Post Game RS #12 @ CSKA Moscow

p3nnyhardaway

Δυστυχώς η ομάδα μας δεν τα κατάφερε την Πέμπτη το βράδυ στη Μόσχα, απέναντι στην CSKA, και η ήττα συνοδεύτηκε από κακή συνολικά εμφάνιση, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Ο coach Μπαρτζώκας επέλεξε να ξεκινήσει με δίδυμο Σλούκα Σπανούλη στα guards πλαισιώνοντας τους με τους ΠαπανικολάουLivioMartin. Αρχικά τρέξαμε κάποια pick ‘n’ roll με Σπανούλη και Σλούκα και, η αλήθεια είναι ότι, εκμεταλλευτήκαμε την αδυναμία του Milutinov να είναι επιθετικός στην pick ‘n’ roll άμυνα. Ο Milutinov έπαιζε μια πολύ παθητική flat άμυνα η οποία έδινε τη δυνατότητα στα guards μας να νιώσουν άνετα και να εξερευνήσουν το παρκέ. Έτσι, οι 8 από τους 11 πρώτους πόντους μας προήλθαν από φάσεις όπως η παρακάτω. Ο Σπανούλης πατάει άνετα στο ζωγραφιστό και πασάρει ανενόχλητος στον Martin.

Ακόμη μια παρόμοια φάση με τον Σλούκα να κάνει ό,τι και ο Σπανούλης παραπάνω.

Ξανά το ίδιο μοτίβο και ο Σλούκας έχει άπλετο χώρο να σηκωθεί για 2 pull up jumper.

Βούτυρο στο ψωμί για τους δύο έμπειρους guards της ομάδας οι παραπάνω φάσεις, credit και στον Martin για τα καλά screens.

Η CSKA χωρίς τους James Clyburn στο αρχικό της σχήμα ήταν νευρική στην επίθεση και με ένα καλό πρώτο εξάλεπτο για εμάς φτάσαμε να προηγούμαστε με 9-17. Και κάπου εδώ ξεκινάει η αντεπίθεση της “ρώσικης αρκούδας” η οποία εκμεταλλεύτηκε κάποια miss match του Clyburn με τον Σλούκα, ένα τρίποντο του James, αλλά και 3 πολύ εύκολα χαμένα δικά μας lay up πολύ κοντά στο καλάθι, για να περάσει οριακά μπροστά με 20-19 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο είδαμε κάτι που σπάνια βλέπουμε φέτος, δηλαδή σχήμα χωρίς κλασικό χειριστή καθώς στον άσσο έπαιζε ο Jenkins και στο “2” οι Mckissic/Λαρεντζάκης. Αυτό διήρκεσε για 6 λεπτά και σε αυτό το διάστημα αμυντικά παλέψαμε. Όμως στην επίθεση πετύχαμε μόλις 4 πόντους, αν και πάλι χάσαμε αρκετά σουτ με πραγματικά καλές προϋποθέσεις καθώς η μπάλα κυκλοφορούσε αρκετά γρήγορα.

Παρακάτω δύο χαρακτηριστικές φάσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει καλάθι.

Έτσι φτάσαμε στο 30-23 για να επιστρέψουν Σλούκας και Σπανούλης και με κάποιες ωραίες φάσεις που προήλθαν από την δημιουργία του Βασίλη βρήκαμε ξανά κάποιους πόντους, προσπαθώντας να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο έκλεισε με 39-29 και δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η διαφορά δεν αντικατόπτριζε την πραγματικότητα, ουσιαστικά η διαφορά θα μπορούσε να ήταν άνετα στο ένα ή δύο σουτ με τόσα χαμένα ελεύθερα lay up ή τρίποντα.

Αυτό που δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας είναι το τραγικό 3ο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο επιθετικό κομμάτι. Η άμυνά μας μέχρι εκείνο το σημείο άντεχε καθώς στο 28’ είχαμε κρατήσει την CSKA στους 48 πόντους, αλλά επιθετικά δυσκολευόμασταν τρομερά να βρούμε ρυθμό. Το σχήμα με ΠαπανικολάουMckissic Livio είχε αθλητικότητα και αποτελεσματικότητα σε διαφορετικές καταστάσεις στην άμυνα (σπάσιμο screen, αλλαγές στην άμυνα, recovers, close out)  αλλά και κακό spacing. Η περιφερειακή απειλή δεν υπήρχε πουθενά στο παιχνίδι μας (3/16 τρίποντα ως το 3ο δεκάλεπτο, πολύ άστοχοι οι LivioMckissicΣπανούλης οι οποίοι πρέπει να ανεβάσουν τα ποσοστά τους συνολικά-για αρχηγό είμαι σίγουρος-) ενώ ταυτόχρονα η CSKA είχε ανεβάσει την ένταση στην άμυνα, κυρίως με τα hedge out του Bolomboy, αλλά και με τον Milutinov ο οποίος βρήκε καλύτερες τοποθετήσεις στην pick ‘n’ roll άμυνα. Και από τη στιγμή που δεν μπορείς να παράγεις επιθετικά, μοιραία θα δεχτείς απανωτούς πόντους από μια ομάδα με το επιθετικό ταλέντο της CSKA. Κάπως έτσι το 46-34 2,5 λεπτά πριν λήξει η 3η περίοδος, έγινε 56-38 στο τέλος της, με τον Μπαρτζώκα να αποβάλλεται εν μέσω έντονων διαμαρτυριών του προς τους διαιτητές.

Η τέταρτη περίοδος ήταν πραγματικά τυπική διαδικασία και τουλάχιστον κρατάμε την αντίδραση που έβγαλαν ο Πρίντεζης και ο Mckissic, δίνοντας πόντους από προσωπικές φάσεις (+2 τρίποντα ο Πρίντεζης). Προσωπικά κρατάω και τη διάθεση του Ellis να παλέψει στα μόλις 9 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο υγιής Ellis είναι πολύτιμος για την ομάδα και μετά την περιπέτεια με τον ιό θα επανέλθει και αυτός σε καλύτερο επίπεδο.  Παρακάτω δύο άμυνες μετά από pick ‘n’ roll πάνω στον James στην 4η περίοδο.

Συμπερασματικά θεωρώ ότι, σε δεύτερη ανάγνωση, η εικόνα μας σαν ομάδα απέχει από αυτό που είδαμε προχθές το απόγευμα και αυτή η εμφάνιση θα ξεχαστεί γρήγορα. Η CSKA έβγαλε στη φόρα κάποιες αδυναμίες μας αλλά πραγματικά περνάνε σαν ταινία μπροστά από τα μάτια μου τα άχαστα lay up (ειδικά δύο ανενόχλητα του Πρίντεζη ακριβώς κάτω από το καλάθι). Σκέφτομαι ότι σπάνια θα έχουμε τόσο κακό ρυθμό επιθετικά και θα είμαστε τόσο άστοχοι, τουλάχιστον στα σουτ που βγαίνουν μετά από ωραίες συνεργασίες και κυκλοφορία της μπάλας. Ο coach δουλεύει για το σύστημα και φαίνεται κυρίως στις pick ‘n’ roll δράσεις που τρέχει με την χρήση πολλών screens για να δημιουργήσει το απαραίτητο separation για τους χειριστές μας. Έλλειψε αρκετά το καλό spacing/σουτ που φέρνουν οι Vezenkov και Harrison στο παιχνίδι, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να απελευθερωθούν όλα τα guards μας και η ομάδα συνολικά. Λίγη υπομονή να κάνουμε ώστε να βρεθούν ξανά όλα τα παιδιά μαζί και να μπορέσουν να δέσουν, ώστε να έρθουν καλύτερες εμφανίσεις και περισσότερες νίκες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Aperitif Ep.8 (03/12/2020) - O Σταυρός

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x