PHOTO FINISH(ER) ΕL RS #5

redfinisherr

Regular Season Game #5

 

To derby της αγωνιστικής: Barcelona – Real Madrid 79 – 72

Ένα clasico πάντα αποτελεί το ματς της αγωνιστικής. Ακόμα και αν οι δύο ομάδες έχουν βίους αντίθετους στην έως τώρα πορεία τους στην Euroleague. Το παιχνίδι είχε ξεκάθαρο φαβορί την Barcelona, η οποία επιβεβαίωσε πανηγυρικά τα στατιστικά. Η ομάδα του Sarunas Jasikevicius μετά από μια χλιαρή πρώτη περίοδο πάτησε, κυριολεκτικά, γκάζι και παρέσυρε τους αιώνιους αντιπάλους, σε μία παράσταση για ένα ρόλο. Η δεύτερη περίοδος έληξε με το εμφατικό 48-27 (30-13 επιμέρους σκορ) και πλέον η Real είχε ένα βουνό να ανέβει, προκειμένου να ξαναμπεί στην υπόθεση της νίκης. Και εν μέρει τα κατάφερε, αφού το συνολικό σκορ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν 31-45. Μάλιστα οι Μαδριλένοι λίγο έλειψε να ολοκληρώσουν την μεγάλη έκπληξη, αφού ο Sergio Llull, με την διαφορά να είναι στους 6 και 70 δευτερόλεπτα να απομένουν, επιχείρησε ένα τρελό σουτ τριών πόντων, το οποίο όμως μπήκε και βγήκε, με αποτέλεσμα να κλειδώνει η 4η ήττα σε 5 παιχνίδια για την ομάδα του Pablo Laso. Κορυφαίος για τους νικητές ο Brandon Davies με 14 πόντους, 4 rebounds και 2 assists, ενώ ξεχώρισε ο πολύ οικονομικός Kyle Kuric με 15 πόντους (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5/5 βολές) και ο Cory Higgins με 13 πόντους. Για την “Βασίλισσα” οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν οι Abalde και Thompkins, με 13 και 14 πόντους αντίστοιχα.

 

MVP: Jordan Lloyd (31pts, 1as, 6rebs, 0st, 4to, 25 PIR)

Ο Αμερικανός guard τρελαίνει κόσμο με τις επιδόσεις του. Ο Ερυθρός Αστέρας θα πρέπει να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος που επένδυσε πάνω στον Lloyd για να καλύψει το κενό του Lorenzo Brown. Για άλλο ένα παιχνίδι πήρε στους ώμους του τους Σέρβους, και με ένα τρομερό επιθετικό κρεσέντο οδήγησε την ομάδα του σε μία μεγάλη νίκη επί της CSKA (86-84). Εκτός από το επιθετικό του ταλέντο, ο Lloyd είναι και αρκετά ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές, καθώς ευστόχησε στις 2 βολές που έστειλαν το ματς στην παράταση (75-75), ενώ πέτυχε και το δίποντο που έδωσε την νίκη στον Ερυθρό. Τα νούμερα του σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν ένα οικονομικό παίκτη (9/15 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7/7 βολές), όμως οι Σέρβοι ξέρουν ποιον παίκτη πήραν και ξέρουν επίσης πως θα ζήσουν και θα πεθάνουν με τις επιλογές του. Και μέχρι στιγμής ζουν!

 

Παίκτης απογοήτευση: Nando De Colo  (5pts, 3as, 5rebs, 1st, 4to, 2 PIR)

Πολύ κακή εμφάνιση του Γάλλου superstar της Fener, στην βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό με 82-68. Με δεδομένο ότι η ομάδα του Kokoskov δεν διαθέτει μεγάλο βάθος στην περιφέρεια είναι απαραίτητο τόσο ο Brown όσο και ο De Colo να είναι σε σταθερά καλή κατάσταση, προκειμένου να μην βγαίνουν τα προβλήματα που βγήκαν στο ΟΑΚΑ. Ο De Colo δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παρκέ, με αποτέλεσμα όλο το βάρος του σκοραρίσματος να πέσει στον Αμερικάνο guard. Πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος είχε 1/4 δίποντα και 1/4 τρίποντα, δείγμα της κακής βραδιάς που βρέθηκε αλλά και της σωστής άμυνας που έπαιξαν οι πράσινοι πάνω του, ενώ στην κρίσιμη 4η περίοδο πήρε μόλις μία άστοχη προσπάθεια τριών πόντων.

 

Ομάδα-έκπληξη: Valencia Basket

Οι “νυχτερίδες”, πριν την έναρξη της season, ήταν από τις ομάδες που θα πάλευαν πολύ σκληρά για την είσοδο στην 8αδα και αυτό αποδεικνύεται ήδη από τις πρώτες αγωνιστικές, όπου η ομάδα του Jaume Ponsarnau έχει μόλις μία ήττα (από την Barcelona). Μάλιστα σε αυτήν την αγωνιστική έσπασε το αήττητο της Zalgiris μέσα στην Zalgirio Arena. Παρά το μέτριο πρώτο ημίχρονο, που έκλεισε με διαφορά 8 πόντων (45-37) για τους Λιθουανούς, η Valencia όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά πήρε μία εμφατική νίκη με 82-94, χάρη στο εντυπωσιακό 37-57 του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Ισπανοί στηρίχτηκαν εν πολλοίς στα σουτ τριών πόντων, με πρώτους μπομπέρ τους Klemen Prepelic με 3/8 αλλά και τον φοβερό Vanja Marinkovic, που αποτέλεσε τον X-Factor του παιχνιδιού με 4/8 τρίποντα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως σούταραν πιο πολλά τρίποντα παρά δίποντα (32 έναντι 30). Επιπλέον, τόσο στις assists όσο και στα rebounds η Valencia ήταν κυρίαρχη με 25 (ρεκόρ) και 34 αντίστοιχα, έναντι 16 και 24 της Zalgiris. Μεγάλη συνεισφορά στην νίκη αυτή είχαν και ο (σταθερά πολύ καλός) Bojan Dubljevic με 16 πόντους και 5 rebounds, ο Kalinic με 14 πόντους αλλά και ο Labeyrie με 12 πόντους και 5 rebounds.

 

Ομάδα-απογοήτευση: Fenerbahce

Τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Igor Kokoskov, και μάλιστα βαριά (82-68) από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, που αρχίζει και προβληματίζει μετά το πολύ καλό ξεκίνημα με 2 σερί νίκες. Η Fener είχε την ίδια μέτρια απόδοση σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω στο σκορ καθόλη την διάρκεια του αγώνα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Τούρκους μετά την αποβολή του Kokoskov, λόγω των 2 τεχνικών ποινών που δέχθηκε για διαμαρτυρία στους διαιτητές. Η μοναδική φορά που έπιασε τον Παναθηναϊκό στο σκορ ήταν στο 24ο λεπτό (43-43), όμως από εκεί και πέρα με κακές επιλογές στην επίθεση και πολύ χαλαρή άμυνα φυσιολογικά γνώρισε την ήττα. Τα 9 λιγότερα rebounds (29 έναντι 38) και οι κακές εμφανίσεις παικτών-  κλειδιά (De Colo, Vesely, Barthel, Ulanovas) ήταν κάποια στοιχεία που έκριναν το ματς. Πλέον, η Fener στρέφει την προσοχή της στο πολύ σημαντικό ματς με την Maccabiστο Ισραήλ, όπου μια πιθανή ήττα θα προκαλέσει τριγμούς στο στρατόπεδο των Τούρκων.

 

Στα του οίκου μας….

Χαμένη Ευκαιρία!

Όπως έγραψε και ο sober στο twitter στο ματς με την Bayern είδαμε μια κλασσική εκδοχή Ολυμπιακού μετά από 3 σερί νίκες. Εξ αρχής το ματς ήταν πονηρό και δύσκολο, αφού η Bayern προερχόταν και αυτή από 3 σερί επιτυχίες. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν κλειστό με την γερμανική ομάδα να έχει μια σταθερή διαφορά 4-6 πόντων (κάποια στιγμή στην 2η περίοδο ξέφυγε και με 9), με το σκορ στην ανάπαυλα να είναι 39-34. Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα ώσπου, με την διαφορά να είναι στον 1 πόντο υπέρ της Bayern ο McKissic κάνει ένα καθαρό κλέψιμο, αλλά οι διαιτητές έδωσαν την μπάλα στους Γερμανούς. Εκεί, και σε συνδυασμό με κάποια άλλα στραβά σφυρίγματα, το μυαλό των “ερυθρόλευκων” χάλασε και επέτρεψαν στην ομάδα του Trinchieri να πάρει μια σημαντική διαφορά και να μπαίνει στην 4η περίοδο με χάντικαπ 8 πόντων. Στην 4η περίοδο ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να κλέψει το ματς με ένα σχήμα χωρίς Σπανούλη, Σλούκα (Jenkins, Harrison, McKissic) και μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει η έκπληξη, αφού 40΄΄ πριν το τέλος, και με την διαφορά στο -4, ο McKissic έκανε μια βιαστική επιλογή με άστοχο τρίποντο και κάπου εκεί το ματς χάθηκε οριστικά (74-68).

Ο Trinchieri, χτίζοντας ένα αμυντικό τείχος στην ρακέτα των Γερμανών, ώθησε τον Ολυμπιακό να ψάχνει τις λύσεις έξω από την γραμμή του τριπόντου, με αποτέλεσμα να εκτελέσει 4 τρίποντα περισσότερα από δίποντα (28/24), με την ευστοχία να κυμαίνεται σε πολύ ρηχά επίπεδα (6/28). Με τον Σπανούλη σε κακή βραδιά (2 πόντοι, 2 assists, 3 λάθη), τον Harrison επίσης σε κακή βραδιά (3 πόντοι με 0/4 τρίποντα) και τον Σλούκα να παίζει για ακόμα μία φορά μόλις 20 λεπτά (δικαιολογημένα έως έναν βαθμό) ήταν λογικό να έρθει η ήττα, διότι από την στιγμή που δεν μπορείς να πλησιάσεις στην ρακέτα και έχεις σε κακή μέρα τους βασικούς σου περιφερειακούς τότε δεν φτάνουν οι καλές εμφανίσεις 2-3 παικτών (Jenkins που ήταν συγκινητικός, McKissic, Παπανικολάου). Επίσης, έχω μια ένσταση στο ότι ο Σλούκας δεν έπαιξε λεπτό στην 4η περίοδο επειδή, όσο μέτριος και να ήταν στο ματς, είναι ο παίκτης που μπορεί να ανοίξει την άμυνα και ειδικά από την στιγμή που φτάσαμε να διεκδικούμε το ματς ίσως θέλαμε την σιγουριά και την ηρεμία του Σλούκα στις τελευταίες φάσεις. Γενικά, κάποιες φορές μου δίνεται η εντύπωση ότι κάποιοι παίκτες ξεχνιούνται στον πάγκο, ενώ θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιχνιδιού. Ωστόσο, αυτό θα το δούμε και θα το αναλύσουμε περισσότερο στην συνέχεια της season, καθώς ακόμα η ομάδα χτίζεται.

Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο εντός έδρας ματς με την Efes, όπου μία νίκη θα σβήσει την κακή παρένθεση με την Bayern, ωστόσο μιλάμε για ένα εξίσου πονηρό ματς, υπό την έννοια ότι η τουρκική ομάδα ναι μεν δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί με δεδομένη και την πιθανή επιστροφή του δαιμόνιου Shane Larkin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Next Post

Η διαδικασία της Εξέλιξης

Πολλές φορές μετά από ήττες απογοητευόμαστε και μετά από νίκες υπερενθουσιαζόμαστε. Για […]

Subscribe US Now

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x