So far to go

p3nnyhardaway

Το παιχνίδι απέναντι στην ASVEL την Παρασκευή το βράδυ ήταν must win, αν δε θέλαμε να μπλέξουμε πολύ άσχημα τόσο νωρίς στη σεζόν και η ομάδα έδειξε σοβαρότητα επικρατώντας με 73-85, φτάνοντας στο 8-8 συνολικά φέτος. Πάμε να δούμε πως φτάσαμε στη νίκη κυρίως μέσω βίντεο.

ΑΜΥΝΑ

Η άμυνα μας φέτος είναι σταθερά σε καλά επίπεδα, δε θα μπορούσε να μη συμβεί το ίδιο απέναντι σε μια από τις πιο limited ομάδες της Euroleague στο επιθετικό κομμάτι. H ASVEL έπαιξε με τον Paris Lee ως μοναδικό άσσο σε ολόκληρο το παιχνίδι, στο 2 ήταν ο Luwawu-Cabarrot, στις θέσεις των forwards κατά βάση οι ScottLauvergne και συμπληρωματικά οι KahudiLighty και στο 5 οι EgbunuFall. Οι Γάλλοι ότι κατάφεραν να πετύχουν επιθετικά το οφείλουν στο hero ball του Luwawu-Cabarrot στο πρώτο ημίχρονο, σε κάποιες εκλάμψεις από το συνεχόμενο post up από τους Scott και Lauvergne και από κάποιους…περίεργους πόντους που βρήκαν από τον Lee. Γενικά ομάδα χωρίς spacing, χωρίς PnR παιχνίδι, χωρίς αρχή μέση και τέλος, μηδέν οξέα μηδέν λιπαρά. Δε γίναμε σοφότεροι από αυτό το παιχνίδι, το μόνο που έχει αξία να σημειώσει κανείς, είναι το πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει ο Fall (8 τάπες) στην άμυνα. Εξαιρετικός στο πως χρησιμοποιεί τα τεράστια χέρια του για να ελέγξει τον αντίπαλο χειριστή στην drop άμυνα, εξαιρετικό footwork και αντίληψη για το μέγεθός του, σκιάχτρο κανονικό στη ρακέτα, τα έβαλε με μια ολόκληρη ομάδα και βγήκε νικητής. Πάμε να δούμε κάποιες φάσεις που είχαν ενδιαφέρον στο αμυντικό κομμάτι.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν έχω να πω πολλά για την επίθεση, κυρίως γιατί ο αντίπαλος ήταν αρκετά αδύναμος, είναι σημαντικό ότι είδαμε τον Mckissic να πατάει καλά και να γίνεται σιγά-σιγά πιο επιθετικός προς το καλάθι (και αναμένεται να γίνει ακόμη περισσότερο), διότι προσθέτει μια διάσταση που λείπει αρκετά στην ομάδα. Είδαμε επίσης τον Fall (εξαιρετικός) να παίζει σαν playmaker από το high post, λειτουργώντας ως βαλβίδα αποσυμπίεσης στην επίθεση, είδαμε κάποιες off ball δράσεις για εκτέλεση από τον Canaan, είδαμε τον Goss (πρέπει να παίζει με λιγότερη πίεση/διστακτικότητα) να κλείνει το παιχνίδι δίπλα σε Canaan και Mckissic (ας το κρατήσουμε αυτό), είδαμε τον Peters να συνεχίζει ακάθεκτος και τον Petrusev να γράφει 15 καλά λεπτά. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα δέσει η <<νέα έκδοση>> της ομάδας που φαίνεται να βρίσκεται κάποιες εβδομάδες πίσω σχετικά με τον ανταγωνισμό (εν αναμονή και της ένταξης του MitrouLong), αλλά είναι ένα κλικ κάτω από την προοπτική που έχει σε βάθος χρόνου. Ο Ιανουάριος είναι καυτός μήνας για τις μπασκετικές μας υποχρεώσεις και αν βγει με θετικό πρόσημο, τότε θα έχουμε καταφέρει πολλά περισσότερα απ’ ότι πιθανώς θα απεικονίζει η βαθμολογία. Πάμε να δούμε το σχετικό βίντεο με κάποιες καλές επιθετικές δράσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

RPG Daily Vol20

Καλημέρα και χρόνια μας Πολλά. Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα αυτές τις ημέρες […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x