουμε ενα μικρό review του χθεσινού κάζου. Το ματς ξεκίνησε με σχεδόν διαστημικό Ολυμπιακό, με απόλυτη συγκέντρωση και στις 2 πλευρές του παρκέ. Γρήγορα οικοδομήθηκε ένα +14 και κάπου έκει η άμυνα μας έπεσε σε κώμα. Άμυνα και συγκέντρωση, τα δύο βασικά δηλαδή στοιχεία που χρειάζεται αυτή η ομάδα για να βγάλει τις ομορφιές της και μπροστά, πήγε περίπατο, οι Τούρκοι άρχισαν ξαφνικά να το βλέπουν βαρέλι και το ματς γύρισε με έναν Ολυμπιακό να κοιτάει σχεδόν ανήμπορος να αντιδράσει.

Lost in rotation

Το ότι θα ερχόταν μια γκέλα εκτός προγράμματος, εκτός από λογικό σε μια τόσο μακρά και κουραστική περίοδο, σχεδόν φώναζε! Στη Λευκάδα με την ψυχή στο στόμα και χαμένη διαφορά, με τον Κολοσσό οριακά, με τον Άρη πάλι χαμένη διαφορά. Ε, μία, δύο, τρεις, δεν θα έβγαινε άσσος από το μανίκι… Χωρίς αυτό να αποτελεί “κατηγορώ”, θεωρώ πως η ευθύνη για αυτά τα κενά διαστήματα βαρύνει τον coach Σφαιρόπουλο. Άπειρος και αυτός όπως όλοι σε τέτοιους ρυθμούς αγώνων μοιάζει να μην έχει βρει ακόμα τη σωστή διαχείριση που χρειάζεται για να είναι ο Θρύλος σίγουρος στην Ελλάδα και διεκδικητής στην Euroleague.

Τα λάθη και τα σωστά

Απλά τα πράματα. Από τους ψηλούς προς τους κοντούς. Μεγάλη αποκάλυψη ο Κεμ στο 5, ο οποίος προς το παρόν παλεύει μόνος του, έτσι κι εχθές. Γιατί δεν πήρε παραπάνω χρόνο ο Μιλουτίνοφ; Δείχνει ότι φέτος μπορεί να δώσει πράγματα και ακόμα και σε ένα κακό του βράδυ, ας δώσει ανάσες στον Καναδό. Ο Πάτρικ δείχνει πως προς το παρόν δεν… Δεν γίνεται όμως να γίνει οτιδήποτε άλλο από το να τον περιμένουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ΟΜΑΔΑ και όχι σουπερμάρκετ όπου αν δε σου τραβάει η φέτα Τριπόλεως την βγάζεις και φέρνεις Δωδώνης. Η κυνική λογική που λέει “Γιανγκ δρόμο” δεν ταιριάζει στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Στο 4 θα ξεκινήσω από το λάθος. Αποφασίστηκε να στηριχτεί το πλάνο με Αγραβάνη και Παπαπέτρου πίσω από το Γιώργο. Χρόνος συμμετοχής και των δύο μαζί χθες; 4 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο. Θα τον ξεζουμίσουμε τον Πρίντεζη coach; Πολύ μεγάλο φάουλ στον συγκεκριμένο τομέα. Στο 3, επιμονή στον κακό Παπανικολάου χθες, μηδενικός χρόνος στον Παπαπέτρου και ο Ματ να μας κρατάει μόνος τους σε ένα σημείο. Στα guard, ο Ιταλός αλλού, ο Green κακός, ο Βασίλης όπως πάντα μπροστάρης και ο Βαγγέλης σε ένα από τα καλύτερα βράδια της καριέρας του.

Στο δια ταύτα

Για να μην πολυλογώ, βλέπω το χθεσινό ματς καρμπόν με αυτό στη Βιτόρια. Εκεί απλώς στο πάρτυ των Λάρκιν και Σενγκέλια είχαμε πάμπολλες απαντήσεις. Χθές στο πάρτυ των Ντέντμοντ, Ντίμπλερ κλπ κοιτούσαμε σαν υπνωτισμένοι. Θέλουμε να δώσουμε γρήγορο ρυθμό στα ματς και αυτό μας γυρνάει μπούμερανγκ κατά διαστήματα ή σε αγώνες ολόκληρους όπου και βάζουμε τον αντίπαλο στο παιχνίδι με το ρυθμό αυτό, όταν υπάρχει αστοχία από την πλευρά μας.

Και στα δικά μας τώρα

Η απεριόριστη δίψα του κόσμου για νίκες παντού, σε όλα, ακόμα και στο τραμπολίνο κορασίδων, κάνει τον γαύρο οπαδό τον μεγαλύτερο καννίβαλο που υπάρχει. Χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά! “Διώξτε τον ένα”, “Πάρτε το κεφάλι του άλλου”, “Άχρηστος αυτός”, “Άμπαλος εκείνος”. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ! Παίκτες και προπονητικό team ακόμα μαθαίνουν να ανταπεξέρχονται στην κατάσταση που τους φέρνει με τόσους αγώνες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ναι ο Σφαιρόπουλος έχει κάνει και κακοδιαχείριση, ναι υπάρχει πρόβλημα στους ψηλούς με την απουσία ουσιαστικά του Γιανγκ, ναι, ναι, ναι, σε όλα ναι, αλλά δεν καταστρέφεται η ομάδα κιόλας. Γκέλες θα γίνουν, νίκες θα γίνουν. λογικό! Η ομάδα είναι πολύ καλή και με πολλές ακόμα δυνατότητες. Δείτε και λίγο πιο κει… Δείτε τι κάνει ο special one του μπάσκετ. Τριαντάρα στη Βιτόρια, ήττα μέσα από την Ούνιξ. Δε το λέω για να χρυσώσω το χάπι, αλλά για να τονίσω το πόσο όλοι πηγαίνουν στα τυφλά και πόσο σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η σωστή διαχείριση που πρέπει να γίνει.

Από τη μεριά μας αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να γεμίζουμε το ΣΕΦ, να είμαστε εκεί δίπλα στην ομάδα ως έκτος παίκτης!

Υ.Γ. Η ομάδα ψάχνει μερικές ανάσες και λίγη ηρεμία για την καταιγίδα που έρχεται την επόμενη εβδομάδα. Το δύο στα δύο θα είναι ευεργετικό… Βλέπουμε

Red Believer

Twitter : @red_believer7

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Storm in a teacup

Σε μια χώρα που οι οπαδοί θέλουν να νιώθουν πως είναι το […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x