Συζήτηση με τον Ιωσήφ Μπούσι

Με τον Ιωσήφ Μπούσι έχουμε περάσει πάνω από 10 χρόνια συμπαίκτες. Έχουμε χαρεί και στεναχωρηθεί αρκετές φορές μαζί στο ΣΕΦ.  Δεν θα μπορούσα δηλαδή, να μην συζητήσω μαζί του για το ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό μας. Έχει αγωνιστεί από την Α2 μέχρι το τοπικό οπότε θεωρώ ότι είναι ιδανικός να τον ακoύσουμε. Θέλω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους των παιδιών του Red Point Guard, να τον ευχαριστήσω για τον χρόνο του. Έχουμε ως στόχο να μιλήσουμε με περισσότερο κόσμο που ασχολείται ενεργά με το αγαπημένο μας άθλημα ώστε να πάρουμε μυρωδιά… παρκέ.

∼o∼

Περιέγραψε μας σε τι αναλώνεται ένας παίκτης σε αυτές τις κατηγορίες στις εβδομαδιαίες προπονήσεις του

Σε χαμηλές κατηγορίες, σε μια από αυτές βρίσκομαι και εγώ φέτος, με την ομάδα της Καλαμάτας BC, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε με τον καιρό τόσο ομαδικά κάνοντας αυτά που λέει ο προπονητής μας αλλά και ατομικά για την προσωπική μας βελτίωση επάνω στο παιχνίδι. Καθημερινές προπονήσεις με την ομάδα, κατάλληλη προετοιμασία για τον επόμενο αντίπαλο, μέσα στην εβδομάδα υπάρχουν και οι ατομικές προπονήσεις για βελτίωση ατομικής τεχνικής και βελτίωση του σουτ. Επίσης στις εβδομαδιαίες προπονήσεις υπάρχει και το γυμναστήριο, που παίζει μεγάλο ρόλο για έναν αθλητή για να μπορεί να έχει το σώμα του καλά προετοιμασμένο και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προπονήσεις και τούς αγώνες του!

Ποιο είναι το επίπεδο των προπονητών και σε τι εστιάζουν ;

Από την εμπειρία μου όσα χρόνια παίζω μπάσκετ, από τότε δηλαδή που ξεκίνησα αυτή την μίνι καριέρα που έχω δημιουργήσει, τον τελευταίο καιρό μπορώ να πω ότι έχω συνεργαστεί με πολύ καλού επιπέδου προπονητές. Πιστεύω ότι το επίπεδο είναι καλό και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο με νεότερους ανερχόμενους προπονητές, γι’ αυτό και θα μιλήσω για αυτά που έχω ζήσει και έχω δει από αυτούς.

Θα έλεγα για αρχή ότι εστιάζουν στο να δημιουργήσουν ένα σύνολο από προσωπικότητες που θα βάλουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Αυτό λειτουργεί θετικά για το σύνολο και πρώτα απ’ όλα για τα αποδυτήρια, αυτό είναι το πιο σημαντικό για ένα προπονητή, να έχει τα αποδυτήρια σε καλή κατάσταση, οι μπασκετικοί θα καταλάβουν τι εννοώ! Για τέλος αφήνω το κομμάτι του παιχνιδιού, να μπορέσει να κερδίσει τους αθλητές του, να περάσει αυτά που θέλει στην ομάδα και όλοι να λειτουργούν σαν γροθιά. Τότε, επιβεβαιώνω και εγώ, όλα λειτουργούν άψογα.

cropped-Logo4-Transparent.png

Τι χρειάζεται ο σημερινός μπασκετμπολίστας (εκτός από ταλέντο) για να έχει ελπίδες για να παίξει σε υψηλό επίπεδο; Στα θεμελιώδη, ή fundamentals, του αθλήματος αλλά και σε σωματοδομή ή σωματικές ικανότητες.

Εκτός από το ταλέντο, που είναι βασικός παράγοντας για να μπορέσει κάποιος να παίξει σε υψηλό επίπεδο, πιστεύω πως πρώτα απ’ όλα πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Χρειάζεται να κυνηγάς το όνειρο σου καθημερινά, με σκληρή δουλειά και ιδρώτα, να καταφέρεις κάποια στιγμή όλα αυτά που είχες ονειρευτεί από μικρός. Καθημερινή προπόνηση μέρα με την μέρα να γίνεσαι καλύτερος, να βελτιώνεσαι συνεχώς, δουλεύοντας πάνω στις αδυναμίες και όχι μόνο. Πάμε στα βασικά στοιχεία που πρέπει να δουλεύει κάποιος για να μπορέσει να σταθεί σε ένα καλό επίπεδο.

Fundamentals

Ο χειρισμός της μπάλας: Πρέπει να κάνει ασκήσεις για την βελτίωση του ball handling, είναι από τα πιο βασικά.

Η πάσα: ενας καλός πασέρ πάντα κάνει την ζωή του συμπαίκτη του καλύτερη.

Το σουτ: εδώ παίρνει λίγο ανάλυση. Πλέον έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα γύρω από το μπάσκετ, η σημασία του σούτ έχει ανέβει επίπεδο. Το να είσαι καλός σουτέρ παίζει μεγάλο ρόλο και είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Ουσιαστικά αν έχεις ένα καλό σουτ μπορείς να βγάλεις το “ψωμάκι σου” όπως λέμε και εμείς οι μπασκετικοί.

Σωματοδομή

Όσον αφορά την σωματοδομή, στο σύγχρονο μπάσκετ έχουμε δει ότι το ύψος δεν παίζει όσο ρόλο έπαιζε παλιά. Όμως το να είσαι ψηλός και μακρύς και ταυτόχρονα με καλή δουλειά πάνω στο μπάσκετ, με την γυμναστική και σε συνδυασμό με το  ταλέντο σίγουρα όλα είναι με το μέρος σου.

Δουλεύοντας τέλος και σε κάποια ειδικά χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα, η δύναμη, το άλμα με τους σωστούς τρόπους και τους σωστούς ανθρώπους μπορεί να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα έτσι οι πιθανότητες αυξάνονται για να κάνεις καριέρα, αλλά θα ήθελα προσθέσω και κάτι δικό μου εδώ. Καλά όλα αυτά που είπα από πάνω, αλλά χρειάζεσαι και λίγο την τύχη με το μέρος σου!

Πόσα νέα παιδιά επιλέγουν το μπάσκετ σαν αθλητική ενασχόληση;

Έχοντας ζήσει όλα μου τα χρόνια στην Αθήνα, εκτός από τον τελευταίο καιρό που έχω φύγει στην επαρχία, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πολλά παιδάκια επιλέγουν την ενασχόληση τους με το μπάσκετ. Πλέον είναι διαδεδομένο, παντού αναγνωρισμένο, και αυτή η πορτοκαλί μπάλα σε κάνει να το αγαπήσεις. Δεν είναι εύκολο όμως, χρειάζεται υπομονή και θέληση για τους μικρούς φίλους του αθλήματος.

Τεχνικά το μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να δουλέψεις πολύ πάνω σε αυτό. Πολλοί τα παρατάνε εύκολα, το έχω δει και αυτό το έχω ζήσει. Ένα μικρό βάρος πέφτει και στους προπονητές. Ένας σωστός προπονητής θα σε κάνει να το αγαπήσεις και να ευχαριστηθείς αυτό που κάνεις. Και οι γονείς πρέπει και αυτοί να είναι από κοντά, προσοχή όμως χωρίς να επηρεάζουν την κατάσταση και να μπαίνουν εμπόδιο στα θέλω των παιδιών τους! Πάντως για να κλείσω πιστεύω ότι πολλά είναι τα νέα παιδιά που επιλέγουν το μπάσκετ για ενασχόληση.

cropped-New-Logo3.png

Ποιο είναι το μέσο επίπεδο κατανόησης του αθλητή γύρω από το παιχνίδι; Ισχύει αυτό που λέγεται ότι μετά από κάποιο επίπεδο λειτουργεί κυρίως η εμπειρία και το ένστικτο;

Το μπάσκετ με τα χρόνια να περνάνε έχει αλλάξει πολύ, το βλέπουμε όλοι όσοι παρακολουθούμε και έχουμε επαφή με αυτό. Μεγάλα κορμιά, μεγαλύτερος όγκος και σωματοδομές, τεράστια διαφορά στις ταχύτητες, μεγάλη εξέλιξη γενικά που έχει ως αποτέλεσμα να ανέβει το επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις αυτόν το ρυθμό, πρέπει να είσαι σε επαφή καθημερινά, να δουλεύεις σκληρά, στις αδυναμίες σου, στην βελτίωση τεχνικής, στο διάβασμα του αντίπαλου και του παιχνιδιού. Πρέπει να κατανοήσεις ότι λέει ο προπονητής σου, να γνωρίζεις τον ρόλο σου και να κάνεις ότι είναι καλύτερο για την ομάδα και το σύνολο!

Όσο για την εμπειρία, έχει φανεί και με τα χρόνια να περνάνε, ότι παίζει μεγάλο ρόλο. Ένας έμπειρος παίκτης έχοντας πολλά παιχνίδια στα πόδια του έχει μάθει πλέον να διαβάζει το παιχνίδι τέλεια, κινείται με άνεση μέσα στο γήπεδο και ξέρει καλά τον ρόλο του, τι μπορεί να κάνει και τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα του. Εξάλλου στις κατηγορίες μέχρι και την Α2 οι ομάδες με τους πιο έμπειρους παίκτες στα ρόστερ είναι αυτές που πρωταγωνιστούν. Αυτό βλέπω εγώ που παρακολουθώ από το Α’ τοπικό μέχρι και τις μεγάλες κατηγορίες.

Υπάρχει μέθοδος στα μικρότερα σωματεία να αναπτύξουν το ταλέντο ή είναι καθαρά θέμα τύχης και γνώσεων από ορισμένους προπονητές;

Σίγουρα υπάρχει μέθοδος να μπορέσεις να αναδείξεις το ταλέντο στα μικρά σωματεία. Συνεχής δουλειά με τα παιδιά, επιμονή και στήριξη είναι μια μέθοδος που θα μπορέσει κατά την διάρκεια των χρόνων να αναδείξει ταλέντα. Είναι και στον άνθρωπο όμως πόσο πολύ το θέλεις και το αγαπάς και πόσο σκληρά δουλεύεις γι’αυτό. Η τύχη δεν λείπει από πουθενά, όπως σε όλα έτσι και εδώ χρειάζεσαι την τύχη με το μέρος σου.

Νομίζω ότι ξεκάθαρο ρόλο παίζει ο προπονητής σε αυτό και οι γνώσεις πάνω στο άθλημα. Μεγάλο ρόλο επίσης έχει και το ψυχολογικό κομμάτι, διότι  ο προπονητής πρέπει είναι και ο ψυχοθεραπευτής μας. Όσοι παίζουν μπάσκετ θα το καταλάβουν, στις μικρότερες ηλικίες χάνεται εύκολα το μυαλό και πολλοί τα παρατάνε εύκολα. Αν όμως έχεις κάποιον να στέκεται εκεί και να σε κάνει κάθε μέρα αυτό που κάνεις να το αγαπάς, οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου.

Είναι ο ρυθμός και η αύξηση των κατοχών ή το τρίποντο που έχει μεγαλύτερη επίδραση στην μετεξέλιξη του παιχνιδιού στην Ευρώπη;

Όπως είπα και πριν, το μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ, με τα χρόνια γίνεται ακόμα πιο διαφορετικό σε σύγκριση με πιο παλιά. Ο ρυθμός έχει ανέβει πολύ, η αύξηση των  κατοχών επίσης, πλέον όλα παίζουν τον ρόλο τους και εννοείται το τρίποντο έχει μεγάλη επίδραση. Πλέον όλοι σουτάρουν τρίποντο, ακόμα και τα πεντάρια το έχουν βάλει στο παιχνίδι τους. Νομίζω ότι για εμένα το τρίποντο έχει την μεγαλύτερη επίδραση στην μετεξέλιξη του παιχνιδιού, αλλά θα προσθέσω ότι δεν ξέρω κατά πόσο έχει επηρεάσει θετικά αυτό.

Σίγουρα για τους ανερχόμενους αθλητές, νομίζω ότι μόνο αρνητικά μπορεί να επιδράσει. Βλέπω αγώνες από μικρές κατηγορίες και το μόνο που βλέπω είναι όλοι να αναλώνονται σε τρίποντο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο πλέον το βλέπουμε συχνά. Παρόλα αυτά νομίζω ότι όλα παίζουν τον ρόλο τους πλέον, και το σουτ και ο ρυθμός και η αύξηση κατοχών. Όλα αυτά μαζί μπορούν να σου δώσουν, να κερδίσεις ένα παιχνίδι.

 

Αν μπορούσες να λύσεις ένα πρόβλημα ως δια μαγείας στο μπάσκετ στην Ελλάδα ποιο θα ήταν αυτό;

Πολύ μεγάλη κουβέντα αυτή. Θα ξεκινούσα πάντως με το σύστημα για αρχή. Μία αλλαγή την χρειάζεται εδώ που τα λέμε. Πρέπει να μπούνε άτομα τα οποία να αγαπούν το μπάσκετ και να θέλουν μόνο την βελτίωση πάνω σε αυτό. Βλέπω τις άλλες χώρες και έχουν ανθρώπους στις ομοσπονδίες τους άτομα που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο, κατανοούν το άθλημα σε μέγιστο βαθμό και το αγαπούν. Με τα χρόνια αλλάζουν σιγά σιγά προς το καλύτερο.

Επιπλέον να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και σε αυτούς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους καιρούς μας, να μην γίνονται διακρίσεις. Μένουν παιδιά στο σκοτάδι που το αξίζουν επειδή κάποιος άλλος με τη δύναμη του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Δεν είναι όλοι οικονομικά φτιαγμένοι και, αυτό ξέρουμε καλά, παίζει μεγάλο ρόλο. Μιλάω ανοιχτά, όσοι είμαστε γύρω από το άθλημα ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται. Θα ξεκινούσα με αυτά τα λίγα και τα πιο βασικά πιστεύω, και είμαι σίγουρος ότι όλα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Ακούμε πολλές διαμαρτυρίες για το επίπεδο της διαιτησίας τα τελευταία χρόνια. Είναι πραγματικό το πρόβλημα ή απλά τσακώνονται τα βουβάλια και γίνεται τέτοιος θόρυβος;

Μιας και είμαι ακόμα σε επαφή με το άθλημα έχω γνώμη σε αυτό. Θα μιλήσω για τις κατηγορίες που ξέρω για αρχή και μετά για το υψηλό επίπεδο. Αρχικά να πω ότι γίνεται μια προσπάθεια. Στις χαμηλές κατηγορίες το επίπεδο είναι αρκετά χαμηλότερο των προσδοκιών. Υπάρχουν νέα παιδιά που προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή σαν διαιτητές, με το σύστημα που υπάρχει όμως να το κάνει πολύ δύσκολο, δεν υπάρχει μέλλον για εμένα στην διαιτησία. Υπάρχει απειρία μεγάλη κρίνοντας όλα όσα βλέπω όντας ενεργός μπασκετμπολίστας, και δεν μιλάω με τα γυαλιά του παίκτη που προσπαθεί πάντα να τα ρίξει στην διαιτησία.

Καλώς ή κακώς (δυστυχώς θα έλεγα) τα πράγματα έτσι έχουν, λίγοι έχουν την δυνατότητα να φτάσουν να διαιτητεύσουν σε υψηλό επίπεδο. Για τούς πιο γνωστούς τώρα, αυτοί που έχουν κάνει καριέρα σε μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη είναι καλό το επίπεδο. Ή μάλλον θα πω ήταν καλό το επίπεδο και πλέον αν εξαιρέσουμε κάνα δυο τρεις δεν υπάρχουν άλλοι να σταθούν. Δεν μπορώ να ρίξω το φταίξιμο πουθενά και οι διαιτητές δυστυχώς ελέγχονται από το σύστημα, άμα αλλάξει αυτό ίσως γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι δεν υπάρχει και πολύ μέλλον στην Ελλάδα να γίνεις διαιτητής και αναγνωρισμένος.

1200px-Olympiacos_BC_logo.svg

Κεφάλαιο Ολυμπιακός

Πώς αξιολογείς την περίοδο Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό;

Τον coach bullet τον αγάπησα από την πρώτη κιόλας στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό για να αναλάβει. Ταίριαζε απόλυτα για τα δικά μου γούστα και φάνηκε κιόλας. Τον στήριζα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή που έφυγε από τον Ολυμπιακό. Στα 4 χρόνια που υπηρέτησε, θα το πω έτσι γιατί ήταν στρατιώτης και ήταν Ολυμπιακός, την ομάδα την αγαπούσε όσο κανένας άλλος. Ζήσαμε πολλές χαρές αλλά και λύπες μαζί . Ήταν εκεί πάντα κύριος με τα όλα του. Από τον κ. Σφαιρόπουλο μου λείπει μια Ευρωλίγκα, θα ήθελα πολύ να είχε πάρει μια με τον θρύλο μας. Αυτό με στεναχωρεί λίγο αλλά τα πρωταθλήματα που πήρε με τον Παναθηναϊκό, και ειδικά αυτό μέσα στο ΟΑΚΑ, με κάνει να τα ξεχνάω όλα. Για εμένα ήταν επιτυχημένο το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό και αν οι συγκυρίες ήταν καλύτερες (τραυματισμοί στην Πόλη), είτε οι 2 τελικοί δεν γινόντουσαν στις χώρες των διοργανωτών, τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Ήταν τελικά τόσο λανθασμένη όσο κρίνεται εκ του αποτελέσματος η επιλογή Μπλάτ;

Το θέμα Μπλατ… Αααχ αυτός ο προπονητής… Μόλις είδα την ανακοίνωση ότι τελικά έκλεισε, ένιωσα μια μεγάλη χαρά λες και είχαμε πάρει την Ευρωλίγκα και δεν θα σου πω ψέματα, τότε πίστεψα πολύ ότι μπορούμε να την χτυπήσουμε. Και στη αρχή φάνηκε, ξεκινήσαμε την χρονιά με 8-2 αν θυμάμαι καλά. Εκ του αποτελέσματος όμως κρίνεται λανθασμένη η επιλογή του, δεν βγήκε ακριβώς όπως το περιμέναμε, ήταν και τα οικονομικά προβλήματα εκείνη την εποχή.

Δεν έφτιαξε όπως θα ήθελε το ρόστερ για να αποδώσει τα μέγιστα η ομάδα, οι παίχτες  δεν του βγήκαν και σε συνδυασμό με όλα όσα έγιναν τότε και την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα, δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο η κατάσταση για την νέα χρονιά. Παρόλα αυτά πάντα κάτι μπορεί να πάει στραβά και να συμβούν διάφορα και η χρονιά να μην κυλήσει όπως το περιμένεις. Είχαμε μεγάλες βλέψεις με τον ερχομό του η αλήθεια είναι όλοι μας. Τον ευχαριστούμε που τίμησε τον Ολυμπιακό μας μια τέτοια προσωπικότητα, αυτό που ήταν δεν αναιρεί ότι προσπάθησε για το καλύτερο της ομάδας!

Ήταν η φετινή στελέχωση ή η διαχείριση από Κεμζούρα ο λόγος της αγωνιστικής κατάρρευσης μέχρι την έλευση Μπαρτζώκα;

Για τον Κεμζούρα τώρα. Φάνηκε ότι είχε γνώσεις πάνω στο παιχνίδι, ήθελε να περάσει την νοοτροπία του στους παίκτες, αλλά νομίζω ότι δεν μπορούσε να σταθεί εύκολα σαν πρώτος προπονητής στην ομάδα μας. Για την στελέχωση δεν μπορώ να πω πολλά, κράτησε τον κορμό και με κάνα 2 ακόμα προσθήκες προσπάθησε να κυνηγήσει κάτι παραπάνω, σε κάποιους αγώνες έλεγα τι μπασκεταρα παίζουμε. Αλλά δεν υπήρχε διάρκεια σε όλο αυτό, παρόλα αυτά δεν του ρίχνω ευθύνες, με ό,τι είχε πορεύτηκε. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και από τις καλύτερες ομάδες, ο κόσμος του είναι ισχυρός και τα παράπονα είχαν αρχίσει ήδη.

Ήταν θέμα χρόνου κάποια στιγμή να σκάσει όλο αυτό, και να ψάξει ο Ολυμπιακός για έναν προπονητή που θα ήταν ικανός να εμπνεύσει για τους παίχτες και θα μπορούσε να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Και τον βρήκε, ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι εκτός από τον Γιώργο Μπαρτζώκα που ήρθε; Ανέλαβε δουλειά και αμέσως τα πράγματα έγιναν καλύτερα, οι παίχτες ανεβάσανε ρυθμούς, διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού και διαβάσματος και επιτέλους παίξαμε άμυνα, ένα στοιχείο που το είχαμε χάσει. Φυσικά επανήλθε και η μαχητικότητα του να μην τα παρατάμε ποτέ.

Είναι ο coach B έτοιμος για να τρέξει το project;

Είναι ο πλέον κατάλληλος για να τρέξει το πρότζεκτ. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο που μπορεί να το κάνει. Είναι ένας γνωστός σε όλους μας προπονητής, που ανέδειξε ακόμα παραπάνω τον Ολυμπιακό με το πάθος του για την ομάδα και γι’αυτό που κάνει. Έχει τον τρόπο να κάνει τους παίκτες δικούς του, τους κερδίζει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Φάνηκε κιόλας από την πρώτη στιγμή. Είδαμε να παίζουν παιδιά που με τούς άλλους δεν κάνανε τίποτα. Και πιστεύω ότι αυτό έγινε γιατί μοίρασε ρόλους, ο καθένας ήξερε τι πρέπει να κάνει. Επίσης είναι ο πλέον κατάλληλος για να βρίσκει παίχτες και να τους αναδεικνύει. Όποτε περιμένουμε τι θα γίνει και την νέα χρονιά με όλα αυτά που συμβαίνουν, να ξεκινήσουμε από την αρχή και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές.

Θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του;

Πιστευω πως ναι, θα είναι η μεγαλύτερη του πρόκληση. Θυμάμαι όταν είχε φύγει, κάπως άδικα για εμένα, γενικά εδώ στην Ελλάδα το έχουμε αυτό με τούς προπονητές, δύσκολα τους πιστεύουμε και τούς αλλάζουμε συνέχεια. Το να ξαναγυρίσει όμως δείχνει ότι συγχωρεί, αγαπάει την ομάδα και αυτό που κάνει, και τον νοιάζει μόνο να κάνει σωστά την δουλειά του και αυτό φαίνεται. Αν όλα πάνε καλά και μπορεί να έχει αυτά που ζητάει για να φτιάξει την ομάδα όπως ακριβώς θέλει, και σε αυτό όλοι ξέρουμε ότι είναι ο καλύτερος, τότε πιστεύω θα βγει κάτι καλό. Πρέπει να υπάρξει υπομονή και στηρίξει από όλους μας  και νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά.

Με δεδομένο το μειωμένο budget σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές του τι θα πρέπει να προσέξει στην στελέχωση της ομάδας του 20/21;

Μετά την φυγή και του Milutinov όπως όλοι ξέρουμε, και δεδομένου ότι πρώτον ο Σπανούλης δεν είναι πλέον αυτός πού ήταν και δεύτερον ο Πρίντεζης δεν μπορεί να τραβάει 40λεπτα στην πλάτη του την ομάδα, η ομάδα θα πρέπει να στραφεί σε παίκτες οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χαρακτήρες που θα βάλουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα θα ξέρουν τους ρόλους τους και θα λειτουργούν θετικά για το σύνολο. Ο κορμός όσο γίνεται θα πρέπει να παραμείνει ίδιος να μην χαλάσει αυτό που τόσα χρόνια προσπαθούμε να χτίσουμε (Σπανούλης-Πρίντεζης-Παπανικολάου). Έχω εμπιστοσύνη στον coach B και είμαι σίγουρος τώρα που μιλάμε ότι δουλεύει σκληρά ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό. Ας τον αφήσουμε να κάνει την δουλειά του και να τον στηρίξουμε μέχρι τέλους έτσι όπως κάνουμε και με την ομάδα τόσο καιρό. Αυτός ξέρει καλύτερα τι πρέπει να γίνει για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να ξανανέβει και να βρεθεί ξανά εκεί που πρέπει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Συζήτηση με τον προπονητή του Προμηθέα - Μάκη Γιατρά

Πριν μερικές μέρες είχαμε την τιμή να κάνουμε μια πολύ όμορφη συζήτηση […]

Subscribe US Now

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: