RPG the Forum

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

RPG Banner

Όταν ξεκίνησα αυτό το blog τον Φεβρουάριο του 2016 το έκανα αποκλειστικά για να γράφω για τον μπασκετικό Ολυμπιακό και την πορεία του στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ως οπαδός του Ολυμπιακού και φίλαθλος των κορυφαίων Ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων προσεγγίζω την πορεία της ομάδας στη διάρκεια του χρόνου βάση αποτελεσμάτων, προσωπικών εμπειριών / απόψεων και την βοήθεια της στατιστικής. Αν και εξ ορισμού οπαδός των big data & fact based analytics προσπαθώ να παραμένω ανοικτόμυαλος σε θεωρίες που βασίζονται στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στην ίδια την εξέλιξη του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει πως αποδέχομαι την ήττα, την αποτυχία,  ατυχία, την ελλειπή ανάγνωση της τακτικής εξέλιξης ως μέρος της διαδικασίας και όχι ως αντικείμενο καταστροφολογίας και απαξίωσης ανθρώπων και ομάδων – γιατί αυτό ακριβώς είναι για εμένα ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το μπάσκετ – πεδίο αυτο βελτίωσης. (αρκεί να θέλεις να μαθαίνεις από τα όποια σου λάθη)

Μέχρι εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσα αποσπασματικά διάφορες άλλες αντίστοιχες σελίδες στις οποίες και γνώρισα κάποιους εξαιρετικούς μπασκετικούς σχολιαστές μερικοί εκ των οποίων συμμετέχουν και ενεργά πλέον στο Red Point Guard. Δεν μπορούσα όμως να παραμείνω καιρό σε κάποια σελίδα γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα κάτι γινόταν και αντί για το παιχνίδι οι χρήστες αναλωνόντουσαν σε προσωπικές / οπαδικές αντιπαραθέσεις, spamming και ατελείωτο υβρεολόγιο – πολλές φορές χωρίς λόγο.

Ταυτόχρονα όμως δεν περίμενα ποτέ πως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το δικό μας blog θα είχε τόσους followers που θα επικοινωνούν μαζί μας μέσω email, twitter & Facebook για να μας δώσουν την δική τους οπτική σε κάτι που γράψαμε σε κάποια από τα άρθρα μας. Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι πως ορισμένα σχόλια είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από τα άρθρα και τις θέσεις μας. Και αυτός ακριβώς ήταν και ο σκοπός της δημιουργίας του blog να φτιάξουμε ένα εναλλακτικό χώρο σχολιασμού για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Με σεβασμό στην ομάδα, το παιχνίδι, τους αντιπάλους και με απώτερο σκοπό να προσελκύσουμε φίλους με αντίστοιχη νοοτροπία.

Σήμερα λοιπόν προσθέτουμε και ένα φόρουμ στην σελίδα μας για να δώσουμε την δυνατότητα στους φίλους αυτούς που μέχρι σήμερα μας έχουν τιμήσει με το ενδιαφέρον τους να πάρουν θέση στα Ολυμπιακά μπασκετικά δρώμενα. Το φόρουμ προστέθηκε για να συνεισφέρει στην προσπάθεια που κάνει το blog μας να υπάρξει ένας πραγματικά εναλλακτικός / φιλελεύθερος χώρος απόψεων για τον μπασκετικό Ολυμπιακό και όχι ένα χώρος οπαδικής ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ανάγνωσης της πραγματικότητας. Και αυτό για να έχει επιτυχία πρέπει να γίνεται όσο περισσότερο αμφίδρομα ώστε όλοι να ωφελούμαστε από τις απόψεις των διαφόρων σχολιαστών. Η οφέλεια έγκειται τόσο στην ποιότητα των απόψεων όσο και στην καταγραφή των τάσεων στο κάθε ζήτημα. Και σίγουρα δεν μπορεί να διασφαλιστεί ούτε να επιβληθεί παρά μόνο εάν οι συμμετέχοντες στο φόρουμ το επιδιώξουν.

Στην Ελληνική ιντερνετική μπλογκόσφαιρα υπάρχουν ήδη αρκετές σελίδες, blogs και forum που δίνουν βήμα σε οποιονδήποτε θέλει να σχολιάσει τα παντός φύσεως αθλητικά δρώμενα. (Και ως εκ τούτου η δική μας προσθήκη μας δεν θα αποτελέσει ως εργαλείο επικοινωνίας κάποια καινοτομία.)

Δυστυχώς όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η έλλειψη παιδείας, η μηδενική ανοχή στην αντίθετη άποψη, η ενόχληση όταν ακούγονται δυσάρεστες απόψεις, αλλά και ο άκρατος οπαδισμός (με τις παρωπίδες του) – οδηγεί σε λεκτικές ακρότητες και παραλογισμούς που υπερ-τονίζουν το ήδη νοσηρό κλίμα. Ταυτόχρονα για να έχει μια συζήτηση νόημα και χρησιμότητα οφείλουν όλοι να σεβαστούν κάποιους κοινούς κανόνες επικοινωνίας.

Για αυτό τον λόγο και γιατί κανείς μας δεν έχει ούτε τον ελεύθερο χρόνο, αλλά και ούτε την διάθεση να διαπαιδαγωγήσει οποιονδήποτε δεν μπορεί να σεβαστεί τον εαυτό του και τους συνομιλητές του – ο κανονισμός λειτουργίας θα εφαρμόζεται αδιακρίτως προς όλους και χωρίς εξαιρέσεις. Και το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. 

Το γεγονός πως οι φίλοι και authors του blog είμαστε Ολυμπιακοί και γράφουμε για την ομάδα μας δεν σημαίνει πως δεν εκτιμούμε και σεβόμαστε τις αντίπαλες ομάδες, παίκτες, προπονητές και οπαδούς. Προφανώς και έχουμε την δική μας «Ολυμπιακή» οπτική των πραγμάτων – ΑΛΛΑ στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης και λόγου κανείς δεν θα έχει ασυλία και δεν θα είναι υπεράνω κριτικής (ειδικά όσο αυτή γίνεται κόσμια και σέβεται τους κανόνες της σελίδας μας).

Από την στιγμή λοιπόν – που ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη είναι απαραίτητη προυπόθεση για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στις συζητήσεις μας. Φίλαθλοι και οπαδοί οποιασδήποτε ομάδας είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν – ειδικά δε όσους μας ενώνει η αγάπη και το ενδιαφέρον μας για το παιχνίδι. Αλλά Ολυμπιακοί και μή θα πρέπει να θυμάστε πως μπορεί ο συγκεκριμένος χώρος έχει Ολυμπιακή ταυτότητα – αλλά επιδιώκει την ανταλλαγή απόψεων με αλληλοσεβασμό, λογική και με μπασκετικούς όρους. Και εκεί είναι που θα επιδιώξουμε να κάνουμε την διάφορα στη νοοτροπία. 

Όποιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό θα χάσει το χρόνο του και νομοτελειακά θα διαγραφεί.

Αν λοιπόν μοιράζεστε κάποιες από τις ιδέες και την νοοτροπία μας, και μπορείτε να σεβαστείτε τον εαυτό σας και τους συνομηλιτές σας θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.

Εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο.

LINK

 

Please follow and like us: