PHOTO FINISH(ER) ΕL RS #9 #10

redfinisherr

To derby της διαβολοβδομάδας: Valencia – Maccabi Tel Aviv 82 – 80

Με κάποιον τρόπο η Maccabi κατάφερε να χάσει και αυτό το ματς. Η ομάδα του coach Σφαιρόπουλου έχει καταφέρει να χάσει παιχνίδια με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Αυτήν την φορά η αυτοκτονία έλαβε χώρα στην La Fonteta, σε έναν αγώνα που μπορεί να ήταν ντέρμπι σχεδόν σε όλη του την διάρκεια. Ωστόσο στα τελευταία λεπτά η Maccabi είχε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης. Περίπου 1,5 λεπτό πριν την λήξη οι Ισραηλινοί προηγούνταν με 6 πόντους (73-79), όμως τα συνεχή και απανωτά λάθη, με αποκορύφωμα αυτό του Wilbekin στα 5,5΄΄, έδωσαν την νίκη στην Valencia, με το εύστοχο δίποντο στον αιφνιδιασμό του Sam Van Rossom. Μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι έκαναν οι 8 παραπάνω assists των Ισπανών (23 έναντι 15), ενώ σε ατομικό επίπεδο ο Clemen Prepelic ξεχώρισε με 22 πόντους και 24 βαθμούς στο ranking. Για την πολύπαθη Maccabi, ο Wilbekin ήταν για άλλη μια φορά απελπιστικά μόνος, αφού πέτυχε 24 πόντους εκτελώντας τα 14 από τα συνολικά 32 τρίποντα της Maccabi, και ευστοχόντας στα μισά.

 

MVP: Mike James (27pts, 5as, 1rebs, 0st, 3to, 32PIR και 25pts, 2as, 2rebs, 3st, 4to, 21PIR)

Όταν είναι πλήρως στα καθήκοντά του, αυτά εντός παρκέ, ο Mike James είναι απλά απολαυστικός. Ο Αμερικανός guard ηγήθηκε των 2 νικών της CSKA στην διαβολοβδομάδα, επί της Zalgiris και της Bayern, και άφησε πίσω το μελανό σημείο του πειθαρχικού παραπτώματος της προηγούμενης εβδομάδας. Στο ματς με την Zalgiris ο James ήταν σχεδόν άψογος στα 26.04 λεπτά που αγωνίστηκε, αφού σημείωσε 27 πόντους με εντυπωσιακά ποσοστά (3/5 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 6/6 βολές), πετυχαίνοντας μάλιστα το πολύ κρίσιμο σουτ τρίποντο στα 42΄΄, σε ένα σημείο που οι Λιθουανοί είχαν πλησιάσει στον έναν πόντο (78-79). Όσον αφορά το ματς στο Μόναχο, ο James κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα απόδοσης, ωστόσο ήταν κάπως πιο άστοχος, αφού μέτρησε 25 πόντους με 5/8 δίποντα, 2/8 τρίποντα και 9/11 βολές. Παρόλα αυτά οι 11 πόντοι που πέτυχε στην 4η περίοδο ήταν καταλυτικοί για να πάρουν οι Ρώσοι μια πολύ δύσκολη, και συνάμα πολύτιμη, νίκη επί της τρομερής φέτος Bayern του Andrea Trinchieri. Για να συνοψίσουμε, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο James φέτος, αν μείνει μακριά από βεντετισμούς και παιδαριώδεις συμπεριφορές, θα αποτελέσει ένα τρομερό εργαλείο στην φαρέτρα του Δημήτρη Ιτούδη, ακόμα πιο αποτελεσματικό σε σχέση με πέρυσι, αφενός γιατί έχει κλείσει ήδη έναν χρόνο στην ομάδα αφετέρου διότι φέτος η παρουσία του Clyburn στο παρκέ τον απελευθερώνει πολύ περισσότερο, καθώς πέρυσι ίσως να επωμίστηκε παραπάνω ευθύνες απ’ ότι θα έπρεπε.

 

Παίκτης απογοήτευση: Edgaras Ulanovas (0pts, 2as, 2rebs, 0st, 0to, 5PIR και 3pts, 1as, 3rebs, 0st, 0to, 2PIR)

Όσο πολύτιμο εργαλείο ήταν στην Zalgiris, τόσο ανύπαρκτη είναι η παρουσία του μέχρι στιγμής στην Fener. O Λιθουανός forward δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσφέρει, σχεδόν, το παραμικρό στην ομάδα του Igor Kokoskov. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην διαβολοβδομάδα, αφού τόσο στο ματς με την Baskonia όσο και με την Real η συνεισφορά του ήταν ελάχιστη. Στην Buesa Arena o Ulanovas έμεινε στο στρογγυλό μηδέν, όσον αφορά το σκοράρισμα, χωρίς να πάρει σχεδόν καμία προσπάθεια (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), ενώ δεν είχε σπουδαία παρουσία ούτε αμυντικά. Στο δε ματς με την Real στο WiZink Center ο Λιθουανός κινήθηκε στα ίδια ρηχά νερά, αυτήν την φορά κατορθώνοντας να ευστοχήσει σε ένα τρίποντο. Είναι ζήτημα για την Fenerbahce, που πλέον έχει ένα λιγότερο ποιοτικό roster, να βλέπει έμπειρους παίκτες σαν τον Ulanovas να έχουν τόσο μέτρια παρουσία. Ο πρώην παίκτης της Zalgiris ανήκει στην κατηγορία των παικτών που αποτελούν τα στηρίγματα μιας ομάδας, το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα πατήσουν οι πιο άπειροι παίκτες, προκειμένου να επιτευχθεί ένα ωραίο μείγμα εμπειρίας και ταλέντου, που θα επιτρέψουν στους Τούρκους να διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδο τους στην 8άδα. Ώστοσο αυτή του η εικόνα δεν παραπέμπει σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ομάδα-έκπληξη: TD Systems Baskonia Vitoria – Gasteiz

Ονειρική διαβολοβδομάδα για την ομάδα του Dusko Ivanovic, αφού κατάφερε να πετύχει το 2/2 στην έδρα της και μάλιστα με σχετική άνεση. Στο πρώτο ματς της εβδομάδας απέναντι στους Τούρκους, το προβάδισμα που πήραν οι Βάσκοι στην δεύτερη περίοδο κατόρθωσαν να μην το χάσουν σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, παρά την μεγάλη προσπάθεια της Fener να επιστρέψει στο ματς, που το κατάφερε εν μέρει μειώνοντας στον πόντο στην τρίτη περίοδο (60-59). Όμως, το τέταρτο δεκάλεπτο αποτέλεσε έναν μονόλογο της Baskonia και με επιμέρους σκορ 22-9 έφτασε στην νίκη. Peters και Giedraitis ξεχώρισαν για τους νικητές, με 25 και 19 πόντους αντίστοιχα ενώ τα 14 περισσότερα rebounds και οι 10 παραπάνω assists των Ισπανών επέδρασαν καταλυτικά στην έκβαση του αγώνα. Σε παρόμοιο μήκος κύματος και στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό, η Baskonia ήταν σαφώς καλύτερη του αντιπάλου της, έχοντας τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του ματς. Με σύμμαχο άλλο ένα ξέσπασμα στην 4η περίοδο (αυτήν την φορά το επιμέρους σκορ ήταν 27-14), οι Βάσκοι κατάφεραν να μετατρέψουν σε υγιεινό περίπατο την αναμέτρηση. MVP ο Pierria Henry, o οποίος σημείωσε double-double με 14 πόντους και 12 assists, ενώ από κοντά σε απόδοση βρέθηκε και ο Luca Vildoza (19 πόντοι με 5/7 τρίποντα) με τον Alec Peters (19 πόντοι). Πλέον οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 4-4 και ταξιδεύουν στο, αφιλόξενο για αυτούς  ΣΕΦ, απέναντι όμως σε έναν Ολυμπιακό με πολλές απουσίες.

 

Ομάδα-απογοήτευση: Panathinaikos OPAP AThens

Χωρίς νίκη έμειναν οι πράσινοι στην 2η διπλή αγωνιστική της χρονιάς, και μάλιστα απογοητεύοντας σε πολύ μεγάλα διαστήματα των αγώνων με την απόδοση τους. Με την Valencia η ομάδα του Γιώργου Βόβορα άντεξε για τρεις περιόδους, με τους Ισπανούς να πατάνε γκάζι στο 4ο δεκάλεπτο και να φτάνουν την διαφορά έως και τους 15 πόντους (95-80). Ο αλάνθαστος Mack δεν έφτανε (15 πόντοι με 2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 2/2 βολές), αφού οι 9 λιγότερες assists, και τα 8 περισσότερα λάθη, δεν άφηναν περιθώρια για διεκδίκηση της νίκης έως το τέλος. Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην αμυντική συμπεριφορά (3η χειρότερη άμυνα στην διοργάνωση με 84.5 πόντους παθητικό ανά αγώνα) φάνηκε και στο παιχνίδι με την Baskonia, αφού σε όλες τις περιόδους δέχτηκε 20+ πόντους. Παρόμοια, επίσης, κατάσταση το γεγονός πως έμεινε μέσα στο ματς για 3 μόνο περιόδους, αφού η εμφάνιση-παραίτηση στο 4ο δεκάλεπτο αναμφίβολα είναι κάτι που στο στρατόπεδο των πράσινων επιθυμούν να μην επαναληφθεί. Προσπάθησαν ο Παπαπέτρου με 17 πόντους και ο Nedovic με 15 (αλλά και 6 λάθη για 5 assists). Πλέον, οι πράσινοι αναζητούν μια καλή νίκη απέναντι στην τρομερή φέτος Bayern στο ΟΑΚΑ, για να μην βυθιστούν περισσότερο στην εσωστρέφεια και τον προβληματισμό.

 

Στα του οίκου μας….

Κορονοιόff τελικά η διαβαλοβδομάδα!!

Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, και κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση μας αφού τα 5 συνεχόμενα κρούσματα, και μάλιστα σε 5 συνεχόμενες ημέρες, που διαγνώστηκαν στην ομάδα δεν άφησαν περιθώρια για διεξαγωγή των αγώνων με Barcelona και Villeurbanne. Με τα έως τώρα δεδομένα, το επερχόμενο ματς με την Baskonia στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί κανονικά, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, τόσο με τους παίκτες που είναι θετικοί στον ιό όσο και με το γνωστό πρόβλημα τραυματισμού του Harrison. Όμως, επειδή κάθε ματς μετράει κι επειδή η παράδοση της Baskonia τα τελευταία χρόνια είναι τραγική στον Πειραιά (τελευταία νίκη το 2007), οι ερυθρόλευκοι πρέπει να παλέψουν τον αγώνα ,παρά τις απουσίες και την δεδομένη έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

RS #11 Pre Game vs TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz

Η κατάκτηση της Euroleague από την Badalona το 1994 ήταν για ευνόητους […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x