Euroleague Season #22 Pregame #13 @ Unics Kazan

Filman

Φίλες και φίλοι του RPG καλησπέρα! Πάει λίγος καιρός που έχουμε να τα πούμε ελέω υποχρεώσεων, αλλά τουλάχιστον μας βρίσκω στο (8-4) και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά από ένα εμφατικό διπλό στο Μιλάνο (η αντιπροσωπεία της σελίδας με Σπανούλαρο, Αταραξία και Θύμιο δούλεψε καλύτερα κι από το playbook του Μπαρτζώκα). Εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο αισιόδοξα σενάρια του μυαλού μας, παράλογη ευστοχία ή αποτέλεσμα σωστού ball movement?

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ομάδα, όπως έχει δομηθεί, θα ζει και θα πεθαίνει με το ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο.

Από το αποκαρδιωτικό της προηγούμενης Δευτέρας στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό στη στεφάνη που μοιάζει με βαρέλι στο Mediolanum forum, της Παρασκευής. Τελικά ποιος Ολυμπιακός είναι ο φετινός; Αυτός με τον αιώνιο αντίπαλο ή αυτός στο Μιλάνο; Μήπως να ξανασυστηθούμε; Παρεμπιπτόντως το πρώτο διπλό ήταν απαραίτητο και βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά, καθώς τα ματς που ακολουθούν είναι καθοριστικά για να κλείσει με καλό συντελεστή νικών-ηττών ο πρώτος γύρος.

Αρχής γενομένης από σήμερα στο παγωμένο Καζάν. Η πόλη Καζάν απλώνεται σεμνά στην συμβολή των ποταμών Βόλγα και Καζάνκα, με την υπέροχη αρχιτεκτονική της να συνδυάζει την παιχνιδιάρικη διάθεση με τη σοβαρότητα. Αποτελεί την πρωτεύουσα του Ταταρστάν και είναι μια πόλη ιδιαίτερα γνωστή στη Ρωσία, καθώς αποτελεί κέντρο της Ταταρικής κουλτούρας. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Καζάν είναι Ρώσοι και Τάταροι. Η ιστορία της πόλης αρχίζει το Μεσαίωνα και συνδέεται με την ίδρυση της “Βουλγαρίας του Βόλγα” και την “Χρυσή Ορδή” (σας τα πετάω έτσι νέτα χωρίς πολλές επεξηγήσεις για να γκουγκλάρετε ορισμένοι να μάθετε που τραβιέται ο Θρύλος μας απόψε – στην τελική μπασκετικό μπλόγκ είμαστε!) Αργότερα, στην ίδια περιοχή, ιδρύθηκε το, επίσης ταταρικό, Χανάτο του Καζάν. Το Καζάν καταλήφθηκε από τους Ρώσους το έτος 1774. Η κατάληψη της πόλης οδήγησε στην σφαγή των Τατάρων, έτσι η ταταρική κουλτούρα τέθηκε υπό διωγμό. Κατά τη βασιλεία της Τσαρίνας Αικατερίνης Β’ επετράπη στους Τατάρους να χτίσουν τζαμιά στη πόλη του Καζάν, με αποτέλεσμα να τεθεί τέλος στο διωγμό της ταταρικής κουλτούρας. Η ιστορία της περιοχής όπως καταλαβαίνετε είναι γεμάτη από διωγμούς και αναταραχή.

Ένα αντίστοιχο τέλος θα επιδιώξουμε να θέσουμε κι εμείς στο σερί της Unics, που μετράει 4 συνεχόμενες, βρίσκεται σε εξαιρετικό αγωνιστικό timing και αθόρυβα βρίσκεται μια ανάσα πίσω μας (7-5). Ο Velimir Perasovic έχει συγκροτήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που όσο περισσότερη ομοιογένεια αποκτά τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται αγωνιστικά. Καταρχάς έχει μέγεθος που τρομάζει. Η 5αδα Lorenzo Brown, Hezonja, Vorontsevich, John Brown, Jekiri παίζει να είναι και η ψηλότερη στη διοργάνωση, που σημαίνει ότι σε κάθε αλλαγή στα screens οι κοντοί μας θα πέφτουν πάνω σε τείχος. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στον John Brown, αφού θεωρώ ότι με τον Walkup είναι, αυτή τη στιγμή, είναι οι δυο πιο dominant αμυντικοί στη διοργάνωση. By the way (όπως λέμε στη Νίκαια..), η Unics είναι πρώτη σε κλεψίματα σε όλη τη διοργάνωση, οπότε ο περιορισμός των ριψοκίνδυνων πασών είναι κομβικό ζητούμενο στην κυκλοφορία μας σήμερα, δεδομένου ότι όλοι είναι ψηλοί και απλώνουν χέρια. Οπωσδήποτε πρέπει να ρευστοποιήσουμε το κεφάλαιο Fall, που διανύει εξαιρετική φόρμα και μπορεί να τραβήξει δεύτερο αμυντικό πάνω του, ώστε να προκύψουν ξανά συνθήκες για πολλά καλά σουτ, όπως στο Μιλάνο. Εννοείται πως το ποσοστό μας στο τρίποντο θα αποτελεί και σήμερα τον ρυθμιστή της έκβασης του αγώνα. Είναι ομάδα που τρέχει πολύ στο transition, οπότε θα πρέπει να το κόψουμε εξ αρχής χρησιμοποιώντας έξυπνα τα φάουλ. Ανεβαίνει σημαντικά και ο NBAer O J Mayo, ενώ και οι Canaan και, ο πρόσφατα ενσωματωμένος, Timma θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, δε θέλει και πολύ να σου κάνουν τη ζημιά. Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε λίγο περισσότερο σήμερα τον Acy, αφού προβλέπω να πέφτει μπόλικο μπασκετικό ξύλο εκατέρωθεν.

Είμαι αισιόδοξος για το αποψινό. Για να δούμε. Λίγες ώρες έμειναν. Jump ball στις 6:00. Ραντεβού Βόλγα και Καζάνκα γωνία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Βρε Λορένζο τι λες τώρα..

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκε τόσο για Ολυμπιακό όσο και για […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x