Love the game

Red Emerald

Στο RPG έχουμε ένα άτυπο κανόνα. Ο καθένας κάνει ότι κάνει και κάποια στιγμή συνήθως το βραδάκι και ειδικά μετά από αγώνες ξεκινάει μια ωραία κουβεντούλα που οδηγεί σε διάφορες καλές παρατηρήσεις. Η συνήθης κατάληξη είναι να τους κυνηγάω να γράψουν όσα είπαμε σε ένα κείμενο και αυτοί να με γράφουν κανονικά χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες περί work life balance, ατέλειωτες ώρες εργασίας, Phd, Masters, φρικαλέες ιστορίες με προμηθευτές, υπαρκτές και μη γκόμενες και διάφορα άλλα ευφάνταστα. Δεν λέω καλά παιδιά είναι όλοι τους αλλά δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή παρά να τους βγάλω στην σέντρα καταγράφοντας την χθεσινοβραδινή μας στιχομυθία – και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να ποστάρουμε και σε κάποιου είδους podcast τις κουβέντες μας. Όλα λοιπόν ξεκίνησαν ως εξής…

 

Red Emerald: Η εμφάνιση είναι μάλλον ανησυχητική..

8a_nice: Δεν θα το έλεγα. Αν και θέλω να το ξαναδώ δεν μου αρέσαμε αμυντικά.

Elidor: Λίγο υπερβολικό το ανησυχητική εμφάνιση. Αμυντικά πολλά πράγματα δεν βγήκαν όπως δεν βγήκαν ούτε με το Μιλάνο. Η μέτρια περιφερειακή άμυνα ας πούμε είναι μάλλον χρόνιο πρόβλημα. Κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

8a_nice: Βεζενκοφ τρομερά θετικός! Ως τώρα δηλαδή ο πιο θετικός όλων και μάλιστα σε τομείς που ήταν ερωτηματικό.

Elidor: Ναι και βγάζει μεγάλη θέληση. Που δεν είχε δείξει να είναι ιδιαίτερα hustle παίκτης. Πέρα από την αθλητικότητα και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε πει.

Red Emerald: H περιφερειακή άμυνα όταν έχεις Σπαν, Μαντζαρη και Στρελνιεκς δεν μπορεί να είναι καλύτερη.

Elidor: Μπορεί να κάνω λάθος και να απομονώνω συγκεκριμένες φάσεις αλλά μου φαίνεται πως ο Toupane για τα σωματικά του προσόντα θα έπρεπε να είναι καλύτερος αμυντικός. Δίνει ευκολά το φάουλ.

Red Emerald: Η απογοήτευση για εμένα είναι ο Τιμμα … τουρίστας μέχρι τώρα και αμυντικά ο Λεντει πολύ soft

Elidor:  Ο Timma ναι είναι ντεμί ακόμα. Ο LeDay μου φαίνεται πως δεν μπορεί να ματσάρει τα περισσότερα κανονικά Center της λίγκας. Γι’ αυτό ίσως μας φαίνεται soft.

8a_nice: Είναι υπερφορτωμένα τα forwards. Το θέμα είναι όταν κάποιος δεν παίζει καλά να μη βγάζει αυτό που βγάζει ο Τιμμα.

Elidor: Τώρα θυμήθηκα την ερώτηση για το ποιος παίκτης ενδεχομένως δε μας βγει φέτος. Νομίζω ο 8a_nice είχε πει κάποιον Forward λόγω συνωστισμού. Το οποίο για την ώρα βγάζει νόημα.

Red Emerald: Με δεδομένο ότι ο Τουπαν είναι swingman και αμυντικά στο 2 μπορεί να παίξει σχεδόν τους πάντες – εάν ο Τιμμα ήταν «τίμιος» θα είμασταν οκ. Τώρα έχει γίνει μεγάλο μπέρδεμα εκεί και όλοι τους είναι εκτός κλίματος.

8a_nice: Βασικά ο Τιμμα υπολογιζόταν και ως 4. Με δεδομένο ότι ο Βεζένκοφ θα ξεκίναγε με 7-8 λεπτά max. Με Βεζένκοφ MVP ως τώρα λογικό να είναι μπερδεμένος ο Λετονός.

Red Emerald: Όταν ο Kane σου κάνει PIR 28 και ο Di Bartlomeo 17 δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει με Wilbekin και Pargo.

Elidor: Εν τω μεταξύ σε δυο φάσεις που βρέθηκε ο Βάγγος με τον Kane, δεν πρόλαβε ούτε να τον δει! Του έκανε το φάουλ της απελπισίας..

8a_nice: Μόνο από το μυαλό κρύβεται πλέον.. ρε πως τα κατάφερε.

Elidor: Αν τον δει κάποιος είναι αδύνατο να πιστέψει πως κάποτε ήταν όχι μόνο καλός αμυντικός αλλά και τύπου lockdown.

8a_nice: Αναρωτιέμαι όμως ποιους μάρκαρε? Δε θυμάμαι πχ στην Πόλη σε ΤΣΣΚ και Μπάρτσα με κάποιο εκρηκτικό γκαρντ. Δε θυμάμαι να κλειδώνει ποτέ κάποιον τέτοιον. Με την εξέλιξη του παιχνιδιού πολύ απλά έμεινε πίσω.

Elidor: Εκείνα τα παιχνίδια κρίθηκαν στους 60 πόντους. Τα 6 χρόνια δεν είναι πολλά αλλά στον αθλητισμό είναι αιώνας. Είναι σαν τα σκυλίσια χρόνια που μετράνε επί τέσσερα. Τελείως άλλες οι ομάδες πλέον. Και νομίζω πως ακόμα δεν έχουμε ακολουθήσει απόλυτα σε αυτό. Ο Nigel Williams Goss είναι μια καλή προσθήκη προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι εμφανές ότι δίνει άλλο ρυθμό όταν είναι μέσα. Νομίζω κάνει όσα θα έκανε ο Σλούκας.<Που είσαι ρε Σόμπερ να γίνει χαμός!> Επίσης η Efes μάλλον θα μας απασχολήσει σοβαρα φέτος.

Red Emerald: Ρε παιδιά τι συζητάμε τώρα για να μοιάζεις αθλητικός – με τα σημερινά δεδομένα – οι Σπανούλης, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς, Τιμμα και Μπόγρης πρέπει να φύγουν. Το ερώτημα είναι (άντε και έγινε αυτό στο μέλλον) από Έλληνες ποιος να έρθει ειδικά στους κοντούς δεν υπάρχουν επιλογές. Σε αυτή την περίπτωση κλείνει τις θέσεις ο Μπλατ με αμερικανικούς πυραύλους και αλλάζουν όλα.  Αλλά όσο αρνείσαι να δεις την πραγματικότητα ως διοίκηση θα έχουμε ημίμετρα.

 Elidor: Κοίτα νομίζω δεν έχει νόημα να γίνει κάτι τέτοιο, κάθε ομάδα έχει και μη αθλητικούς. Η Real Madrid πήρε ευρωπαϊκό με μπροστάρη έναν 37άρη παίκτη που ίσως είναι ο λιγότερο αθλητικός ψηλός της λίγκας (Reyes). Ούτε ο Milutinov είναι ιδιαίτερα αθλητικός αλλά δε μας χαλάει. Θες και άλλα στοιχεία που δεν μπορείς να τα θυσιάσεις στο βωμό της αθλητικότητας. Το ρόστερ κατά τη γνώμη μου με τα τωρινά δεδομένα είναι καλό. Προτίμησαν να επενδύσουν σε προπονητή (τεράστια διαφορά το κασέ του σε σχέση με Σφαιρόπουλου) και τον στήριξαν με επιλογές που σε μεγάλο βαθμό έκανε ο ίδιος. Σε βλέπω λίγο απαισιόδοξο.

8a_nice: Άμα ήταν ρε Νικ να πάει απότομα το μπασκετ προς τα κει η Χίμκι θα το σηκώσει. Χρειάζεται ισορροπία μεταξυ διαβάσματος αθλητικοτητας και πολλών άλλων. Ειδικά στο μπασκετ Μπλατ

Red Emerald: Η επιλογή Μπλατ είναι μετά από Ομπράντοβιτς και Μέσινα ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Οι επιλογές δεν 100% δικές του γιατί η ομάδα είχε κλειστά συμβόλαια με Μιλουτίνοφ και Στρελνιεκς ενώ ο Ελληνικός κορμός είναι το ταμπού της ομάδας – και το κριτήριο εδώ είναι η διάθεση της διοίκησης. Όσο για την ισορροπία συμφωνώ πως χρειάζεται αλλά πρωτίστως χρειάζεται να αναδείξει νέους ηγέτες οι οποίοι – εφόσον θα έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους – και θα είναι πολλά λεπτά στο παρκέ – πρέπει να είναι άνω του μετρίου αθλητικοί!  Και αυτό πλην Γκος κ Τουπαν στους ξένους δεν υπάρχει. Δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά ρεαλιστής και φαίνεται πως η χρόνια θα είναι δύσκολη. Εδώ θα είμαστε να με κράξετε αν πέσω έξω.

Elidor: Το ξέραμε αυτό. Νομίζω δεν το λέμε για πλακά όλο το καλοκαίρι πως θα είναι σεζόν με ups και downs. Και θα γίνουν σίγουρα κάποιες βελτιώσεις στην πορεία. Εννοώ Δεκέμβρη ή καλοκαίρι. Γιατί το process είναι ακόμα στην αρχή.

8a_nice: Μα γι’ αυτό είπα κι εγώ εξ αρχής ότι το ταβάνι είναι για του χρόνου

Elidor: Ο ελληνικός κορμός πλέον δεν είναι τόσο δυνατός όσο νομίζουμε πάντως. Κάποτε ήταν ο πυρήνας. Φέτος έχουν μπει πιο πολλοί παίκτες από ποτέ στην εξίσωση. Και δε μιλάω για garbage time αλλά για προσπάθεια να γίνουν πρωταγωνιστές. Νομίζω ο David Blatt δεν το παίζει διπλωμάτης σε αυτό, έχει ήδη βάλει την ομάδα προς αυτήν την πορεία. Πέρα από το εμφανές λάθος με τον Μάντζαρη στο ρόστερ, νομίζω ότι ουσιαστικά οι υπόλοιποι τρεις (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου) αξίζουν κάθε δευτερόλεπτο που παίζουν φέτος. Για τον Μάντζαρη είναι εμφανές πως φέτος δεν έχει το ρόλο που είχε βρέξει χιονίσει επί Σφαιρόπουλου. Νομίζω ότι έχει πάψει να είναι ταμπού ο ελληνικός κορμός. Κάποτε είχε μανία με αυτό ο σύλλογος. Πλέον πάμε να μπούμε σε μια πιο ισορροπημένη κατάσταση. Αλλά δεν θα γίνουμε αύριο το πρωί κιόλας σαν τις τουρκορωσικές που δεν έχουν γηγενή ούτε για δείγμα. Για την ώρα δεν υπάρχει λόγος. Στο 1-2 χρόνια θα φανεί.

8a_nice: Σαν ματσαρίσματα πάντως καμία εκ των ΤΣΣΚ, Ρεάλ, Φενέρ δεν έχει τα τρομερά αθλητικά κ γρηγορά ποδιά στους κοντούς. Η ισορροπία σε όλα τα κομμάτια δε γινόταν να γίνει σε μια χρονιά θα ήταν και λάθος.

Elidor:  Ναι, δεν λειτουργούν ετσι οι ομάδες. Το project Blatt μου φαίνεται πως πέρα από τίτλους ή καλό μπασκετ που μπορεί να προσφέρει, ίσως το κυριότερο πράγμα που μπορεί να μας δώσει είναι κάποια fundamentals για το μέλλον. Μια ταυτότητα.

8a_nice: Tο θέμα είναι να μείνει τεχνογνωσία. Δηλαδή στη μετρά Μπλατ εποχή χίλιες φορές να μείνει ο Κεζμουρα μαζί με κάποιον βοηθό πάρα να πας σε άλλον προπονητή – σε άλλη φιλοσοφία.

Elidor: Σήμερα έβλεπες πάλι τους παίκτες να σουτάρουν αν το νιώθουν, χωρίς να κουράζουν την κατοχή. Είναι πασιφανές ότι έχουν ατομικές ελευθερίες στο παρκέ χωρίς να κάνουν ό,τι θέλουν. Εμένα αυτό σαν θεατή ως πρώτη γεύση με γεμίζει και με το παραπάνω.

 

8a_nice: Eξ άλλου για να μην κοροϊδευόμαστε το θέμα είναι να μείνεις κοντά στους τίτλους και στα ματς αυτά και θα έρθει και η σειρά σου!

Elidor: Ναι, το επιτελείο του είναι πολύ έμπειρο. Τίμιος ο Τόμιτς και ο Μαρμαρινός αλλά πλέον υπάρχει διαφορά εδώ.

8a_nice: Το λέω σαν φιλοσοφία. Να μην γίνει πάλι leap από Μπαρτζώκα σε Σφαιρόπουλο. Να υπάρχει πολιτική και λογική τι μπορείς και θες να υπηρετήσεις. Δηλαδή εγώ με Σφαιρόπουλο είχε αρχίσει να μου αρέσει η λογική πάμε να παίξουμε ξύλο – ταλέντο πολύ δεν υπάρχει. Θα νικήσουμε στην δύναμη κλπ.  Αλλά δεν είδα συνέπεια κ εργαλεία για αυτό.

Elidor: Και ίσως είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα, αλλά μου αρέσει που ο coach φαίνεται υπερβολικά μη πιεσμένος. Αυτό περνάει και στους παίκτες. Προφανώς δεν εννοώ ότι είναι τουρίστας, κοιμάται και ξυπνάει με την έννοια του πως θα βελτιώσει την ομάδα. Αλλά δεν έχει αυτό το σφιγμένο επικοινωνιακό ύφος που είχε ο Σφαιρόπουλος ή και ο Μπαρτζώκας ακόμα. Θα βάλει την πίεση στους παίκτες του χωρίς να είναι ανάγκη να βλέπουμε εμείς οι απ’ έξω έναν συνεχώς ιδρωμένο και εκνευρισμένο προπονητή. Οι παίκτες πέρα από tacticians θέλουν και προπονητές-ψυχολόγους.

8a_nice: Είναι θέμα status και αυτοπεποίθησης.

Elidor: Και παραστάσεων. Συμφωνώ.

8a_nice: Ο Μπαρτζώκας διαδέχτηκε Ντούντα! Δύσκολο.. Ο Σφαιρόπουλος είχε αρχικά όσο πετύχαινε μια χαρά προφίλ. Μετά λύγισε όπως ήταν λογικό. Το σημείο καμπής είναι η διαιτησία!

Elidor: Ναι, μετά όπως λες και πιο πάνω, άρχισε να χάνει με το δικό του στιλ. Εκεί υποδομήθηκε πλήρως νομίζω. Έστω και υποσυνείδητα.

8a_nice: Για τον Σφαιρόπουλο ήταν ο ημιτελικός πριν 2 χρόνια με Παο στο κύπελλο.

Elidor: Εδω ελπίζω να μείνει αλώβητος ο Blatt. Είναι εκτός της λογικής του. Όσο πλύση εγκεφάλου κι αν προσπαθήσουν (ας μην κρυβόμαστε) να του κάνουν εντός της ομάδας ότι εδώ μας αδικούν!

8a_nice: Δε με νοιάζει να μιλήσει γι’ αυτό! Στη λογική όμως στρατηγικής Είμαι ο Μπλατ και ως όνομα απαιτώ για την ομάδα μου καλύτερα σφυρίγματα <Red Emerald: Κάπου εδώ με είχε πάρει ο ύπνος και το έχασα αυτό το ωραίο καλαμπούρι του 8a_nice! Κρίμα…>

Elidor: Στη λογική στρατηγικής, όχι να χαλάσει πνευματικά τον ίδιο.

8a_nice: Ναι ως εκεί

Elidor: Νομίζω πως πείσαμε τον Νίκο πως δεν πρέπει να ανησυχεί από τώρα τόσο. Ίσως πλέον μπορούμε να πάμε για ύπνο.

Red Emerald: Να τα κάνω όλα ένα κείμενο;

Εδώ πετάγεται και ο άρτια αφιχθείς Red&Gun

 Red&Gun: Kαι άργησες! Εμένα μου άρεσε αρκετά η ομάδα. Kαι μου άρεσε η αντιμετώπιση από τα μέσα της 1ης περιόδου και μετά που φάνηκε να αφήνουμε οριστικά πίσω το ματς με την Αρμάνι. Θεματάκια θα έχουμε όλη τη χρονιά. Ευρώπη δηλαδή δύσκολο και το Final 4, Ελλάδα επειδή και οι άλλοι δεν είναι τίποτα το φοβερό αν προσέξουμε μπορούμε το πρωτάθλημα. Αν δεν έχουμε τίποτα περίεργα πάλι….

Elidor: Η δημοσίευση τέτοιας τρομερής στιχομυθίας είναι παραπάνω από επιβεβλημένη! Ωστόσο υπάρχει το εξής ελάττωμα στον κόσμο. Ο κόσμος δεν πείθεται από την γοητεία του υπαρξιακού πυρήνα ενός γεγονότος παρά μόνο από την αποτίμησή του. Τρομερά θλιβερό. Είναι κάποιο είδος αντιληπτικής ασθένειας ίσως αυτό. Γι’ αυτό στρέφεται στις εγωκεντρικές αναλύσεις του πέους <πιθανότατα μόλις διαβάσατε μία τέτοια>, και τις ρουφάει ως το μεδούλι. Προτιμά να δει την φωτογραφία του Έβερεστ από το να πάει στο ίδιο το Έβερεστ. Sad :/

Μετά από αυτό μάλλον δεν είχαμε πολλά περισσότερα να πούμε και επιστρέψαμε στις ζωούλες μας. Αλλά η φράση του Elidor με στοίχειωσε και με έβαλε σε σκέψεις. Ίσως αυτή η τελευταία φράση του φίλου Elidor να ακούγεται κυνική αλλά μου θύμισε ένα πόνημα που είχε πέσει κάποτε στα χέρια μου σχετικά με τον Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ. Ο Ρώσος θεατρικός συγγραφέας και δραματουργός που έζησε το μεγαλύτερο διάστημα της σύντομης ζωής του στη Ρωσία (πέθανε το 1904 μόλις 44 ετών) – επέμενε να κάνει μία διάκριση ανάμεσα στην επίλυση των προβλημάτων και τη σωστής παρουσίαση τους, θεωρώντας μόνο το δεύτερο υποχρεωτικό για τον καλλιτέχνη.  Ο Τσέχοφ καθιερώνει ως μία αναγκαία προϋπόθεση του να «θέτεις σωστά προβλήματα». Κάθε έργο του Τσέχοφ υποδεικνύει τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε περίπτωση που το πρόβλημα της «πραγματικής αλήθειας» πρέπει να τεθεί σωστά.  Και παρότι ο Τσέχοφ δεν γνώρισε ποτέ τους αντικειμενιστές (οι οποίοι ως φιλοσοφικό ρεύμα εμφανίστηκαν πολύ αργότερα και με κύρια εκπρόσωπο την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της Αυν Ραντ) θα συμφωνούσε σίγουρα μαζί τους στο ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Η λογική είναι το μόνο μέσο του ανθρώπου για γνώση, είναι το βασικό του μέσο για επιβίωση. Αλλά η εξάσκηση της λογικής εξαρτάται από την επιλογή του κάθε ατόμου. «Ο Άνθρωπος είναι ένα ον της ηθελημένης συνειδητότητας».

Με αυτά τα βαθυστόχαστα – καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε και όπως έγραψε και ο φίλος μου ο DYSS στην νέα μας στήλη (3-and-D) που θα ασχολείται με το ΝΒΑ – ως την επόμενη εβδομάδα, να περνάτε καλά, μπασκετικά και να αγαπάτε το παιχνίδι! Whatever that means.. just think about it.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

NBA- Week 2

Φίλες και φίλοι γεια σας και καλώς ήρθατε στην 3-and–D! Η στήλη φτάνει […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x