NBA- Week 1

Φίλες και φίλοι γεια σας και καλώς ήρθατε στην 3-and-D!

Η νέα αυτή στήλη εγκαινιάζεται σήμερα στο blog του Red Point Guard και θα ασχολείται αποκλειστικά με τον θαυμαστό κόσμο του NBA. Θα τα λέμε σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα, αναλύοντας 3 πράγματα που ξεχώρισαν στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, την εβδομάδα που πέρασε. Ο γραφών παρόλο που αρνείται πεισματικά να πάρει στα σοβαρά τον εαυτό του (παρόλο βέβαια που συχνά αναφέρεται σε εκείνον στο τρίτο πρόσωπο…), παίρνει πολύ σοβαρά το παιχνίδι και το ζει στο μάξιμουμ. Το ίδιο ελπίζω να κάνετε και εσείς.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας δούμε τα 3 γεγονότα που σημάδεψαν την πρώτη εβδομάδα του πρωταθλήματος:

  1. Ομαδικές επιδόσεις:

Ανατολική Περιφέρεια

Οι Toronto Raptors έκανα ρεκόρ 3-0 επικρατώντας αρχικά των Cleveland Cavaliers. Εντάξει, μπορεί ο Tristan Thompson να έκανε την δήλωση-γκάφα της χρονιάς λέγοντας ότι οι Cavaliers είναι οι πρωταθλητές της Ανατολής και όποιος θέλει να γίνει πρωταθλητής στην θέση τους πρέπει να περάσει από το Cleveland, αλλά οι πρεμιέρες κρύβουν πάντα παγίδες και κανείς δεν θέλει να κάνει ποδαρικό με το αριστερό. Ειδικά όταν για πρώτη φορά φοράει την τιμημένη καναδέζικη φανέλα ένας εκ των κορυφαίων παικτών του NBA και ο μόνος πραγματικός ανταγωνιστής του Γιάννη Αντετοκούνμπο για Καλύτερος Παίκτης της Ανατολικής Περιφέρειας, ο Kawhi Leonard. Κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση (24 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 2 ασσίστ και 2 λάθη σε 37 λεπτά) έδειξε από το πρώτο παιχνίδι ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του rookie head coach Nick Nurse στην Γη της Επαγγελίας, a.k.a. NBA Finals.

Image result for toronto raptors 2018-19

Και αν το πρώτο παιχνίδι δεν είχε δυνατό αντίπαλο, το δεύτερο ήταν απέναντι στον βασικό συν-διεκδικητή της πρωτιάς στην Ανατολή, τους Boston Celtics. Και σε αυτό το παιχνίδι οι Raptors πήραν την νίκη, δύσκολα μεν, αλλά καθαρά και αποφασιστικά (113-101). Με πρωταγωνιστή ξανά τον Kawhi Leonard (31 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασσίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 35 λεπτά), κέρδισαν ένα statement game, από αυτά που όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της χρονιάς σίγουρα το κύκλωσαν και το περίμεναν πως και πως.

Το τελευταίο νικητήριο παιχνίδι της εβδομάδας ήταν στην έδρα μιας ομάδας που κάθε χρόνο είναι ανταγωνιστική, έχει ένα από τα καλύτερα δίδυμα guard στη Λίγκα, αλλά πάντα καταφέρνει να αποδώσει χειρότερα από ότι περιμένουμε. Μιλάμε φυσικά για τους Washington Wizards των John Wall και Bradley Beal (και από φέτος του χαμογελαστού αλλά ανίκανου πια να έχει οποιοδήποτε σημαντικό impact, Dwight Howard), οι οποίοι πήγαν την περσινή σειρά του πρώτου γύρου των Play-off με τους Raptors στα 6 παιχνίδια. Ο Kawhi Leonard μπορεί να μην έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι, αλλά ο Kyle Lowry ήταν πραγματικός ηγέτης και οδήγησε τους Raptors σε δύσκολη νίκη (117-113) με 28 πόντους, 12 ασσίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 4 λάθη σε 34 λεπτά.

Δυτική Περιφέρεια

Στην Δύση με το ίδιο ρεκόρ (3-0) ξεκίνησαν την σεζόν οι Denver Nuggets, του πολλά υποσχόμενου Nicola Jokic. Στο πρώτο παιχνίδι «άλωσαν» το Staples Center, παίζοντας όμως με την ομάδα του L.A. που ΔΕΝ έχει τον LeBron James, τους Los Angeles Clippers (107-98). Οι Clippers δεν αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστικοί φέτος, καθώς βρίσκονται σε φάση re-building έχοντας ξεφορτωθεί την τριάδα των Chris Paul, Blake Grιffin και DeAndre Jordan τους τελευταίους 15 μήνες. Άρα η νίκη ήταν σημαντική μόνο και μόνο για καλό ποδαρικό. Πρωταγωνιστής ο Jokic με 21 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασσίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 2 λάθη σε 33 λεπτά.

Image result for denver nuggets 2018-19

Στο season opener στο Pepsi Center, οι Nuggets έκανα μια επαγγελματική νίκη απέναντι στους αδύναμους Phoenix Suns με 119-91. Το μόνο αξιοσημείωτο γεγονός θα το αναλύσουμε στο δεύτερο μέρος της στήλης, στις ατομικές επιδόσεις.

Τέλος, την πιο εντυπωσιακή και σημαντική νίκη τους την πέτυχαν απέναντι στους back-to-back πρωταθλητές Golden State Warriors με 100-98. Χρειάστηκε βέβαια το απίθανο κόψιμο του Juancho Hernangomez στο εξ επαφής lay-up του Damian Jones στην εκπνοή του παιχνιδιού για να τα καταφέρουν, αλλά η νίκη είναι νίκη. Πρωταγωνιστής ξανά ο Nicola Jokic με 23 πόντους, 11 ριμπάουντ, 6 ασσίστ και 2 λάθη σε 32 λεπτά, με άξιο συμπαραστάτη τον Gary Harris με 28 πόντους.

 

2. Ατομικές επιδόσεις:

Αυτό που κατάφερε ο Nicola Jokic στο παιχνίδι με τους Suns το έχει καταφέρει μόνο ένας παίκτης στην ιστορία της Λίγκας: triple double με 30+ πόντους και 100% ευστοχία στα σουτ! Θαυμάστε: 35 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασσίστ, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 0 (μηδέν) λάθη σε 30 λεπτά, με 11 στα 11 δίποντα και 3 στα 3 τρίποντα! Ο μόνος άλλος που το έχει καταφέρει; Ο ανυπέρβλητος Wilt Chamberlain!

Image result for denver nuggets 2018-19

Ο Σέρβος σέντερ έκλεισε την εβδομάδα με μέσους όρους 26.3 πόντων, 10.3 ριμπάουντ και 7.3 ασσίστ. Πραγματικά εντυπωσιακός.

 

3. Γεγονός που έκανε εντύπωση:

Ο καυγάς στο Staples Center. Σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι ανάμεσα στους Los Angeles Lakers (στο ντεμπούτο του LeBron James στην Πόλη των Αγγέλων) και τους Houston Rockets, περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος και με την διαφορά στον 1 πόντο, ξέσπασε καυγάς μέσα στο γήπεδο με την συμμετοχή- κυρίως- των Chris Paul, Rajon Rondo και Brandon Ingram. Και οι 3 αποβλήθηκαν από το παιχνίδι, ενώ την επόμενη μέρα ανακοινώθηκαν οι τιμωρίες τους: 4 αγωνιστικές για τον Ingram, 3 για τον Rondo και 2 για τον Paul. Για τους Lakers τα επόμενα 4 παιχνίδια περιλαμβάνουν 2 με τους San Antonio Spurs και παιχνίδια κόντρα σε Phoenix και Denver. Λογικά ενώ αρχικά θα στόχευαν σε 2-3 νίκες, με Ingram και Rondo εκτός δεν βλέπω πως μπορούνε να κάνουν πάνω από 1 νίκη. Ο Paul θα εκτίσει την ποινή του με Utah και L.A. Clippers εντός έδρας, άρα μάλλον δεν θα έχουν πρόβλημα να κάνουν το 2-στα-2.

FUN FACT: από το γήπεδο αποβλήθηκε ο γνωστός τραγουδιστής και αρχηγός τον Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis, μετά από χρήση… άσχημης γλώσσας προς τον Chris Paul.

Αυτά τα λίγα για αυτή την εβδομάδα αγόρια και κορίτσια. Αν σας άρεσε η στήλη και θέλετε να συνεχίσετε να την διαβάζετε, κάντε ένα like, ένα share, μια χαμογελαστή φατσούλα βρε αδερφέ. Θα πάρω 2 likes από τους δικούς μου λογαριασμούς (official και  burner…), αλλά καλό θα ήταν να είχα και μερικά ακόμη. Πληροφορίες και τρόποι επικοινωνίας στο Red Point Guard Facebook account. θα χαρώ πολύ να τα λέμε και μέσω των comments.

Ως την επόμενη εβδομάδα, να περνάτε καλά, μπασκετικά και να αγαπάτε το παιχνίδι!

 DYSS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Love the game

Στο RPG έχουμε ένα άτυπο κανόνα. Ο καθένας κάνει ότι κάνει και […]

Άλλα κείμενα

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x