Euroleague Season #22 Pregame #8 vs AS Monaco

Filman

Φίλοι και φίλες του RPG καλησπέρα. Έχουν απομείνει ελάχιστες ώρες πριν την αποψινή αναμέτρηση με τους “πρίγκηπες” της Monaco. Σαν πολύς καιρός δεν πέρασε από την τελευταία φορά που είδαμε τα ερυθρόλευκα χρώματα να πάλλονται στα παρκέ της Euroleague; Κάτι η μέθη από την οριακή νίκη επι της Fener, κάτι το ρεπό στις εγχώριες διοργανώσεις το περασμένο ΣΚ, το σύνδρομο στέρησης άρχισε να βαράει κόκκινο. Είμαστε και στο 5-2, για όσους δεν το θυμούνται, και η στατιστική του Οκτώβρη έγραψε 9/11 στο σύνολο των διοργανώσεων. No bad at all, που λένε και στα χωριά μας. Εν τω μεταξύ είναι τόσο ευμετάβλητη η κατάσταση στην, και φέτος απρόβλεπτη και απαιτητική Euroleague, που μετά τα τελευταία στραπάτσα των CSKA και Barcelona, μπορεις σήμερα να βρεθείς, με ενδεχόμενη νίκη, στη δεύτερη θέση με 6-2, πίσω από την μόνη πρώτη Milano, που βρίσκεται στο 7-1.

Βέβαια δε θα είναι καθόλου εύκολο, αφού οι Μονεγάσκοι αποτελούν, μέχρι τώρα, τη μία από τις δυο ευχαριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης. Η άλλη φυσικά είναι η Villeurbanne. Γενικότερα φετος η εκπροσώπηση της Γαλλίας παρουσιάζει υψηλά στάνταρ ποιότητας και δεν αποκλείω μια από τις 2 να βρεθεί τελικά στην οκτάδα, αφού η έως τώρα πορεία τους μπορεί εύκολα να τους προσδώσει το χαρακτηρισμό του μαύρου αλόγου. Κάθε χρόνο εμφανίζεται ένα τουλάχιστον, πέρυσι ήταν οι Γερμανοί του Trichieri, φέτος ίσως είναι οι Γάλλοι.

Μιας και αναφέρθηκα στη Γαλλία δε θα μπορούσα να μην πω και 2 λόγια για την πανέμορφη μεσογειακή πόλη, της αποψινής μας αντιπάλου. Το Πριγκιπάτο του Μονακό, μια μικρή πόλη- κράτος, με θέα στα πεντακάθαρα γαλάζια νερά της Μεσογείου, είναι ένα μέρος φημισμένο για την πολυτέλεια και τον πλούτο του. Στην κορυφή του λόφου, στις πλαγιές του οποίου απλώνεται η πόλη του Μονακό, βρίσκεται το Palais Princier (Πριγκιπικό Παλάτι), όπου ήταν η κατοικία της πριγκίπισσας Γκρέις και, σήμερα, του γιου της, Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ. Περισσότερο γνωστό είναι το Μόντε Κάρλο, μια περιοχή που λούζεται στον ήλιο, το χρήμα και την πανάκριβη σαμπάνια, εκεί όπου φιλοξενείται το Grand Prix Formula 1, ο ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Πόκερ και το Rally του Μόντε Κάρλο.

Με μονοθέσιο της Formula 1 μοιάζει και το φετινό σύνολο του Μαυροβούνιου coach, Mitrovic. Η σταχτοπούτα της διοργανωσης, ως τροπαιουχος του περσινού Eurocup, δείχνει αποφασισμένη να κάνει κρότο στην φετινή πρώτη της συμμετοχή. Αρχής γενομένης από το καλοκαίρι που ενισχύθηκε εμφατικά, με παίκτες τύπου James και Motiejunas αγόρασε εμπειρία και ουσία, ενώ και ο Will Thomas είναι πλέον βετεράνος πρώτης γραμής. Βετεράνος ειναι ο γηγενής Leo Westermann, ο Γάλλος Μάντζαρης οπως αρέσκεται να λέει ο Navaho, αλλά θα απουσιάζει από το σημερινό παιχνίδι. Ιδιαίτερη αδυναμια έχω στον Σέρβο Andjusic που, μαζι με τον επισης ευρωλιγκάτο Brock Motum, είναι οι 2 πιο επικίνδυνοι έξω από τα 6,75. Προσθέστε σε αυτούς και τα πολύ ψηλά κορμιά που διαθέτουν, με τις ελαχιστες άσπρες γάμπες, κι έχετε ένα σκληροτράχηλο σύνολο. Κερασάκι στην τούρτα , ο NBAer Dwayne Bacon, που ήρθε να προσθέσει κι άλλα μούσκουλα στην ήδη γυμνασμένη περιφέρειά της. Και μια ειδική αναφορά στον γνωστό μας Diallo. Αλήθεια πόσο δικαιωμένος θα νιώθει για την απόρριψη του απο τον ΠΑΟ και την ένταξη του στον σύλλογο του Mitrovic;; Ρητορικό ερώτημα. Φυσικά και δεν υπάρχει προϊστορία ανάμεσα μας, αφού οπως προείπαμε πρόκειται για rookie της διοργανωσης. Τρέχουν όμως ένα 4-3, με νικες απέναντι σε CSKA, Ερυθρό, Παναθηναϊκό και Unics, αλλά και 3 αμφίρροπες ισπανικες ήττες από Barca, Real και Baskonia.

Εν κατακλείδι, θα είναι ζόρικο και οριακό το αποψινό απέναντι σε ένα τύπο ομάδας που γενικά δε μας ταιριάζει και έχει πλεόνασμα σε hustle, αλλά και ατομική ενεργεια. Απουσίες έχουμε σήμερα;; Θεωρητικα καμία , αλλά πρακτικά ναι. Τον Quincy Acy. Ο σκληροτράχηλος αμερικανός forward, που προσγειώθηκε εντελώς ξαφνικά στον κόκκινο πλανήτη προχθές το πρωί, είναι ένας παιχτης που θα ήταν απαραίτητος σήμερα. Οι άμυνές του και γενικότερα το δυναμικό παιχνίδι του θα αποτελούσαν ένα καλό αντίδοτο στη Monaco, που τις περισσεύουν όλα αυτα τα στοιχεία, όμως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να τον δούμε στα κοκκινα. Fall και Walkup θα επωμιστούν όλη τη βρώμικη δουλειά και σήμερα, ενώ περιμένω/προσδοκώ σε καλύτερο shot selection από τον Vezenkov, που η αλήθεια ειναι ότι τελευταια έχει σημαδευτεί και ταυτόχρονα δεν έχει αξιοποιηθει αναλογα. Τα υπόλοιπα σε λιγες ώρες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Προς το παρκινγκ μετά την Μονακό

Photo Credit: Locopicos

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x