Final 4 Κολωνία 2021 – RPG Edition

RPG Team

Στην αρχή ήταν όλοι τους διστακτικοί. Άσε μας ρε Emerald που την βρίσκεις την όρεξη… ναι θα το δούμε το F4… βαριόμαστε για Podcast… βάλε τον Navaho να φτιάξει κανένα βίντεο… ναι καλά αν είναι μόνο μερικές ερωτήσεις γιατί όχι; Τι εννοείς θα τις στείλεις σε DM και πρέπει να απαντήσουμε μέχρι αύριο; Περίμενε… ρε Emerald.. Thanks boyz μιλάμε!

Job done τους την έφερα! Υπό νορμάλ συνθήκες θα είχαμε να πούμε πολλά όμως διάθεση δεν υπάρχει πολύ και έτσι θα πάρουμε θέση για το Final 4 της Κολωνίας μάλλον επιδερμικά. Ακολουθούν 8 μπασκετικές ερωτήσεις και 10 μουρλοί μπασκετόγαυροι να σχολιάζουν πόσο άσχημα μπορεί να πάει αυτό…

Ερώτηση 1η

Περιμένεις με την ίδια ανυπομονησία το Final 4 ή φέτος είναι αλλιώς;

Red Emerald

Για εμένα το φετινό F4 είναι ως μη γενόμενο, σαν να ζω έναν εφιάλτη από τότε που κλειδωθήκαμε μέσα λόγω Covid και περιμένω να ξυπνήσω και όλα να είναι ένα ψέμα.

RednGun

Κανένα Final 4 δεν είναι το ίδιο, όταν από εκεί λείπει η αγαπημένη σου ομάδα. Και βέβαια αυτό το Final 4 δεν είναι σε τίποτα ίδιο με όλα τα προηγούμενα, όπως άλλωστε και η φετινή αγωνιστική περίοδος, χωρίς τον κόσμο στις εξέδρες. Τώρα θα μου πείτε τι κόσμο θα είχαν στις εξέδρες οι συγκεκριμένες ομάδες; Ε, με εξαίρεση ίσως την Barcelona, οι υπόλοιποι φίλαθλοι θα μπορούσαν να πάνε και για θέατρο. Αλλά ας είναι. Ακόμα κι αυτοί θα λείψουν. 

Filman

Final 4 χωρίς Θρύλο δεν μπορεί να προκαλεί την ίδια προσμονή με όλα τα άλλα. Το άδειο γήπεδο επίσης δεν προδιαθέτει για κάτι φαντασμαγορικό, θα θυμίζει περισσότερο τουρνουά προετοιμασίας του Σεπτέμβρη.

P3nny Hardaway

Περιμένω με ανυπομονησία κάθε μεγάλη γιορτή του μπάσκετ και το Final-4 αποτελεί τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη! Ακόμη και όταν δε συμμετέχει σε αυτό ο Ολυμπιακός, η διαδικασία ανάδειξης του Πρωταθλητή Ευρώπης μέσα από do or die παιχνίδια είναι πάντα συναρπαστική! Ευελπιστούσα ότι θα βλέπαμε φιλάθλους στις κερκίδες αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη καθώς η υγεία όλων προέχει.

Manolo77

Η αλήθεια είναι πως όσο και αν είμαστε φίλαθλοι του μπάσκετ, όσο και αν αυτή η μεγάλη γιορτή για το άθλημα στην Ευρώπη, μας κρατάει πάντα σε αγωνία και με το ενδιαφέρον μας πολύ υψηλό, είναι διαφορετικό να έχεις να περιμένεις τη συμμετοχή του Ολυμπιακού… Οι ατελείωτες ώρες πριν το τζάμπολ, η ιεροτελεστεία κατά τη διάρκεια των αγώνων και όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όταν αγωνίζεται η ομάδα μας, δύσκολα αντικαθίσταται, τουλάχιστον όσον αφορά το συναισθηματικό κομμάτι, από μια ουδέτερη παρακολούθηση αυτών των αγώνων!

Charles Bronson

Ποιο Final 4?

TerrenceNesquik

Κανένα Final-4 δεν είναι ίδιο χωρίς Ολυμπιακό, ωστόσο παραμένει από τις τοπ αθλητικές στιγμές της χρονιάς για μένα. Ίσως φέτος να το περιμένω λίγο περισσότερο, αν σκεφτούμε ότι έχουν περάσει 2 χρόνια από το τελευταίο.

Spanoularos

Το final 4 σαν μπασκετικοί το περιμένουμε πως και πως. Φυσικά θέλουμε ο Ολυμπιακός να είναι εκεί, όμως πάντοτε θα το παρακολουθούμε. Φέτος όμως, πολλές φορές με έχω πιάσει ξενερωμένο. Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Η ένταση καλώς ή κακώς πέφτει.

Navaho

Κάθε χρόνο για μένα το final 4 της Euroleague είναι η αθλητική κορύφωση της σεζον. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν εννοείται πως ανυπομονώ το ίδιο για το φετινό, και ας μην είναι εκεί ο Ολυμπιακος.

Ataraxias

Το φετινό το περιμένω με λιγότερη ανυπομονησία από ότι τα F4 όπου συμμετέχει ο Θρύλος μας, αλλά από τη μια πλευρά με περισσότερη από τα υπόλοιπα εδώ και καιρό, λόγω της ακύρωσης του περσινού, από την άλλη δεν θα έχει κόσμο και ξενερώνω.

 

Ερώτηση 2η

Περιέγραψε την δική σου ιδανική κατάσταση, περιβάλλον, φίλους, συνθήκες κλπ για να δεις τους αγώνες ημιτελικούς και τελικό.

Red Emerald

BBQ και παγωμένες μπύρες με λίγους καλούς φίλους που θα καταλήξει σε παρακολούθηση των 2 αγώνων και στο τέλος θα συνεχίσουμε με ανάλυση του τι είδαμε και προβλέψεις για τον τελικό.

RednGun

Η ιδανική κατάσταση είναι πάντα στο γήπεδο, κι ας μην έχω καταφέρει να παρεβρεθώ σε κάποιο Final 4. Από κει και πέρα όταν δεν υπάρχει το άγχος, κάθε μάζωξη που περιλαμβάνει junk food, αναψυκτικά, μπύρες, καλή παρέα και φυσικά τους αγώνες του Final 4 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ονειρική. 

Filman

Ιδανική συνθήκη είναι στου Θύμιου με όλα τα παιδιά από το γκρουπ , φαγητό με χαμηλά λιπαρά και αναψυκτικό με stevia.

P3nny Hardaway

Η ιδανική κατάσταση για να παρακολουθήσω το Final Four είναι με πολλούς φίλους μαζεμένους, γενικά με πολλή φασαρία και «παρόλες» για το που κατευθύνεται το μπάσκετ στην Ευρώπη και αναλύσεις για τους λόγους που η ομάδα μας απέτυχε να φτάσει στις 4 καλύτερες της Ευρώπης. Επειδή δεν έχω βρεθεί από κοντά σε Final Four, θεωρώ ότι η δια ζώσης παρουσία θα αποτελούσε επίσης μια ιδανική κατάσταση για να παρακολουθήσω αυτούς τους αγώνες ειδικά όταν συμμετέχει και η ομάδα μας.

Manolo77

Έχοντας βιώσει όλα τα final 4, από το μακρινό 1988 και την παρθενική συμμετοχή του Άρη, μέχρι το τελευταίο στη Βιτόρια, σίγουρα έχω πολλά να διηγηθώ… Ειδικά όσον αφορά τον Ολυμπιακό, έχω δει τα παιχνίδια του στη διοργάνωση, κάτω από όλες τις συνθήκες: Παρών στο Παρίσι, σε γραφεία εταιρείας πριν αρκετά χρόνια, με μια οθόνη γιγαντιαίων διαστάσεων να μας συντροφεύει, πράγμα πρωτόγνωρο για τα τότε δεδομένα, σε reception ξενοδοχείου, σε σπίτια φίλων και στο δικό μου με καλή παρέα, μέχρι και σε μαιευτήριο, το οποίο “σήκωσα στο πόδι”! Αλλά, αν εξαιρέσεις την εμπειρία του γηπέδου, η αγαπημένη μου συνήθεια είναι να μαζεύομαι με την κλασική μου παρέα, στο σπίτι ενός εργένη φίλου, όπου μπορούμε να επιδοθούμε σε κάθε είδους… καφρίλα!

Charles Bronson

Να είμαστε η κλασσική τετράδα στο μπαλκόνι, να έχουμε μαζευτεί πιο νωρίς για ψήσιμο, να έχουμε πλακώσει μπύρες και κρέατα και μετά το τέλος των αγώνων να παίξουμε μπιρίμπα.

TerrenceNesquik

Για Final-4 σαν και αυτό (δηλαδή χωρίς Ολυμπιακό), σ΄ ένα σπίτι με φίλους, μπύρες και λογικά με κάποια πονταρίσματα σε νικητές και παίχτες ( μείνετε συντονισμένοι θα δώσω σημεία για να πάμε μαζί κουβά), για να έχει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον η βραδιά. Με Ολυμπιακό, κράταμε το σπίτι, μειώνουμε τον αριθμό των παρευρισκομένων (κατά προτίμηση μόνο Ολυμπιακοί), αυξάνουμε τις μπύρες (για ν’αντέξουμε) και δεν ακουμπάμε το στοίχημα.

Spanoularos

Συνήθως τα final 4 τα παρακολουθώ μόνος και σπάνια με παρέα γιατί μου αρέσει να αναλύω κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου. Αν παίζει όμως ο Ολυμπιακός σίγουρα θα βρίσκομαι με την εκλεκτή ολυμπιακή μου παρέα.

Navaho

Αν και ο COVID θέτει περιορισμούς στο πως θα ήθελα να παρακολουθήσω τα παιχνίδια του διημέρου, ανυπομονώ να φτάσει Παρασκευή απόγευμα. Ιδανικά θα ήθελα να τα δω με τα υπόλοιπα τρελό παιδιά του Red Point Guard ξεκινώντας με καφέ και καταλήγοντας με γεύμα πλούσιο σε χοληστερίνη, συνοδεία μπύρας, αλλά από την άλλη ίσως δεν ήμουν ιδανική παρέα αφού θα κρατούσα σημειώσεις και θα μιλούσα διαρκώς για το υψηλού επιπέδου μπάσκετ που βλέπουμε. Οπότε μάλλον καλύτερα μόνος.

Ataraxias

Η ιδανική κατάσταση είναι road trip με καλή μπασκετική και ερυθρόλευκη παρέα μέχρι το μέρος διεξαγωγής. Σχετικά κεντρικό σημείο στο γήπεδο, αρκετά ψηλά για να βλέπω όλες τις κινήσεις, μπας και σκαμπάσω τι γίνεται στο παρκέ, όχι πολύ μακριά για να χάνεται η ένταση. Ανάμεσα σε τρελαμένους που αντιδρούμε έντονα όταν παίζει ο Θρύλος μας και ταυτόχρονα ανάμεσα σε μύστες, κυρίως για το όταν παίζουν οι άλλοι. Καταλαβαίνετε, περιγράφω την παρέα μου και το crew του https://redpointguard.com/! Να περάσει ο Θρύλος τον ημιτελικό, ώστε να κυκλοφοράς Σάββατο μέχρι Κυριακή απόγευμα με όρεξη για τα πάντα και ανυπομονησία για τον τελικό!

Στην συχνή τελευταία περίπτωση που δεν παίζει ο Ολυμπιακός μας, βεράντα, οθονάρα, μπίρες, κοψίδια, χάβαλο, μπασκετοσχόλια, σπυριαροκουβέντα και αμπαλοφιλοσοφία. Με το ίδιο crew.

 

 

Ερώτηση 3η

Με ποιόν τρόπο θα εξηγήσεις στην σύντροφο ότι Παρασκευή και Κυριακή έχεις “κανονίσει”;

Red Emerald

Δεν χρειάζεται, μετά από τόσα χρόνια γάμου έχει μάθει και κυκλώνει το ΣΚ ως μη διαθέσιμο για άλλες δραστηριότητες.

RednGun

Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί καθώς θα το δούμε παρέα, με την ίδια διάθεση.

Filman

Δε θα εξηγήσω, απλά θα βάλω στην τηλεόραση EuroLeague ΤV κι αυτό είναι όλο.

P3nny Hardaway

Κάποιοι από εμάς είναι ιδιαιτέρως τυχεροί (το τονίζω αυτό) και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε και πολλά σε τέτοιες περιπτώσεις. ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Manolo77

Με 8 χρόνια έγγαμου βίου στην πλάτη, η σχέση πια είναι σε άλλο επίπεδο, οπότε η Παρασκευή βράδυ είναι “κλεισμένη” από εμένα και τους γιούς μου, να δούμε τους ημιτελικούς στο σαλόνι του σπιτιού. Αλλά για την Κυριακή, δε θα μπορούσα να μη δω τον τελικό παρέα με τους φίλους μου, εξάλλου υπάρχει η ευνοϊκή συγκυρία, με τα γενέθλια ενός εξ αυτών. Άρα υπάρχει κανονικά υπογεγραμμένο “εξοδόχαρτο” με διπλή αιτιολογία μάλιστα!

Charles Bronson

ΧΑ, τι με πέρασες? Δε χρειάζεται να εξηγήσω τίποτα, απλά ανακοινώνω. Ε και μετά δίνω την πιστωτική εν λευκώ!!!

TerrenceNesquik

Κορίτσια είμαι ελεύθερος, λυσσάξτε!!

Spanoularos

Παρασκευή λοιπόν. Μέρα αγώνων. Η σύντροφος θα καταλάβει γιατί γνωρίζει από πρώτο χέρι τι αρρωστακι είμαι οπότε το πιθανότερο είναι να βλέπει σειρά και εγώ αγώνες. Not bad, έχει συνηθίσει..

Navaho

Παρότι η μπέμπα αλλάζει προτεραιότητες και ισορροπίες, η Ναβάχαινα έχει ενημερωθεί εδώ και 15 μερες, με μια ακόμη υπενθύμιση προ 3 ημερών, ότι Παρασκευή από τις 7 και μετά και Κυριακή βράδυ θα έχω περιορισμένο χρόνο. Δεν αντέδρασε αρνητικά, ίσως γιατί έχω αναλάβει τη γενική του Σαββάτου.

Ataraxias

Τετάρτη τελικός Europa, Πέμπτη γενέθλια μπασκετόγαυρου φίλου, Παρασκευή F4, Σάββατο τελικός Champions League, Κυριακή GrandPrix κ F4. Ενδιάμεσα NBA playoffs. Εξηγείται ίσως γιατί δεν έχω σταθερή σύντροφο.

 

Ερώτηση 4η

CSKA vs Efes? Που θα κριθεί ο ημιτελικός;

Red Emerald

H CSKA θα είναι για πρώτη φορά outsider σε ημιτελικό. Περιμένω σκληρή άμυνα από Ιτούδη ίσως και ζώνη προσαρμογής (τύπου Lasso) και στην επίθεση να προσπαθήσει να φθείρει την Efes μέσα στην ρακέτα. Η Efes δεν θα αλλάξει πολλά η κυκλοφορία της μπάλας και το πόσο θα νιώσουν άνετα οι Larkin και Micic θα κρίνουν εν πολλοίς την δική τους απόδοση. Σε αντίθεση με πολλούς εγώ δεν θεωρώ τον Ataman σπουδαίο coach και αν δεν του βγεί το αρχικό πλάνο δεν ξέρω αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Efes είναι ότι βασίζεται πάρα πολύ στο iso των υπερ ταλαντoύχων της κοντών και αν είναι εύστοχοι θα έχουν πλεονέκτημα.

RednGun

Το πιο αμφίρροπο από τα 2 παιχνίδια. Η Efes, θεωρητικά, έχει το πάνω χέρι αλλά η CSKA σε αυτό το ζευγάρι έχει την εμπειρία και το know how. Ο coach Ιτούδης είναι ικανός να βγάλει κάποιον λαγό από το καπέλο, αλλά ακόμα κι αυτός δεν ξέρω αν θα είναι ικανός να εμποδίσει τον Larkin και την παρέα του να βρεθούν στον τελικό της Κυριακής.

Filman

CSKA Efes για μένα είναι πρόωρος τελικός, η μόνη ομάδα που έχει το μέγεθος να ζορίσει τους Τούρκους αλλά θεωρώ ότι το ταλέντο τους φτάνει και περισσεύει για να την πάει τελικο.

P3nny Hardaway

Τρομερό ζευγάρι, κατά τη γνώμη μου ο νικητής θα σηκώσει και το τρόπαιο. Η ομάδα του Ataman δείχνει ότι θέλει να τελειώσει αυτό το οποίο δεν κατάφερε πέρυσι λόγων covid, όμως απέναντί της έχει ένα από τα πιο σταθερά προγράμματα στην Ευρώπη με ένα εξαιρετικό προπονητή ο οποίος ξέρει να μελετάει πολύ καλά τον αντίπαλο και ταυτόχρονα να κάνει το δικό του παιχνίδι. Η CSKA, με οδηγό τον τελικό του 2019 θα επιχειρήσει να βάλει έξτρα πίεση στους LarkinMicic και να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια τους με επιθετικές άμυνες κυρίως όταν σε αυτές εμπλέκεται ο Bolomboy με hard hedges όπως έκαναν οι HinesHunter το 2019. Η απώλεια των JamesMilutinov είναι κομβική για τους Ρώσους, όμως και πάλι έχουν τα εργαλεία για να χτυπήσουν το ματς στα ίσια. Ο Clyburn θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα efficient στον τρόπο που θα κινηθεί με τη μπάλα στα χέρια καθώς θα είναι ο απόλυτος go to guy και από την απόδοσή του θα εξαρτηθούν πολλά τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι. Η CSKA οφείλει να βγάλει και έναν άσο από το μανίκι της ο οποίος θα τραβήξει επίσης την ομάδα επιθετικά (Lundberg/Hilliard) και ταυτόχρονα να δει τους Hackett/Shengelia να πιάνουν τα στάνταρ απόδοσής τους. Φαβορί η Efes έστω και στα σημεία.

Manolo77

Ο πρώτος ημιτελικός είναι η επανάληψη του προς 2ετίας τελικού, με τους ρόλους ίσως διαφορετικούς φέτος. Η Efes στη θέση του φαβορί, ειδικά μετά το φορμάρισμά της, το τελευταίο δίμηνο και από την άλλη η CSKA, η οποία είχε να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση με τον James και τελικά την αποχώρηση του… Σίγουρα η εμπειρία της ρωσικής ομάδας, από τέτοιους αγώνες, μετράει, πολύ περισσότερο όταν δε νιώθει άβολα με την ταμπέλα του φαβορί. Αυτή τη στιγμή, για να μπορέσει να κερδίσει στο μπράντεφερ την Efes, φαίνεται ότι θα πρέπει να περιορίσει το Micic, ο οποίος βρίσκεται στο peak της απόδοσης του και πέραν των Clyburn, Hackett, να μπορέσει να βρει και άλλους πόλους σκοραρίσματος στην επίθεση. Larkin και Singleton αναμένεται να έχουν επίσης κομβικό ρόλο στην Efes, αλλά o X-factor δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ο Beaubois! Efes λίγο πιο μπροστά στην κούρσα σε έναν πολύ ενδιαφέρον ημιτελικό.

Charles Bronson

Νομίζω ότι θα παίξει ρόλο εντέλει το ρόστερ των Τούρκων και εύκολα ή δύκολα θα το πάρουν. Θα εκπλαγώ αν καταφέρει ο Ιτούδης και κάνει το κόλπο γκρόσο.

TerrenceNesquik

”Αααα αυτά τα παιχνίδια τα παίρνει αυτός που τα θέλει περισσότερο…ααα όποιος βάλει τα μεγάλα σουτ…ααα…”
Όχι εντάξει στα σοβαρά, θεωρώ ότι ο coach Ιτούδης θα το πάει όσο μπορεί πιο χαμηλά το παιχνίδι. Πιέζοντας πολύ την μπάλα, βάζοντας όσο περισσότερο μέγεθος μπορεί για να κλείσει διαδρόμους και passing game των Τούρκων. Ξέρει ότι ένας (τουλάχιστον) από τους δύο (LarkinMicic) θα παίξει, αυτό που πιστεύω ότι θα κάνει είναι να τους μειώσει τις επιλογές επιθετικά, ρισκάροντας το ένας μ’ έναν. Αν καταφέρει να κρατήσει χαμηλά τους άλλους δύο της περιφέρειας (SimonBeaubois), θα έχει καλές πιθανότητες. Ο coach Αtaman, από την άλλη πρέπει να αποβάλλει το άγχος του πρέπει από τους παίχτες του, κάτι που φάνηκε να είχαν στη σειρά με τη Real και τη γλίτωσαν στο τσακ. Επίσης με τον Pleiss θα κοιτάξει να βγάλει από τη ρακέτα VoigtmannBolomboy (θα παίξει;) για να δώσει χώρο δράσης στους κοντούς, αλλά και να πάρει ότι μπορεί από Dunston στα λεπτά που θα ματσάρει με τον Eric. Αν καταφέρει να τελειώσει και φάσεις σε πρώτο χρόνο θα έχει πλεονέκτημα.

Spanoularos

Πρώτος αγώνας CSKAEFES, το παιχνίδι που περιμένω με μεγαλύτερη ανυπομονησία, διότι αγωνίζεται το φαβορί με αντίπαλο έναν από τους αγαπημένους μου, στο καθαρά μπασκετικό πλαίσιο, τον Δημήτρη Ιτουδη. Θα δούμε σίγουρα καινούργια πράγματα από την ρωσική ομάδα, που θα έχει αντίπαλο το μεγάλο φαβορί, Efes, που αν πέρσι την σταμάτησε ο covid19 φέτος θα μπορέσει κάποιος; Πολλά θα κρίνει ο πάγκος, αφού η Efes έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι και είναι σε όλες τις θέσεις γεμάτη. Από την άλλη, την πληγωμένη από τραυματισμους CSKA δεν γίνεται να την διαγράψεις. Με καλή εμφάνιση του Sengelia και στις 2 πλευρές μπορούν πολλά να γίνουν.

Navaho

Στο Efes CSKA νομίζω όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα καταφέρει ο coach Ιτούδης και οι παίχτες του να ελέγξουν το ρυθμό, επιβαλλόμενοι κυρίως ποντάροντας στο μεγεθός του. Επειδή θεωρώ πως ο Sengelia, όπως και στη σειρά με Fener, θα έχει δυσκολίες, περιμένω πολύ ποστάρισμα στον Clybern, αρκετές προσπάθειες στον Voigtman που θα παίξει όσο στο παρκέ θα βρίσκεται ο Sanli, για να τιμωρήσει το drop. Από κει και πέρα όμως Hackett, Lundberg, Strelnieks, Hilliard πρέπει να κάνουν υπέρβαση για να ελέγξουν τους πυραυλοκίνητους της Efes. Περιμένω ψηλά σχήματα από CSKA με Kurbanov και Clybern για να λύσει, μέσα από τις αλλαγές, τους γρίφους. Μικρό προβαρδισμα σε Efes.

Ataraxias

Στην περιφέρεια. Αν αντέξει αμυντικά εκεί η CSKA θα έχουμε ματς, αν όχι μέχρι και συντριβή μπορεί να έχουμε. Προβλέπω ραψωδία Ιτούδη, δεν μπορώ να δω αν θα αρκέσει, απέναντι στην υπεροπλία της Εfes.

 

Ερώτηση 5η

Barcelona – Armani; Που θα κριθεί ο ημιτελικός;

Red Emerald

Η Barcelona έρχεται ως το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση. Η ποιότητα της και το κίνητρο της είναι υψηλό. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πως θα ανταποκριθεί στην συνθήκη του “must win” γιατί όπως φάνηκε στην σειρά με Zalgiris εκεί φάνηκε να μην είναι πνευματικά έτοιμη. Η Olimpia νιώθει ήδη επιτυχημένη και σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού της ελπίζει να κάνει την έκπληξη. Οι βετεράνοι της ξέρουν πως να διαχειριστούν τέτοιας σημασίας αγώνες, ο Messina περιμένει πως και πως μια επιτυχία για να υπενθυμίσει σε όλους ποιος είναι. Ο Saras θα έχει την 1η του ευκαιρία να δείξει με μια super team ότι μπορεί να δικαιολογήσει τον τίτλο του προπονητικού wonderkid. Κλειδί του αγώνα. Αν η Barcelona αποδώσει την άμυνα που μας έδειξε στην κανονική περίοδο και τα σφυρίγματα επιτρέψουν την σκληρότητα των επαφών (κάτι που όμως γίνεται παραδοσιακά σε ημιτελικους F4) θα κάνει περίπατο.

RednGun

Εδώ ξεκάθαρο φαβορί είναι η Barcelona και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις “ορέξεις” της. Αν εμφανίσει το καλό της πρόσωπο, λογικά δεν θα αντιμετωπίση σθεναρή αντίσταση. Αν επικρατησουν το άγχος και τη “μάσκα” των παιχνιδιών εναντίον στην Zenit, η Armani έχει όλα τα εχέγγυα να της κάνει τη ζωή δύσκολη. 

Filman

Το Barcelona Armani είναι πιο ισορροπημένο, θα εξαρτηθεί από τη μέρα που θα βρεθούν τα αστέρια της Milano και το κατά πόσο θα περιορίσει το δογματικό του μπάσκετ ο Saras. Αν πάει πάλι ταΐζοντας με το στανιο τον Davies στο ζωγραφιστό και παροπλίσει τα ένστικτα του υπόλοιπου ρόστερ του, θα πάθει ζημιά. Αν βρεθούν σε καλή μέρα τα ατού των Ιταλών, θα τους κάνουν χοντρή ζημιά. Γέρνω οριακά προς τους Λομβαρδούς.

P3nny Hardaway

Η επιστροφή του κόουτς Messina στα Final Four μετά το 2014 είναι γεγονός. Εδώ έχουμε δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια από τις δύο θα επικρατήσει. Από τη μία έχουμε τον συγκεντρωτικό Saras ο οποίος θα πάει το παιχνίδι σε πολύ χαμηλό tempo στοχεύοντας κυνικά σε κάποιο miss match στην άμυνα της Armani ώστε να ακουμπήσει τη μπάλα και από εκεί να τρέξει τα plays του. Όταν δεν κάνει αυτό θα περιμένουμε να δούμε τις off ball δράσεις κυρίως για τον παιχταρά Kuric αλλά και τα κλασικά pick n roll sets που θα τρέξει ο Καλάθης, ο οποίος επιστρέφει στο Final Four μετά το 2012 και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίθεση της Barca. Ο Καλάθης θα πρέπει να αποδείξει ότι έπιασε τόπο η εμπιστοσύνη των Ισπανών στο πρόσωπό του και αυτό είναι το παιχνίδι που πρέπει να κάνει execute ειδικά από την περιφέρεια (θα του δώσουν τα σουτ). Αν και η Barca φαίνεται να προηγείται στα σημεία, οι βετεράνοι της Armani δεν πρόκειται να πουλήσουν φθηνά το τομάρι τους και προσωπικά περιμένω μεγάλη εμφάνιση από έναν απ τους πιο fun to watch και clutch παιχταράδες της γενιάς του και αναφέρομαι φυσικά στον Rodriguez.

Manolo77

Άλλο ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες, που επιστρέφουν σε final 4 μετά από αρκετά χρόνια (ειδικά η Armani με απουσία 19 ετών)! Όσο και αν η Barcelona μοιάζει φαβορί λόγω βάθους και ατομικής ποιότητας, δεν παύει να είναι ντέρμπι ο αγώνας, όχι τόσο γιατί οι Καταλανοί έχουν προβληματίσει, όσο γιατί και η Armani είναι ένα σύνολο, που στην καλή του μέρα, μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Λογικά ο ημιτελικός θα κριθεί στις άμυνες και στο physical game και κατά πόσο η ιταλική ομάδα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που θα της βάλει η Barca στο μισό γήπεδο. Πολύ σημαντική η παρουσία του Hines με το πνεύμα νικητή, αλλά και παικτών όπως ο Sergio και ο Datome, με πολλά χιλιόμετρα σε αυτό το επίπεδο… Αν ο Shields και ο LeDay καταφέρουν να πιάσουν καλή απόδοση, απέναντι σε μια πλήρη γραμμή forwards της Barca και οι Sergio, Delaney “είναι εκεί” στις κρίσιμες στιγμές, θα έδινα προβάδισμα στην Armani!

Charles Bronson

Λογικά στη σκληράδα της Barca, θεωρώ ότι ο Saras θα το πάει στην ελληνορωμαϊκή.

TerrenceNesquik

Στα χαρακώματα. Πιστεύω ότι και πάλι ο Saras, θα προσπαθήσει να παγώσει το ρυθμό, να μην αφήσει καθόλου την Armani να τρέξει και να χτυπήσει ξανά στο post (όχι μόνο για εκτέλεση), κυρίως όταν θα βρει τον Leday χαμηλά. Νομίζω όμως ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο ματσάρισμα των πλαινών. Higgins, Hanga, Abrines, Kuric και Shields, Punter, Datome, Micov (παίζει;). Τώρα πλαϊνοί τρόπος του λέγειν, αφού οι περισσότεροι από αυτούς παίρνουν μπάλες ως χειριστές. Μπόλικο μέγεθος στο πλάι, μπάλες στο post, ξύλο και καλή ανοσία σε όλους. Η λογική λέει Barca, αλλά θα πάω με τον Messina έτσι για γκλάμορ (μεγάλε Τσάκωνα!).

Spanoularos

Στο άλλο παιχνίδι η Armani αντιμετωπίζει την Barca. Σε αυτό το παιχνίδι είμαι 100% με την Armani. Οι λόγοι είναι πως δεν θέλω ο Saras να πάρει Euroleague (ναι Navaho δεν ψήνομαι μία) και πως ο coach Messina αξίζει άλλον έναν τελικό. Ένας Legend προπονητής πήρε μία ομάδα που συνεχώς και με όλους τους τρόπους δεν κατάφερνε να πάει στο final 4, αλλά φέτος το άξιζε. Θα προσπαθήσει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο με τους SergioMalcolm να έχουν τις πολλές ευθύνες και τους PunterShields παίκτες κλειδιά. Μετά τα playoffs που έκανε ο Shields, αν συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα μπορεί το underdog να κερδίσει το φαβορί; Ελπίζω…

Navaho

Στον άλλο ημιτελικό συγκρούονται 2 τελειως διαφορετικές προσεγγίσεις του αθλήματος. Δυο πανάκριβες ομαδες, που η μια στηρίζεται στην εμπειρία σε πάγκο και παρκέ και η άλλη στον έλεγχο. Ο Saras μπλέχτηκε με τη σκληράδα και την αθλητικότητα της Zenit, ταλαιπωρήθηκε από το πλάτος της επίθεσης του Xavi και τον τρόπο που διάβασε ό,τι δόθηκε στον Pangos. Η Armani μπορεί να γίνει το ίδιο σκληρή, αλλά η επιθετική της προσέγγιση, ειδικά όταν δεν είναι ο Chacho στο παρκέ είναι εντελώς διαφορετική. Μόνιμα 3 χειριστές, που σε αρκετές περιπτώσεις της στερούν μέγεθος, αλλά της προσφέρουν πολλές απειλές. Η άμυνα της Barca έχει τρόπους να βγάλει εκτός αγώνα τον Punter. Για μένα κλειδί το αν ο Messina δώσει περισσότερο χρόνο σε Moraschini –  Datome στο “3”, παιδιά που του δίνουν μέγεθος. Από την άλλη ανυπομονώ να δω αν ο Saras τρέξει στο ρυθμό της Milano, οπως έκανε στην κανονική διάρκεια ειδικά στο Μιλάνο. LedayBrooksTarczewski από τη μια MiroticAbrinesSmits απο την άλλη, οι πιθανοί X-factors. Προσωπικα θεωρώ πνευματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι τον ημιτελικό για την Barca. Αν περάσει πιστεύω πως στον τελικό, έχοντας πλέον το ρόλο του αουτσάιντερ που αγαπάει ο προπονητης της, θα είναι έτοιμη για τη ζημιά. Και κάπως έτσι απάντησα στο επόμενο ερώτημα.

Ataraxias

Στον ρυθμό και στις προπονητικές προσαρμογές. Ο Έττορε μπορεί να βάλει δύσκολα στον Σάρας, που αν δεν γίνει πιο ευέλικτος θα χάσει, όπως παραλίγο απέναντι στον Τσάβι.

 

Ερώτηση 6η

Νικητής Τελικού; Που θα κριθεί ο τελικός;

Red Emerald

Αν τα φαβορί περάσουν (Efes και Barcelona) θα είναι ένας ιδιαίτερος τελικός και ενδεχομένως δίκαιος τελικός βάση απόδοσης φέτος. Η μη παρουσία οπαδών στο γήπεδο ίσως και να δίνει πλεονέκτημα σε όσους δεν αντέχουν τέτοιας πίεσης αγώνες. Στο ερώτημα Efes vs Barcelona θα πόνταρα στους Καταλανούς γιατί παραδοσιακά στην Ευρώπη οι άμυνες θριαμβεύουν. Κλειδί του τελικού ο ρυθμός αφού οι 2 ομάδες αποδίδουν καλύτερα σε διαφορετικό tempo αγώνα.

RednGun

Efes. Μόνο και μόνο για να πάρει αυτό που της άξιζε από πέρσι. Θα ήθελα να κριθεί στην μία κατοχή, στο σουτ, σε ένα λάθος, σε κάτι που θα μας κρατήσει μέχρι το τέλος, σαν ουδέτερους τηλεθεατές.

Filman

Δε νομίζω ότι έτσι όπως είναι τώρα οι ομάδες μπορεί κάποιος να το στερήσει από την Efes. Από τη στιγμή που πέρασε το μεταπτυχιακό με τη Real, πάει στη Γερμανία για την απονομή του διδακτορικού. Ο τελικός καταρχάς κάτι μου λέει θα είναι μεταξύ Efes και Armani. Τώρα στο που θα κριθεί… αν καταφέρει και περάσει το εμπόδιο της Barca η Milano, δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει το 2/2 και κόντρα στην Efes. Η ομάδα του Ataman είναι την τελευταία 3ετια πιο σφυρηλατημένη στα μεγάλα παιχνίδια, έχει ήδη παίξει ένα τελικό, και παρόλο που η διαφορά κλάσης δεν είναι τεράστια ανάμεσα στα 2 ρόστερ, εν τούτοις η Efes πιστεύω θα το σηκώσει στην Κολωνία.

P3nny Hardaway

Θα πάω με την Efes λόγω εμπειρίας, μομέντουμ και τεράστιου κινήτρου λόγω της περυσινής σεζόν. Οι Τουρκοι έχουν όλα τα όπλα τους έτοιμα και θέλουν να φέρουν το τρόπαιο στο σύλλογο για πρώτη φορά. Η φάση είναι now or never γι αυτούς καθώς οι πολύ σημαντικοί βετεράνοι τους (SimonDunston) φτάνουν στη δύση της καριέρας τους και τα πουλέν τους ίσως αναχωρήσουν για άλλες πολιτείες στο τέλος της χρονιάς. Ο τελικός θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα της επίθεσης τους σε συνδυασμό με την ένταση που μπορούν να βγάλουν στην άμυνα κυρίως μέσα από παίχτες όπως οι MicicBeauboisSingleton (κομβικότατος). Ο Larkin είναι ο παίχτης που μπορεί να παρασύρει όλη την ομάδα με την ηγετική του ικανότητα. Sertac Sanli κάνε το παιχνίδι σου και μη φοβάσαι τίποτα!

Manolo77

Μπορεί να έχω ρίξει τον οβολό μου στην Armani, αλλά η αλήθεια είναι ότι βλέπω νικήτρια της Efes, όχι γιατί της το χρωστάει από πέρυσι στην ιστορία, αλλά γιατί φαίνεται ότι είναι η ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε κάθε κατάσταση, σε κάθε παιχνίδι και έχει μάλλον την καλύτερη χημεία, με το ίδιο περίπου σύνολο για 3η σερί χρονιά. Πέραν του ατομικού ταλέντου, είναι και οι αυτοματισμοί που έχει αναπτύξει, που της δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Charles Bronson

Τελικός: Barca Efes. Το παίρνει ο Ataman γιατί είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη.

TerrenceNesquik

Είχα πει σε κάτι φίλους πριν καιρό ότι η Efes δεν παίζεται φέτος από κανέναν (εγώ κι ο Πητ Παπαδάκος), στα playoff λοιδορήθηκα στο 2-2 της Real. Θα παραμείνω πιστός στην άποψη μου και ας με κρίνει η ιστορία.

Spanoularos

Στον τελικό όπως καταλάβατε πιστεύω τις EfesArmani. Πραγματικά εφόσον δεν παίζει ο Ολυμπιακός δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το πάρει. Αν εξαιρέσουμε ότι δεν θέλω Barca (αν και πάω ταμείο) θέλω να δω ωραίο μπάσκετ, suspense και αρκετά προπονητικά tricks. 

Navaho

Αν η Barca περάσει πιστεύω ότι θα κάνει την «έκπληξη» απέναντι στην ομάδα – απόλαυση του Ataman.

Ataraxias

Θα τζογάρω σε τελικό Efes-Armani και θεωρώ ότι ο τελικός θα κριθεί σε shoot out των κανονιών των 2 ομάδων.

Ερώτηση 7η

Ποιός πραγματικά θέλεις να το πάρει;

Red Emerald

Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Αν όμως πρέπει να διαλέξω θα έλεγα CSKA. Μπορεί η Efes να είναι ως θέαμα η πιο θελκτική στο μάτι αλλά το πάθος της CSKA στις μεγάλες σειρές και στους τελικούς (υπό τον coach Ιτούδη) ταιριάζει περισσότερο στην δική μου ιδιοσυγκρασία. CSKA λοιπόν.

RednGun

Δεν έχω προτίμηση. Αδιάφορο αφού δεν είναι εκεί ο Ολυμπιακός. Θα γυρίσω λίγο την ερώτηση και θα πω ότι θα ήθελα να αποτύχει παταγωδώς η Barcelona.

Filman

Και πάλι Efes θα πω. Οι θεοί του μπάσκετ οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη στο δημιούργημα του Ataman την τελευταία τριετία σκορπάει bullying όπου βρεθεί, ανεξαρτήτως εδρας.

P3nny Hardaway

Θέλω να το πάρει η Efes διότι το πρώτο είναι πάντα το πιο γλυκό και τους αξίζει διότι είναι εξαιρετική η πορεία του συλλόγου τους σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, από τη στελέχωση μέχρι το όμορφο μπάσκετ που παίζουν.

Manolo77

Θα έλεγα Armani, όχι μόνο για να κερδίσω στο στοίχημα, αλλά και γιατί είναι κρίμα μια χώρα όπως η Ιταλία, με τεράστια μπασκετική παράδοση, να μένει τόσα χρόνια μακριά από τον τίτλο, αλλά και ειδικότερα η Αρμάνι, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, με την οποία πολλοί της ηλικίας μου μεγαλώσαμε μαζί της, ως Tracer, Philips και Stefanel. Από την άλλη, όμως, δεν αξίζει και η Εfes του Ataman να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, παίζοντας το απόλυτο μπάσκετ την τελευταία διετία; Ας είναι, λοιπόν, αυτός ο τελικός και όσο κλισέ και αν ακούγεται, εκείνος που θα είναι πραγματικά καλύτερος, ικανότερος και πιο τυχερός τη βραδιά του τελικού, ας κερδίσει…

Charles Bronson

Ο Ataman.

TerrenceNesquik

Είπαμε…αυτή η ομάδα πρέπει να πάρει τίτλο ! #JeSuisAtaman

Spanoularos

Επειδή ο Emerald με πιέζει, δεν με νοιάζει ποιος θα το πάρει αλλά θα ήθελα Armani.

Navaho

Καταλάβατε λοιπόν ότι ναι και γώ θέλω πολύ να το σηκώσει η Efes για να δικαιωθεί το καταπληκτικό πρότζεκτ της.

Ataraxias

Η Efes. Το μπάσκετ που παίζουν δύο χρόνια τώρα είναι καλό να επιστεγαστεί με μια κατάκτηση.

 

Ερώτηση 8η

Πότε θα ξαναβρεθεί ο Ολυμπιακός σε Final 4;

Red Emerald

Όχι σύντομα.. Sad but true!

RednGun

Μπορεί το μπάτζετ να παίζει σημαντικό ρόλο αλλά αν η ομάδα μας δεν βρει την υγεία της, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, δεν ξέρω πότε θα την ξαναδούμε εκεί. Ας ελπίσουμε να είναι πολύ πιο σύντομα απ’ ότι φανταζόμαστε.

Filman

Το 2022.

P3nny Hardaway

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου! Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να πορεύεται σε καθεστώς πίεσης και θεωρώ ότι μοιραία θα διεκδικήσει την είσοδό του σε ένα Final Four πολύ πιο σύντομα απ’ ότι πιστεύουμε. Το πότε ακριβώς δεν το γνωρίζει κανείς διότι εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες (ένα βάθος τριετίας θεωρώ ότι δεν είναι παράλογο) αλλά θεωρώ ότι αυτή η πίεση εντός ενός από τους πιο πετυχημένους συλλόγους του σύγχρονου ευρωπαικού μπάσκετ θα μας τραβήξει προς καλύτερες μέρες. Όταν έχεις υπάρξει στην κορυφή πάντα θα την αναζητάς και παρότι μπορεί να μείνεις μακριά από αυτή για κάποιον καιρό, πάντα θα ψάχνεις τρόπους να βελτιώνεσαι είτε μέσω της απόκτησης εξαιρετικών προπονητών, είτε μέσω ενέσεων ποιότητας στο ρόστερ. Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα θα λειτουργήσει καταλυτικά στο κυνήγι της οκτάδας σε πρώτη φάση και του Final Four κατ’ επέκταση.

Manolo77

Δεν μπορώ να ξέρω πότε θα είναι παρών ο Ολυμπιακός σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, αλλά ίσως είμαι σε θέση να προβλέψω το “πως”. Αν το 2011 υπήρξε ορόσημο για να επανέλθει η ομάδα στην κορυφή, με αλλαγή φιλοσοφίας, μάλλον κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να γίνει και τώρα! Η συνταγή του παρελθόντος, όσο επιτυχημένη και αν ήταν, μάλλον θέλει να επαναπροσδιοριστεί. Και δε μιλάω απαραίτητα αύξηση του μπάτζετ (που και αυτό είναι σημαντικό), όσο να επιστρέψει η “μπασκετική λογική”, να έχει η ομάδα το refuse to lose χαρακτήρα της ξανά και φυσικά να γίνει ένα σύνολο που θα αποδίδει καλό και αποτελεσματικό μπάσκετ. Όλη αυτή η διεργασία θέλει υπομονή, γιατί δε βρισκόμαστε στο 2011, από πολλές απόψεις, ωστόσο με σκληρή δουλειά, με τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα έχουν πλάνο και όραμα και με τον κόσμο αρωγό, ίσως σύντομα βρεθούμε και πάλι στο final 4!

Charles Bronson

Όταν ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς έρθει από την ερυθρόλευκη μηλιά και ο γαύρος τηγανιστεί απ’την ανάποδη.

TerrenceNesquik

Όταν καταλάβουμε ότι παίζουν και οι άλλοι μπάσκετ, και ενίοτε καλύτερα από εμάς.

Όταν καταλάβουμε ότι δεν είχαμε κανένα μαγικό φίλτρο, ή φοβερό μυστικό τις χρονιές που τα καταφέραμε.

Όταν πραγματικά ασχοληθούμε με το άθλημα, το σεβαστούμε και κοιτάξουμε να προσαρμοστούμε.

Όταν αφήσουμε τους εγωισμούς, σε όλα τα επίπεδα.

Μπορεί και του χρόνου! Μπορεί και ποτέ!

Spanoularos

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι πότε θα ξαναδούμε την ομάδα μας σε αυτή την γιορτή. Ελπίζω σύντομα όμως δεν είμαι αισιόδοξος. Τα χρόνια του Βασίλη και του Γιώργου πέρασαν, ο Σλούκας χρειάζεται πολλή βοήθεια για να το καταφέρουμε. Η ομάδα χρειάζεται αρκετή ποιότητα σε όλες τις θέσεις, αλλά όχι μόνο στους παίκτες. Χρειάζεται και αλλού ποιότητα και κρίσιμες αποφάσεις. Όταν αυτές γίνουν θα επανέλθουμε. Γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα και σε κάθε πτώση θα υπάρξει και άνοδος. Γερές αποφάσεις από την διοίκηση και θα επαλενθουμε. Μια καλή αρχή ξέρετε ποια είναι; Μη επιστροφή στην Α1 και γενναία αύξηση του budget. Καλή απόλαυση των αγώνων σε όλους

Navaho

Τώρα όσον αφορά τον Ολυμπιακό καλό είναι να μη συζητάμε για το ποσό απέχουμε από το final 4 αλλά το ποσό απέχουμε από την 8αδα. Το παιχνίδι μας δυστυχώς έχει να διανύσει αρκετά μακρύ και επίπονο δρόμο για να φτάσει τα στανταρντς των υπολοίπων διεκδικητών των playoffs. Η άμεση στόχευση για final 4 απαιτεί σημαντική επένδυση και αρκετή τύχη.

Ataraxias

Σημασία έχει πότε θα επιτευχθεί/αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος, πάνω σε μπασκετικά θεμέλια, με την κατάλληλη δομή και στελέχωση σε όλους τους αγωνιστικούς και παρα-αγωνιστικούς ρόλους. Τότε θα έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για την επιστροφή, που δεν είναι αυτοσκοπός αλλά συνέπεια της αξίας σου ως ομάδα και οργανισμός.

Αυτά για την ώρα περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Μακάρι να δούμε σπουδαία ματς και να κερδίσει ο καλύτερος!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Let the MADNESS begin!

Για μένα η εβδομάδα που καταλήγει στο διήμερο του Final 4 της […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x