RPG Daily Off Season 2023 Vol. 2

RPG Team

Κάθε νέα εποχή, έχει και τα δικά της πρόσωπα και τους δικούς της ήρωες. Κάπως έτσι θα είναι και η Post Sasa Era. Και δεν αναφερόμαστε στο αγωνιστικό σκέλος όπου προφανώς ένας μονόκερος όπως ο Βεζένκοφ δεν αντικαθίσταται, αλλά και στο μέγεθος του μέσα στα αποδυτήρια, στην επικοινωνία της ομάδας, στην αύρα και στην αυτοπεποίθηση που φέρνει στην κερκίδα.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η προσωπικότητα κάνει ένα παίκτη να μοιάζει πολύ μεγαλύτερος από ότι αγωνιστικά είναι. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις μια προβληματική προσωπικότητα ίσως και να αδικεί την αγωνιστική του ποιότητα – είμαστε βέβαιοι ότι σε κάποιον τέτοιο θα πάει το μυαλό σας.

Στην δική μας περίπτωση η νέα εποχή έχει το πρόσωπο του Θωμά του Walkup. Και ο δικός μας πατριώτης <epic fail> ο Θωμάς έχει το χάρισμα όχι μόνο να είναι συμπαθής αγωνιστικά αλλά και ως προσωπικότητα. Θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει σε πολλά επικοινωνιακά χαρακτηριστικά με τον Αλέξανδρο τον νέο βασιλέα του Σακραμέντο. Ο Θωμάς είναι ο τύπος που μαζί του πας στον πόλεμο, για καφέ στην παραλιακή, φτιάχνετε παρέα το σωληνάκι του ψυγείου που στάζει στο χρέπι σου ή απλά αράζεις για BBQ στην αυλή με μια μπύρα. Γενικά δεν μασάει, δεν σου ζητάει πολλά, θα βγεί μπροστά για πάρτη σου και όταν χρειάζεται να ανοίξει το στόμα του, δεν μιλάν τα μούσκουλα αλλά διαπιστώνεις ότι όχι απλά καταλαβαίνει αλλά στροφάρει. Το εμπεδώσαμε ακόμα καλύτερα από την πρόσφατη συνέντευξη του στο Basketnews από τον Urbonas μαζί με τον McCollum – την οποία αν δεν την έχετε δει θα σας το προτείναμε. Τι μάθαμε από αυτή την συζήτηση;

Αρχικά όπως θα έλεγε και ο Figure8 “ωραία τα κοινά μέσα παραγωγής, ο λαός στην εξουσία κλπ αλλά στο τέλος ο Γκορμπατσώφ διαφήμιζε τα McDonalds”! Κοινώς, φέρτε ένα παιδί να την βάνει μόνος του στο καλάθι και τα άλλα θα τα βρούμε. Η ιδιωτική πρωτοβουλία στα καλύτερα της δηλαδή! Το κονκλάβιο του Red Point Guard προεξεχόντων του πρωτοπρεσβύτερου Ναβαχο και του Αρχιμανδρίτη Figure8 ενιστάθει! «Μα πως θα ενταχθεί αυτός ο «φέρτην εδώ να σας δείξω πως γίνεται» στο pass first αλτρουιστικό μοντέλο μας; Για όνομα του Βασίλη Σπανούλη!! Είπαν με μια φωνή και αλληλοφιλήθηκαν σταυρωτά 7 φορές όπως και επιτάσσει το ερυθρόλευκο δόγμα που εκπροσωπούν. Στην συνέχεια βέβαια το ανασκέυασε λίγο ο Θωμάς όταν ο McCollum σχολίασε ότι υπάρχει πλήθος παικτών στα γκαρντ αλλά και ποικιλία χαρακτηριστικών – λέγοντας ότι «όντως υπάρχει πληρότητα στα γκαρντ και έχουμε τα στοιχεία που απαιτούνται και πως το έχουν συζητήσει ήδη με τον coach B και υπάρχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του γκρουπ». Θα έλεγε κανείς ότι εκτός από καλός χειριστής της μπάλας είναι έτοιμος και για πολιτική καριέρα ο Θωμάς. Καλά θα κάνουν τα ελληνικά κόμματα να κινηθούν όσο είναι καιρός.

Είπε και άλλα ο ελληνο-αμερικανός γκάρντ όπως για τον Σλούκα και το πόσο προσπάθησε να τον διατηρήσει συγκεντρωμένο στους στόχους της ομάδας (WTF!) αλλά και για το πόσο γρήγορα τον πέταξαν από την κοινή ομαδική τους συνομιλία στο WhatsApp. Βγάζοντας μια αίσθηση στον τηλεθεατή ότι νιώθει τόσο άνετα στον Ολυμπιακό που μπορεί να λειτουργήσει και ως εκπρόσωπος τύπου αν αυτό απαιτείται.

Ενώ και με μία φράση του εμμέσως (πλην σαφώς;) επιβεβαίωσε τις κακές γλώσσες για τις προθέσεις του Σλούκα καθόλη την διάρκεια της σεζόν. Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος όταν οι περισσότεροι στηρίζουν τον προπονητή κι εσύ συνεχίζεις να έχεις θέματα μαζί του, τότε μάλλον δεν είναι ο ένας αυτός που έχει δίκιο. Αλλά και συνολικά σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη καταλάβαμε ότι ο Σλούκας έμοιαζε να είναι εκτός κλίματος ομάδας. Από την άλλη ο Walkup φάνηκε ότι έχει χτίσει μία ιδανική σχέση με τον coach και ίσως θα πρέπει να ακουστεί η άποψη/γνώμη του ότι χρειάζεται κάποιος που θα τραβήξει την ομάδα στο σκοράρισμα.

Είναι ο Nunn αυτός; Μπορεί αφού όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… Και τα λέμε όλα αυτά με αφορμή και το χθεσινό δημοσίευμα του Sports Illustrated που πιθανότατα πίστεψε το “ρεπορταζ Ανδρεάνι” και εν τέλει διαψεύσθηκε από τον ίδιο τον παίκτη και τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν διαφωνίες μέσα στο group (το δικό μας όχι της ομάδας μην παρεξηγηθούμε). Κάποιοι είναι πολύ υπέρ, κάποιοι πάλι διατηρούν επιφυλάξεις. Όχι για το αν διαθέτει το πακέτο αλλά για το κατά πόσον θα έρθει με όρεξη να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αμερικανική αγορά είναι σε αναβρασμό με φημολογίες για MEGA Trade που ενδεχομένως θα δημιουργήσει ευκαιρίες για όσους ακόμη ψάχνονται. Ενω η επόμενη Off Season θα είναι η ακριβότερη ως σήμερα για το ΝΒΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για όποιον θα διεκδικήσει ένα νέο συμβόλαιο. Καιρός γαρ εγγύς, να δούμε ποιος θα έρθει τελικά, ώστε να μπορέσουμε να κρίνουμε και πάλι από το αναπαυτικό μας κάθισμα ή την πετσέτα στην παραλία ακόμα καλύτερα.

Και κόβοντας για λίγο την παραφιλολογία, αυτή η motion generated offense δεν γεννήθηκε στο μυαλό του coach Μπαρτζώκα τώρα τελευταία, ούτε και για να πλήξει τον χρόνο συμμετοχής του ball stopper Σλούκα. Αλλά γιατί αυτό διδάσκει εδώ και χρόνια. Τα ίδια τράβαγε και με τους Σπανούλη, Σβεντ και Ναβάρο με την διαφορά ότι αυτοί ήταν αξιοσέβαστα μεγέθη που μπορούσαν να επιβάλουν καταστάσεις και στο τέλος τις επέβαλαν. Πιθανότατα η ιδέα της συνεχούς κίνησης να του ήρθε ως αντίδραση στην μονότονη «καταστροφικότητα» του PnR που κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για δεκαετίες. Ένα παιχνίδι κυρίως 2 vs 2 (υπάρχουν και παραλλαγές που εντάσσουν περισσότερους παίκτες) που λειτουργεί ως μια αποτελεσματική σκακιστική βαριάντα που έχει όμως εξαντληθεί ως ιδέα εδώ και καιρό. Σε αυτό το παιχνίδι ο ball handler είναι ο κυρίαρχος decision maker και ο ψηλός το έμβολο που θα δημιουργήσει την ανισσοροπία στην άμυνα. Αυτή βασική δράση απομονώνει τους υπόλοιπους 3 από το παιχνίδι της ομάδας δίνοντας τους ένα ρόλο specialist. Και είναι η ικανότητα και τα χαρακτηριστικά των 2 αυτών παικτών που κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία μιας PnR ομάδας.

O Coach B έχει πάρει άλλο δρόμο και μοιάζει να πρεσβεύει ένα εκτός φόρμας ρεύμα, σαν επαναστατικό κίνημα, μια ευρύτερη αναθεώρηση του ρόλου της κίνησης ως πρωταρχική αιτία δημιουργίας καταστάσεων για εκτέλεση υπό καλύτερες συνθήκες. Μια κατάσταση σχεδιασμένη για να κάνει χρήσιμο οποιονδήποτε κινείται εντός πλαισίου. Που βάζει το άτομο σε δευτερη μοίρα και προτάσει τις αρετές του συστήματος.

Όταν μάλιστα αυτή του η θεώρηση έχει δικαιωθεί με το εκπληκτικό μπάσκετ που έπαιξε η ομάδα μας την τελευταία διετία, προφανώς και θα πιστεύει ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε και πάλι. Βέβαια εμείς ως ανήσυχα πνεύματα λέμε ότι το πλάνο δούλεψε γιατί υπήρχε μέσα ο Μονόκερος και ο «δεν θέλω να είμαι εδώ» αλλά δείτε και τι καλά που κάνω ότι κάνω. Το κρίσιμο ερώτημα είναι ΑΝ μπορεί να δουλέψει το σύστημα εξίσου καλά με κατώτερης ποιότητας υλικά; Who knows.. αλλά in B we Trust… οι περισσότεροι από εμάς τουλάχιστον. Και θα κάνουμε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της ομάδας και να δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής.

Σε άλλα νέα η κοινότητα του Red Point Guard στο Discord ζει μεγάλες πένες με πολύ κόσμο να εισέρχεται τις τελευταίες ημέρες καθώς οι αλλαγές με τον περιορισμό στο Twitter σε ότι αφορά τον αριθμό των tweets που μπορείς δεις και τα direct messages που μπορείς να ανταλλάξεις χωρίς συνδρομή έχουν οδηγήσει πολύ κόσμο σε εναλλακτικές λύσεις άμεσης επικοινωνίας. Αν θες να μιλάς για τον Θρύλο 24/7 και να γνωριστείς με την κοινότητα του RPG έλα να μας βρείς ΕΔΩ. Μέχρι τότε ξεχωρίζουμε αυτά τα σχόλια διαμαντάκια από τις τελευταίες 24 ώρες…

TOP 5

 

Σας αφήνουμε για σήμερα με ένα Quiz:

Ποιόν Ευρωπαίο παίκτη περιμένει ο Ολυμπιακός να μείνει ελεύθερος που όμως ο coach B δεν θέλει να τον βλέπει μπροστά του;  😉 

Αυτά για την ώρα, ραντεβού και πάλι στο επόμενο κείμενο του RPG Daily μέχρι τότε να είστε καλά και να βοηθάτε όποιον και όπου μπορείτε.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

RPG Daily Off Season 2023 Vol. 3

Ανεκπλήρωτοι πόθοι και διαψευσμένες ελπίδες θα μπορούσε να είναι ο τίτλος κάθε […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: