At the Edge of Darkness

(Ο Γιώργος, ή όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι με nick ως Σπανούλαρο, είναι εν ενεργεία παίκτης. Ξέρει πολύ καλά τι πάει να πει αθλητισμός, νίκη, ήττα και κυρίως προσπάθεια. Ελπίζω κάποια στιγμή να μιλήσει για όλα αυτά σε κάποιο μελλοντικό κείμενο του. Αλλά είναι ταυτόχρονα και ένας από εμάς. Ένας από αυτούς τους πολλούς μουρλούς και «υγιείς αρρώστους»  με τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ένας από τους πολλούς φίλους που επικοινωνούν μαζί μας στα social media και μοιράζονται τις σκέψεις και τις αγωνίες τους για το μέλλον της ομάδας. Ένας ακόμα μπασκετόγαυρος που αξίζει να διαβάσεις τις σκέψεις του…)

∼o∼

By Σπανούλαρος

Καλησπέρα σε όλη την παρέα του redpointguard.com. Χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να γράψω δυο πράγματα που ένιωθα ότι ήθελα να πω και όχι για προπονητές, συστήματα και τακτικές. Για αγνές Ολυμπιακές ιστορίες.

Όταν ήμουν μικρός είχα μία μπασκέτα έξω από το σπίτι μου, στηριζόμενη σε ένα κορμό δέντρου με πλαστικό ταμπλό που όμως κάρφωνα και έκανα πως είμαι ο Τάρλατς. Φορώντας μια ζακέτα με κουμπιά και μπροστά ο δαφνοστεφανωμένος και χορηγία LACTA. Από τα 5μιση μου μέχρι τώρα δεν σταμάτησα να παίζω μπάσκετ και ακόμα θυμάμαι που ονειρευόμουν να παίξω στον Ολυμπιακό και έκανα όνειρα να βάζω buzzer beater στο ΟΑΚΑ (ευχαριστώ μεγάλε Σπανούλη) να σηκώνουμε πρωταθλήματα και όλα όσα ονειρεύεται ένα παιδί με την αγαπημένη του ομάδα.

Span 3

Πρώτο ματς του μπασκετικού Ολυμπιακού το 2006 με Άρη με σκορ 79-66. Αξέχαστο δώρο από τον πατέρα μου που ακόμα θυμάμαι πόσο ωραία πέρασα. Από σεζόν 2009-2010 σχεδόν σε όλα τα ματς. Και φτάνουμε στη σεζόν 2011-2012. Παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ και είναι μέσα Γενάρη. Με τα φιλαράκια μου που ακόμα και τώρα ακολουθούμε την ομάδα όπου παίζει ο έφηβος. Πρώτο ματς των Acie Law και Joe Dorsey.

Όντας ο μπασκετικός της παρέας (ασχέτως αν μας ελκύει και η μπαλίτσα) με ρωτάει ο Παναγιώτης.

-Ρε φίλε καλοί είναι αυτοί;

-Ρε φίλε ο Λο νούμερο 11 στο ντραφτ από Ατλάντα, δεν έχω δει πολλά αν και στο 2Κ καλούτσικος είναι (κάτι που δεν είναι και τόσο σημαντικό κριτήριο προφανώς), ο άλλος καλό κορμί, χρειαζόμασταν έναν τέτοιο αλλά στο ματς με Κάχα Λαμποράλ δεν με ενθουσίασε.

Καθώς το ματς άρχισε να παίζεται στα τρίποντα του Γκετσεβίτσιους του λέω.

-Μαλάκα θα πάρουμε Ευρωπαϊκό φέτος

Γυρνάει στον Ηλία και λέει “Χάζεψε αυτός…”.

Παραδίπλα ο Σήφης (ένας συμπαίκτης που αν και χαθήκαμε τα λέμε στο Σεφ συχνά πυκνά) με το βλέμμα του μου δείχνει ότι συμφωνεί μαζί μου!

Περνάει ο καιρός και έχουμε Μάιο του 2012. Τελικός αλλά είμαστε Αθήνα και όχι Κωνσταντινούπολη, μακριά σωματικά από την ομάδα αλλά τόσο κοντά συναισθηματικά. Το σκορ 53-34 και το φιλαράκι μου λέει:

-Πληρώνουμε και φεύγουμε;

-Θα το γυρίσουμε ρε το πιστεύω κάτσε κάτω.

-Τρελέ είναι στους 19 με την ΤΣΣΚΑ.

Βολή – Δίποντο στον αιφνιδιασμό από πάσα του Σλούκα στον Πρίντεζη και τρίποντο ο Μάντζαρης για το τέλος της τρίτης περιόδου. Τέταρτη περίοδος και στην πρώτη επίθεση ο Σλούκας σκοράρει τρίποντο..

-Θα το πάρουμε σου λέω ρε μαλάκα!

ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ…

155730098770400178 (3).jpg

Ένιωθα τόσο χαρούμενος, τόσο εκστασιασμένος γιατί είχαμε φάει πίκρες. Κλάμα στο Βερολίνο, κλάμα από νεύρα στους τελικούς 2007-2009-2010 και ένιωθα πως επιτέλους πήραμε αυτό που μας αξίζει. Ένιωθα και έτσι, γιατί όντως πίστευα πως θα νικήσουμε. Και αν θέλετε να με πείτε τρελό ρωτήστε τους 4 παλαβούς που πάμε μαζί παντού.

Χθες γυρνούσα στο παλιό το σπίτι που τώρα μένουν συγγενείς και βλέπω τον κορμό του δέντρου χωρίς την μπασκέτα.

dentr.jpg

Αλλά όλες αυτές οι στιγμές που φώναζα και έκανα τον sportscaster βάζοντας καλάθι, τρίποντα δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Από τον Τάρλατς και στα όνειρα στον Πρίντεζη και την πραγματικότητα. Και θα μου πεις πως κατέληξα στον Πρίντεζη ε;

Ο Πρίντεζης στην μπασκετική του καριέρα έζησε όσα ονειρεύτηκα, εγώ και πάρα πολλά παιδιά σαν εμένα.

Έπαιξε στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, έγινε σύμβολο στους οπαδούς, έριξε άκυρα σε Φενερ, ΤΣΣΚΑ και λοιπές ομάδες. Όταν ήμασταν πιτσιρίκια αυτό ονειρευόμασταν. Ένα buzzer beater και αυτός έβαλε τέτοια πολλά. Πως φτάσαμε εδώ ρε Γιώργαρε;

155730098770400178.jpg

 

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως φτάσαμε εδώ διότι ποτέ δεν σε έκρινα ως επαγγελματία, λόγω της αγάπης σου για την ομάδα. Όμως έκανες πολλά λάθη και στο χέρι σου είναι να στα συγχωρέσουμε…

Με μία συγγνώμη στον κόσμο, με λόγια που θα νιώσεις και θα σε κάνουν ξανά αυτό που πρέσβευες, θα ξανανιώσουμε όπως παλιά. Φυσικά δεν είσαι υποχρεωμένος να τα κανείς όλα αυτά, είσαι ήδη στο πάνθεον του συλλόγου. Για αυτό και τόσα άλλα…

155730098770400178 (1).jpg

Η επόμενη μέρα της ομάδας είναι κρίσιμη, άγνωστη αλλά με τόσα που περάσαμε αρχές του 2000 φοβάστε για το αύριο; Όταν έχουμε τόσες επιτυχίες στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια νιώθω πως δεν έχω το δικαίωμα να σπέρνω τον πανικό, όσα σερί λάθη και να έχουν γίνει.

Εδώ ήμουν για να στηρίξω και εδώ θα είμαι να στηρίζω.

Ας κάνουμε υπομονή γιατί για εμένα – η χρόνια αγωνιστικά όσο σκατά και να έχει πάει αν οι Αφοί καταφέρουν μια αλλαγή στο Ελληνικό Μπάσκετ ή το πάνε μέχρι τέλους θα είναι μία τεράστια νίκη. Ναι ξέρω έχουμε ξενερώσει, κάθε μέρα και κάτι καινούργιο μέχρι και οι Τουπάν και Γουέμπερ χαιρέτησαν. Αβεβαιότητα, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Ας κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή παιδιά τόσα και τόσα περάσαμε εδώ θα κολλήσουμε; Που για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια είμαστε τόσο ενωμένοι;

Τα λέμε την Τετάρτη στο Σεφ. Αυτό είναι για όσους “νιώθουν” και ξέρουν πως επιβάλλεται να είναι εκεί. Εγώ προσωπικά πήρα άδεια από την δουλειά και θα είμαι εκεί. Το παρεάκι της τετράδας που ανέφερα πριν δεν θα είναι όλο εκεί, άλλα Λιάκο θα πάμε και για σένα, που ήθελες να έρθεις αυθημερόν από Πάρο ρε άρρωστε.

Επόμενο άρθρο είτε για ελληνικό μπάσκετ και Ολυμπιακό, είτε απλά ιστοριούλες και Ολυμπιακό. Τρομερή δουλειά από τα παιδιά με ωραίες και αγνές πένες που χαίρομαι πάρα πολύ να διαβάζω, όπως φυσικά και από ανθρώπους με διαφορετικές γνώμες αλλά που ξέρουν να σέβονται. Αυτό είναι και το ωραίο…

ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΕΦ.

Ίσως για μια τελευταία βόλτα at the edge of darkness…

Every day’s a new day
Every way’s a new way
On the edge of darkness
Finding out what it means to love
And to think we’ve found the time

All my brothers we stand
For the peace of the land
Is there meaning
I’ve got love in my heart
For an army apart
I am bleeding

 

Υ.Γ. Περαστικά στον μεγάλο αρχηγό ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, να γυρίσει δυνατός.

 

155730098770400178 (2).jpg

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Εν αρχή είναι η άμυνα

Θα ξεκινήσω το κείμενο μου με ένα κλισέ. Τον κόσμο τον φέρνει […]

Subscribe US Now

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x